Starstruck!

2011-08-31 - 21:16:48
Idag kom Kenza och Andreas Wijk till våran gymnasieskola. Dom gjorde en tv-inspelning och överaskade en tjej som går på skolan, hon hade kommit med i Modelljakten. Rätt coolt. Och Andreas Wijk är ännu snyggare i verkligheten. Och Kenza är kort.

Wonderful!

2011-08-30 - 17:37:12
Äääääälskar att det börjar närma sig 11 september, min 18-års dag. Folk börjar fråga vad jag önskar mig, och även om jag inte vet vad jag önskar mig så är det faktiskt jäääävligt nära nu!


Bild från min 17-års dag. Med tårta och ljus, haha.
Aldrig mer 17 år, snart aldrig mer underårig. Snart 18 jävla år.

Jobbiga måndagar!

2011-08-29 - 23:42:24
Måndagar suger måttligt mycket. Imorse gick jag upp en kvart innan vi skulle gå till bussen. Hade kemi b, biologi b sen väääärldens längsta håla (ska egentligen ha projektarbete men vårat företag har inte riktigt tagit fart än, plus att vi väntar på UF-pärmen) och sen etik och livsfrågor i nästan två timmar. Var så trött när jag kom hem så jag somnade och sov i två timmar, sen ringde grannen på dörren och frågade om jag ville med ut på en promenad så jag hängde med henne ut en stund.

Nu har jag duschat och är redo att gå och lägga mig. Om jag kommer somna? Typ nej... Men goooo sovmorgon imorgon, börjar inte förens 10:40 och så tar jag och Maria bilen till skolan vilket innebär lite extra sovmorgon. Och imorgon väntar bara två lektioner, religion och etik, ganska värd tisdag.

Det är för det bästa

2011-08-28 - 23:42:59
Och där promenerar han iväg från kärleken. Vänder sig inte om, ångrar sig inte och letar upp den, springer inte tillbaka, inte ens nästan eller litegrann. Sekunden innan han tittade han försiktigt ner på mina skor och sa "Det är för vårt eget bästa" och jag tänkte bara VADÅ VÅRT EGET BÄSTA?! Förklara för mig hur det kan vara mitt bästa att vara utan dig. Så rinner tårarna ikapp med renget när man förstår att han har rätt.

Hollywoodfrun talar

2011-08-28 - 19:57:22
Klockrenaste kommentaren jag någonsin har hört av Maria Motazami:

"Jag vill inte bo i hyresrätt, där man inte vet vad folk har gjort. Ifall någon har kräkts på mattan och så ligger jag där och gnider och tittar på tv." Undrar om hon verkligen är sådär dryg på riktigt...

Äntligen helg...

2011-08-27 - 16:18:52
...och bara två veckor kvar som 17-åring.

Var ute igår. Jag och Maria + några fler förfestade hos mig, blev jättelyckat även om jag mådde skit från den stunden och resten av kvällen, haha. Sen drog vi till Haga till en enorm jävla lägenhet, var trevligt men inte så mycket folk och vi stannade inte så länge. Maria och jag gick där ifrån vid ett men var inte hemma förens 02:30, och när jag då ska låsa upp min ytterdörr så inser jag att jag glömt att låsa den när vi stressade till bussen. Inte okej, fick sån ångest.

Har åskat som bara fan hela dagen, blixtrat och dundrat som aldrig förr. Och hällregnat. Inte klätt på mig ännu heller, legat och tittat på friidrotts VM hela dagen, och lyssnat på grannen som har borrat hela jävla eftermiddagen.

Men man glömmer aldrig

2011-08-25 - 23:34:48

Ett snabbt hugg i hjärtat när man blir påmind. Så tar man några djupa andetag och går vidare. Tiden går så fort och ibland skrämmer det mig, jag vill inte att den ska göra det. Men oftast vill jag bara att den ska gå fortare. Bara lite till tänker jag, lite till så är det bra sen. Inte för att jag tror att det hjälper. Vi vet ju att tiden läker alla sår. Och vet ni? - Det gör den. Men vissa sår lyckas man alltid sitta och pilla på och skrata upp istället för att bara låta det där jävla såret vara, läka av sig självt.

Nytt och fräscht!

2011-08-24 - 18:55:10
Har nu åter igen flyttat in i min lägenhet. Nytt och fräscht golv hade jag fått, som en helt ny lägenhet nästan! Här får ni före -och efter bilder.




(före)


(under tiden, alla mina saker i Marias lägenhet)


(efter. Snyggt, ljust och fräscht!

Tömt lägenheten

2011-08-23 - 17:24:50
Farfar har precis varit här, han har hjälpt mig bära ut dom allra tyngsta sakerna (näst efter tvn) och ställt in i Marias lägenhet. Imorgon bitti klockan sju kommer mattläggaren, då får jag äntligen nytt golv! Maria kommer dö när hon kommer hem hit från fotbollen, helt smockat i hennes lägenhet.

Första dagen....

2011-08-22 - 20:28:42
Överlevde första dagen i skolan nätt och jämt. Maria och jag kom dit lite försent, bra start. Men det var inte fråga om någon mjukstart inte. Vi körde på direkt med biologi B, sedan jättelång håltimme och sen Etik och Livsfrågor. Inga direkt jobbiga ämnen, men blev förvånad att vi körde igång direkt. Imorgon väntar religion och Etik och Livsfrågor igen. Gött med sovmorgon iallafall.

Matt-gubben Sune var här imorse också. Trevlig och pratsam, blev kvar här en stund, haha. Så nu handlar det bara om dagar innan jag får mitt nya golv. Äkta parkett-immitation! Haha. Marias kille + hans kompis var här förut förut och flyttade över min tunga jävla tv till Marias lägenhet, för den skulle vi verkligen inte klara av att flytta själva. Måste nämligen tömma lägenheten helt innan dom kommer. Plockat bort lite mer smågrejer nu, blir verkligen tomt!

Nu ska jag ta och duscha sen sova, det är jobbigt att vända på dygnet såhär!

Kommer att glömma dig helt en dag.

2011-08-21 - 22:02:31

Jag är stark

Du krymper plötsligt tjugo centimeter när du hittar hans gamla strumpa under sängen när du städar eller har slut på rena trosor och hittar hans kalsonger längst in i garderoben. Det är så lätt att rasa för små saker (de känns inte så jävla små).

Upprepa i huvudet jag är stark jag är stark jag är stark. Eller ännu bättre skrik ut det jag är stark jag är stark jag är stark.

För det är du.

Dag 26 - Din favoritlåt.

2011-08-21 - 21:08:45
(Sista dagen på sommarlovet, och sista punkten på listan)

Favoritlåt varierar ju från dag till dag i princip. Här har ni tre ganska nya låtar som jag lyssnar på rätt mycket nu för tiden:

  1. Fade into darkness - Avicii
  2. California King Bed - Rihanna
  3. Where the dead ships dwell - In Flames

Sista dagen på sommarlovet.

2011-08-21 - 18:21:53
Det gör ont att säga det, men idag är det den sista dagen på sommarlovet. Känns som jag inte ens haft något lov. Men imorgon är det dags igen, första dagen på det sista året. Mindre än 300 dagar till studenten.

Idag har jag bara latat mig. Alexandra kom hit en snabb sväng vid fem så då tog jag på mig vanliga kläder. Ska snart börja med mat, hungrig som tusan. Vill ha pizza men orkar inte gå. Lat eller vad?

Dag 25 - Tatueringar/piercingar du vill göra i framtiden.

2011-08-20 - 23:55:30
Jag har flera idéer till tatuering. Men jag vågar aldrig. Har kunnat tatuera mig sedan något år tillbaka då jag fick pappas tillåtelse och vi var till och med påväg att gå och boka en tid när han var i Karlstad en gång. Men då var studion stängd.

Här har ni några förslag:











Lördag

2011-08-20 - 22:40:41
Varit i Kil idag och träffat underbara lilla Lucas för första gången! Theos lillebror, även mitt andra kusinbarn i ordningen :) Och i december kommer det ännu ett, fast då är det dags för en annan kusin. Släkten bara växer...

Kom till lägenheten för typ 45 minuter sen, håll på att frysa ihjäl ute och på bussen från stan så satt det fyra tjejer och drack vodka och sjöng "Ja må hon leva" så högt det hördes igenom mina hörlurar (och jag hade volymen i bott typ).

Igår var det tänkt att jag skulle komma i säng tidigt eftersom jag hade gått upp så himla tidigt. Men jag hamnade hos grannen, min fina Maria + hennes pojkvän och åt mat och kollade på en film på trean = reklampauser och filmen blir typ fyra timmar lång. Sov alldeles fööööör länge idag, måste bli lite ordning nu. På måndag börjar ju skolan, åh ångest. Men innan skolan på måndag morgon kommer det folk hit och ska mäta golvet i lägenheten, dom ska byta ut det, äntligen!

Dag 24 - En pinsam bild på dig själv

2011-08-19 - 19:10:12

Jaja, jag får väl bjuda lite på mig själv då....

Helvettesjävlaskitmobil och jävlahelvettesskitliv

2011-08-19 - 13:58:08
Hemma i Karlstad igen nu. Uppe tidigt som fan imorse och åkte med pappa till Uppsala, 07:30 gick tåget. Var i Karlstad 11:30 och var i lägenheten typ 10 minuter (JAG ÅKTE HISSEN SJÄLV FÖR FÖRSTA GÅNGEN NÅGONSIN) innan jag drog in till stan för att hämta ut min mobil från reparation (igen). Och denna gången hade dom faktiskt lagat mobilen, men dom hade även fabriskåterställt den. Det innebär att den är låst till 3 igen, den var låst till 3 när jag köpte den men jag låste upp den för flera hundra spänn. Och nu är den återställd och tror att den är en 3 mobil igen, därför tar den inte mitt Halebop-simkort längre. Tror ni att livet suger eller? Jag hatar mitt liv! Måste låsa upp den igen för att kunna använda den, eller skaffa 3 (vilket inte finns på världskartan). Det positiva i det hela är att han på Expert sa att dom skulle försöka reklamera den om den krånglar igen, att jag får en ny. Och den mobilen jag har nu finns inte kvar, det innebär att jag kommer få en helt annorlunda i så fall, vore ju inte helt fel om man säger så. Men det är väl inte meningen att jag ska få ha en mobil, kanske ska hålla mig till Nokian utan kamera.

Gick till Hemköp och köpte chips, godis och cola att trösta mig med.

Ny klocka på posten

2011-08-19 - 13:49:21

Dag 23 - Vad har du lärt dig denna månad?

2011-08-18 - 21:26:44
  1. Att det är otroligt drygt att cykla 1,2 mil.
  2. Att tandvärk kan vara en av dom värsta smärtorna som går att ha.
  3. Att män är djur (haha).
  4. Att aldrig någonsin igen öppna mitt hjärta och hela mitt jävla liv inför någon som inte förtjänar det.

(en arkivbild, en tågbild)

Jävla regn.

2011-08-18 - 19:30:45
Upp tidigt som fan imorse, skulle följa Oliver till skolan och sen gå upp och hälsa på mina gamla lärare från högstadiet på Olandsskolan. Mycket trevligt. Sen gick jag hem, och dagarna blir ju så jobbigt långa när man går upp tidigt så jag somnade till en stund på sängen, vaknade av att det skakade i hela huset, åskade som bara fan.

Tog 14:50 bussen till Uppsala och skulle titta lite, hällregnade gjorde det också och innan jag kommit förbi alla rödljus och in i Forumgallerian hade jag blivit genomblöt. Aldrig varit med om något liknande, bara forstade vatten. Men shoppade ändå inget speciellt, eftersom det jag letar efter aldrig finns så blir jag så lessssssss! Åkte med pappa hem, käkade mat, bokade tågbiljett hem till Karlstad, sen hamnade jag här.

Kanske dags att styra upp resväskan lite eftersom jag åker vid sex imorgon bitti här ifrån....

15 år!

2011-08-17 - 19:59:09
Grattis på födelsedagen, bästa lillebror ♥









I'm in it to win it.

2011-08-17 - 18:05:38
Man kan skratta fast man inte menar det. Man kan kyssas utan att känna det. Man kan ta på utan att vilja. Man kan ge komplimanger som inte betyder något.

Men man kan också skrika när man är förbannad. Gråta när det gör ont. Undvika när man inte klarar.

Det viktiga är att inte glömma bort vem man är. Att lita på att ens vänner talar sanning. Att titta på sig själv i en spegel och tycka att man är rätt bra. Att våga tycka om och framförallt tycka rätt. Att våga ta steg som gör ont. Att tillåta sig själv att må bra.

Det är alltid lätt att predika men svårare att leva efter.

Dag 22 - en bild på dig förra året och nu, hur har du förändrats sedan dess?

2011-08-15 - 23:08:37

Augusti 2010, hemma hos Alexandra i Arvika. Den sommaren var en jobbig sommar (ovanligt, haha). Hade en ganska svår break up med min dåvarande pojkvän (därav en deppig bild, haha). Vårt förhållande tog slut i slutet på juli, och det förhållandet och det exet har förföljt mig mentalt och fysiskt ända fram tills nu ungefär, det kanske säger ganska mycket om hur svårt det har varit, och hur sjukt svårt det var då. Min öron-töjning syns även på bilden, endast 4 mm där, idag är den hela 8 mm.


Juli 2011, hemma i min egna lägenhet som jag fick i april. Tusen gånger starkare än vad jag var för bara ett år sedan (peppar peppar, jag lär mig fortfarande av mina misstag). Men idag mår jag så fruktansvärt mycket bättre än vad jag gjorde på den förra bilden tillexempel. Med hjälp av vänner och familj har jag tagit mig igenom det som var psykiskt påfrestande. Jag kan nu också erkänna att jag även träffar en läkare som hjälpt mig och fortfarande hjälper mig. Och ja, jag har ätit (och äter fortfarande) medicin som heter Mitrazapin, resten berättar Google. Det jag vill säga är bara att man förtjänar att må så mycket bättre än vad man egentligen tror, man måste bara öppna ögonen och höja blicken lite.

Opepp...

2011-08-15 - 19:42:00
Om en vecka börjar skolan, jag får ångest. Jag vill inte. Hur kan ett sommarlov gå så fort? Känns som det var typ igår som jag klagade över att jag inte hade något sommarjobb och att jag skulle få så tråkigt hela sommaren...
Ligger bara och latar mig hemma hos mamma och pappa i Uppsala, försöker förtränga att det bara är en vecka kvar till skolan börjar. Men jag kan ju glädjas lite åt att mina bröder börjar på onsdag och resten av Uppsala börjar den här veckan.

Men idag har jag och mamma köpt lite presenter till lillebror som fyller 15 år på onsdag (samma dag som skolan börjar, haha). Blir nog en sväng in till stan imorgon eller på onsdag igen.

Arkivbild.

Dag 20 - Din favorit tid på året

2011-08-14 - 23:55:58
Inget slår midsommar. Det är nog den absoluta favorittiden på året. Jul kan ju vara mysigt, men då är det ju vinter = kallt. Midsommar i Dalarna är oslagbaaaaaart.











Du är som ett gammalt skämt

2011-08-13 - 23:33:16


Allt gör mindre ont sen.
Inget är värre än första gången.
Tror du på det där själv,
att hjärtat lär sig av erfarenhet?

Du läste om mig i tidningen,
då ville du vrida tillbaks tiden.
Du fick kaffet och bekräftelsen,
försvann igen.

Vet du vad det är som går och går,
lika säkert som hjärtat slår?
Vet du vad det är som går och går,
döljer och läker alla sår?
Tiden talar inte för nån,
tiden bryr sig inte om nån.
Den är olidlig och tyst,
stöddig, tiden vet att den vinner till sist.

Dag 19 - Vad som finns i din väska

2011-08-13 - 20:13:46
Det finns lite allt möjligt i min väska, det varierar ju såklart. Men något som ALLTID finns är en penna, jag har alltid med mig en penna.

Annars finns plånboken där i, och busskortet, mobilen, halstabletter, tuggumin, solglasögon, hårnålar, paraply, ipod, nycklar... Det får plats mer än man tror :)

Varför?

2011-08-13 - 01:14:48
Jag önskar att jag inte orkade bry mig. Jag önskar att jag inte behövde lägga ner så mycket tankar och energi på dig som jag faktiskt gör. Jag vinner inget på det och du förtjänar det inte.

Jag pallar inte må dåligt över dig. Ändå gör jag det.
Jälva helvette, förbannade badkar, och dina förbannade kläder som ligger kvar på mitt golv.

It feels like more than distance between us

2011-08-12 - 00:12:48




Eye to eye
Cheek to cheek
Side by side
You were sleeping next to me
Arm in arm
Dusk to dawn
With the curtains drawn
And a little last night on these sheets
So, how come when I reach out my fingers
It seems like more than distance between us

Just when I felt like giving up on us
You turned around and gave me one last touch
That made everything feel better
And even then my eyes got wetter
So confused wanna ask you if you love me
But I don't wanna seem so weak

Dag 18 - Något du längtar efter mycket

2011-08-11 - 21:41:41
Oj... Det finns så otroligt mycket saker jag längtar efter, skulle kunna göra listan flera hundra meter lång, men jag ska försöka korta ner mig till tre saker:

  1. Jag längtar tills jag fyller 18 år.
  2. Jag längtar tills jag finner någon som är äkta, någon som jag kan prata med om allt och som jag kan lita på, någon jag kan älska av hela mitt hjärta och som kan älska mig tillbaka. Och som samtidigt kan vara min bästa vän.
  3. Något som inte så många vet är att jag äter en medicin som heter Tetralysal. Det är en sorts antibiotika som man kan äta av olika anledningar (om man slår upp det i FASS så kan man faktiskt använda det mot klamydiainfektioner, haha), men jag äter det pga min akne. Det är en ganska stark medicin som gör att jag inte får utsättas för för mycket solljus (och definitivt inte sola solarium), den ska helst sväljas i samband med en måltid och helst inte användas ihop med alkohol. Jag har länge haft problem med akne, och det har alltid varit otroligt jobbit och sänkt självförtroendet väldigt mycket. Det är synd, det är otroligt många som lider utav det utan att ens veta om att det finns behandling mot det. Nu har jag ätit Tetralysal sedan mars, förbättringen är inte enorm, men det märks lite. Till hösten ska jag få komma tillbaka till min läkare, och har det inte blivit helt bra (vilket det inte har blivit) kommer jag få en remiss till en hudläkare. Jag längtar verkligen till den dagen jag kan titta mig i spegeln och vara nöjd över det jag ser. Ett liv utan akne skulle göra mig till en lite gladare och modigare person. Så till alla er som lider utav samma problem som jag, ta tag i det! Det finns hjälp att få. Det kan räcka med att gå till skolsköterskan så får du en tid hos en läkare som kan hjälpa dig vidare (så var det i mitt fall). Visserligen är medicinen ganska dyr och kräver ganska mycket tålamod, men priset går ju under högkostnadsskydd och resultatet är ju värt att vänta på, eller hur?

Dag 17 - Vad gör dig annorlunda än alla andra

2011-08-10 - 19:33:54
Shit... Hur ska jag själv kunna besvara den frågan?

Jag är väldigt självständig. Det tror jag gör mig ganska annorlunda. Jag är 17 år, bor i en egen lägenhet, 35 mil från mamma och pappa. Jag tvingas alltså göra saker själv och utan att folk säger åt mig. Å andra sidan har jag alltid varit ganska självständig, har tvättat sen jag gick i typ sjuan och lagar mat gör jag oftast med glädje!

Jag vet att jag är mer självständig än andra tack vare mina kompisar. Dom flesta av mina klasskompisar (som bor i lägenhet) har sina föräldrar nära (dom flesta i alla fall) och tar med sig tvätten hem, får den tvättad, och sedan tar dom med sig den tillbaka till lägenheten. Deras föräldrar kommer och hälsar på dom, städar lite åt dom, lagar lite mat åt dom. Och nästan varje helg åker mina kompisar hem till sina föräldrar. Men det kan ju inte jag. Eller jo, det kan jag ju. Men det skulle bli väldigt dyrt för mig att åka hem varje helg. Jag har liksom tvingats att klara mig själv (även om jag har valt det själv, och ÄLSKAR att klara mig själv). Detta har ju (tyvärr) lett till att jag blivit lite utav en pedant. Vill tvätta mina egna kläder och diska min egen disk, och vill hellst inte att någon annan städar mitt rum/lägenhet.

Snälla bli min.

2011-08-10 - 00:13:59






Jag kan inte prata med dig när du tittar bort,
snälla ge mig två sekunder innan du ger upp.
Kan vi inte vara nära bara en minut ,
är det nu, nu som det tar slut?
Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå,
jag vill hinna säga allting innan jag ska gå.

Du tar bort min hand ifrån din arm och flyttar bort.
Igenting jag säger spelar längre någon roll.
Ställer mig i hallen tills jag fattar vad som hänt,
får jag ens ha kvar dig som min vän?
Knyter mina skor och går tillbaka in igen,
sitter här på sängen tills du be mig att gå hem.
Letar efter nått att säga som kan ändra allt,
nått mer än det jag redan sagt.

Dag 16 - en bild av något/någon som gör dig glad

2011-08-09 - 16:25:07

Theoleolej, det lilla busfröt, får mig alltid på bra humör.

 

Erik Ekstrand och Mackan Edlund, enligt mig Sveriges absolut roligaste "komikerpar". Dom har gjort flera serier som gått på TV6, exempelvis Erik och Mackan, hela och rena/snygga och smärta och nu senast Guldfeber och 99 saker man måste göra innan man dör. Dom är så klockrena, så otroligt roliga, det finns inte mycket som jag kan ligga ensam och skratta högt till, men Erik och Mackan är en av få saker.

Kusinbarn #2

2011-08-09 - 14:44:37
Äntligen har Theos lillebror kommit ut! 21 dagar försent. Men SÅ himla söt!

Dag 15 - smeknamn du har, varför har du dem

2011-08-08 - 21:36:32
Jossan är väl det smeknamnet som används mest för min del genom alla år. Antagligen för att Josefin är alldeles för långt och omständigt att säga.

När jag började gymnasiet gjorde min klasskompis Maria en variant på Jossan och börja kalla mig för Jossa istället. Så på senare tid lyssnar jag nästan mer till Jossa än Jossan (stoooor skillnad, haha).

Sedan har vi ju Nikolina. Kungen på smeknamn. Har blivit kallad allt möjligt. Men hon började kalla mig för Jansson ett tag, men sen blev väl även det för långt och omstädigt så det blev Janis istället.

Lite nostalgi

2011-08-07 - 23:18:07
Sitter och rensar i mina byrålådor. Hittar massa gammalt trams och gamla skoluppgifter. Hittade "En resonerande uppsats om Kärlek" från 2008, alltså när jag gick i åttan, som slutar såhär:

Kärlek är ett väldigt stort begrepp och alla definierar ordet olika. För mig är kärlek väldigt viktigt att få från olika personer i olika delar av livet. Kärlek gör dig lycklig, jag kan bara vara lycklig för alla lyckliga, förälskade människor i vår värld.

Gråter en skvätt och rensar vidare...

Perhaps I saw what I wanted to see in him, and made him to be more than he was.

2011-08-07 - 15:56:14
Jag är trött på metaforer... "Det blir bra, du har bara haft otur".

I helvette heller.

I never knew it would be this hard to lose someone I never truly had.

Äntligen regn!

2011-08-05 - 13:36:42
Då var det fredag. Och jag måste nästan påstå att jag är glad att det äntligen regnar! Det har varit så olidligt varmt i några dagar nu så jag tror det här regnet bara kommer göra oss gott. Man kan ju sitta inne och titta ut på det :)

Håller på att tvätta nu, det suger. Jag önskar jag vågade åka hiss, det är smärtsamt att springa upp och ner för sju trappor så mycket på en gång.


Arkivbild

Dag 14 - Planer / drömmar / mål du har

2011-08-05 - 13:23:05
Först och främst ska jag klara gymnasiet. Kunna ta studenten och i alla fall känna mig någorlunda nöjd med vad jag har åsdakommit under tre år.

Men sen:

Har jag ingen jävla aning om vad jag egentligen vill göra. Drömmen är ju att bli läkare, och på sikt arbeta utolmands med Läkare utan gränser eller liknande. Men det är otroligt höga mål, jag borde ha gjort en reservplan.

Men innan det blir mer plugg ska jag nog passa på att jobba, dra till Norge i nått år och jobba utav bara helvette och sen sticka ut på någon resa. Eller spara pengarna så man inte behöver ta så mycket studielån när jag väl bestämmer mig för att börja plugga.

Min dröm är fortfarande att vilja förändra.

Dag 13 - Någon du skulle vilja byta liv med för en dag och varför

2011-08-04 - 20:48:17
Någon del av mig skulle nog vilja byta liv med en multimiljonär för en dag och bara shoppa så mycket jag någonsin bara orkat. Det är den nästan lite tragiska, materiella sanningen.

Men med tanke på krisen i länderna i Afrikas horn så tror jag att jag skulle lära mig ganska mycket av att byta liv med någon där för en dag. Jag skulle nog uppskatta det  som jag har här så otroligt mycket mer än jag gör idag. Nu tar man allt förgivet, och man går och beklagar sig över äcklig mat och dåliga frukter i fruktdisken. Och jag är verkligen inte den som drar mig för att gnälla lite då och då. Jag tänker helt enkelt inte på att jag lever i samma värld som människor som inte har mat för dagen, i en värld tillsammans med människor som knappt vet vad pengar är.

Och samtidigt som krisen i Afrika så har vi kris här i Europa och i USA med pengakriser och börser som faller och faller. DET mina damer och herrar, är inte ens nära på kris. Kris innebär det som händer just nu i Afrika, och många, alldeles för många, andra delar av världen.

Städning!

2011-08-04 - 17:36:24
Städar lägenheten... Då är det bra att ha balkong. Skjutsar ut nästan allt här och sen skrubbar jag hela lägenheten. Smidig jag!

Pippitröjan

2011-08-03 - 20:37:59
Har jag världens sötaste mamma eller? Hon har frivilligt börjat sticka en Pippitröja till mig. Har inte ens bett henne om det, men hon vet hur gärna jag vill ha en riktig Pippitröja. Hittade en på Gotland som kostade nästan 1000 kronor, det är den nästan inte värd.

Hoppas hon slutför denna tröja, haha. Förra gången hon skulle sticka en tröja till mig (många år sen) så hann jag växa ur den storleken hon hade börjat sticka på för att hon var så långsam eller gav upp!

Dag 12 - en bild av ditt rum

2011-08-03 - 16:49:49
Även fast jag bara har ett rumt så blev det svårt att få med på en bild. Och jag måste som vanligt också synas, jag är så himla charmig.... Och så är det för tillfället jättestökigt, kanske borde ta tag i det nu.





Dödstrött.

2011-08-03 - 10:28:34
Jävlar i helvette vad trött jag är. Jag måste få sova. Nu.

Vid fem imorse så hade jag fortfarande inte somnat, så jävla varmt här inne (hos farmor och farfar) så det är inte klokt. Så då, vid fem, så tog jag med mig mitt täcke (nej inte täcke, mitt påslakan) och gick ut och la mig i en solstol och försökte sova. Sov kanske en timme eller så. Jag grinar snart.

Dagen i korthet.

2011-08-03 - 01:55:29
Har haft en superbra dag. Soligt och varmt så jag låg ute på gården utanför huset och solade en stund, läste all min underbara reklam (typ den enda posten jag får, ganska tråkig post).

Vid fyra drog jag in till stan och mötte pappa och moster. Käkade middag på Båten och göttade oss i solen. Sen gick vi till Tingvalla IP och såg på Folksam Grand Prix tävligen i friidrott. Alltid lika trevligt. Bjussar på några bilder här också, vi satt på första raden (som vi brukar).


Emma Green Tregaro


Ja en del har det ju riktigt gött, med hus precis brevid stadion och balkong i kvällssolen.


Allas våran Stefan Holm, numera "civilklädd".


Carolina Klüft mäter avstånd...


Supersnygga Robert Krondberg!


Klüft med tränaren.


Klüft.


Carro tackar för sig.

Dag 11 - Varför började du blogga?

2011-08-03 - 00:22:20
Jag började blogga för en herrans massa år sen, tror jag startade min första blogg när jag gick i sjuan (fyra år sen). Och jag började blogga för att det kändes som ett enkelt sätt att ventilera mig från känslor som var jobbiga. I tron om att ingen annan orkade lyssna på mig så tänkte jag "Men en blogg, där kan man ju få säga vad man vill och vad man känner, utan att någon ska behöva ta sig tid för att lyssna". Det blev lättare att skriva ner saker utan att ha press på sig, än att sitta hos en kurator i en timme bara för att.

Sen fortstatte bloggandet, och jag tror än idag att jag bloggar för att inte behöva sitta inne på alla jobbiga känslor. Jag skriver saker så som dom känns, och jag begär inte att dom som läser ska förstå allt jag skriver, det viktigaste är att jag får ur mig saker och ting. Och jag bloggar inte för att få tusentals läsare varje dag, och ibland funderar jag på varför jag bloggar för 10-15 personer om dagen. Men jag bloggar inte för dom egentligen, jag bloggar inte för er, jag bloggar för mig själv och mitt eget bästa.

Det är dessutom ibland väldigt roande att gå tillbaka i tiden i bloggen och läsa gamla texter och om saker man har gjort. Det är ju som en publik dagbok.

I don't need anyone.

2011-08-02 - 00:15:36


Men ser det ut som om jag sörjer dej?
Mer som om jag höjer dej.
För jag kommer aldrig låta dig få se mig svag.

Men baby om det ändå var så enkelt
.

Sol & varmt

2011-08-01 - 17:12:29
Suttit ute på balkongen och stekt hela dagen, hur gött som helst. Fast det är ju inte så himla roligt att sitta på en balkong, långt upp i helvette. Hade ju hellre suttit på Skutberget eller något vid vattnet.

Pappa och lillebror har kommit till Värmland idag också. Dom sover i Kil och jag stannar kvar här i lägenheten. Men imorgon kommer dom in till stan för vi ska förmodligen till Tingvalla IP och se på friidrotten.

Har typ inte hänt nånting idag, inte orkat äta idag heller. Men när pappa kom förbi fick han ta med sig pizza för jag var dödshungrig.

Dag 10 - Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, sur, förbannad

2011-08-01 - 13:44:59
Glad: Baby Hurricane - Vincent

Ledsen: Boys don't cry - Ulrik Munther

Uttråkad: Lipstick - Jedward

Sur: I'm so happy - Salem Al Fakir

Förbannad: Kan själv - Snöblind

(Alla låtar är givetvis tillfälliga och allt ändras ju hela tiden..)

Vafan?

2011-08-01 - 02:05:15


Hur mår du Facebook?
RSS 2.0