Det här blogginlägget kommer göra skillnad.

2011-12-29 - 18:46:41
"Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv."

 



Foto: UNICEF

Gör skillnad,
så gör vi skillnad tillsammans. ♥

Onsdag va?

2011-12-28 - 21:28:39
Fick ställa klockan imorse. Skulle till stan och möta Maria för lite mellandags-shopping i decemberregnet. Fick med mig två ringar och två nagellack från BikBok, och ett hallonrött/rosa laptopfodral/väska från Monki.

Sen mötte vi upp Niklas för en fika på Melker. Satt och snackade lite inför vår Aiya Napa resa i juni, redan astaggad! Kommer bli asgrymt och oförglömligt.

Sitter och funderar på om jag ska ta och äta något idag. Känner mig inte speciellt motiverad.



Vad har du gjort?

2011-12-28 - 00:59:17


Fick du nog?
Fick du nog ikväll?
Fyller på tills allting tar slut, du kommer inte att hitta det ändå.
Fick du nog?
Ja, det fick du nog
Har du lärt dig att stå vid ditt ord?
Sånt imponerar mer än ett leende.
Här är ett avtryck som sitter längre än det du redan gjort..

Kent – Avtryck

This is now

2011-12-26 - 22:44:58

"Någon gång när jag skrev om ensamheten. Den man känner när man är singel. Då var det en tjej som sa att man som singel glömmer bort att allt inte är perfekt när man är ihop. Jag brukar ofta tänka på det när jag känner mig ensam (trots att jag inte är det).

Att det finns stunder när jag varit i ett förhållande som jag har känt mig mer ensam än någonsin. Att jag när jag var ihop brukade gå att fantisera om hur det var att vara singel. Inte för att jag inte var nöjd och älskade, utan för att jag helt enkelt alltid ville ha det jag inte hade. Och nu är jag singel och tycker att 'vi' smakar så mycket bättre än 'jag'.

Det finns helt enkelt bra och dåliga saker med tvåsamhet och ensamhet. Och jag erkänner att det känns lite mysigare att vara singel när jag tänker på allt jobbigt som kommer med ett förhållande. Precis som ni med pojkvänner och flickvänner ibland smygdrömmer om singellivet men inser hur bra ni har det när ni går och lägger er bredvid en varm kropp.

Jag måste försöka uppskatta nuet. Det kommer ett 'vi' senare i livet. Och en lägenhet med högt i tak. Och ett Mrs istället för Miss. Och parmiddagar och allt sånt.

Men just nu. Just nu har jag en lägenhet fylld med skor och vackra smycken. Och nätter fyllda med dans. Och blickar till många vackra ögon. Och hemliga kyssar och allt sånt."

Julafton & juldagen

2011-12-26 - 14:23:57
Haft en underbar julhelg. Började i fredags när jag åkte hem till farmor och farfar och satt uppe och kollade på uppersittarkvällen och spelade bingolotto (som jag alltid gör) och åt liiiite julmat.

På lördagen kom min familj. Vi var hos min moster Anette och åt julmat. Fick träffa mina kusiner Henrik och Johan som jag nästan aldrig träffar, morbror Gunnar och morfar. Kändes jobbigt att morfar inte hade en aning om vad han gjorde där, och vilka alla var. Klockan gick och tillslut gick det inte att ha honom hemma längre, han började möblera om och flyttade omkring saker, så pappa fick köra hem honom till demensboendet. Men det var skönt att han var med, som han alltid är. Efter att vi hade öppnat våra julklappar hos Anette åkte vi vidare ut till Högboda till min faster Catarina, öppnade lite mera julklappar och åt risalamalta.

Igår var det juldagen och Score som gällde. Min kusin Tobias och hans tjej Felicia var hos mig och förfesta lite, sen drog vi in till stan och mötte Maria och Bodil. Dansade och hade superkul hela kvällen, träffade massa roligt folk, jättevärd kväll! Men sen blev Tobias för full och Felicia fick följa honom hem till mig, medans jag stannade kvar en timme till och dansade.

Idag har jag varit med mamma och pappa och bröderna på Bergvik. Shoppade lite småsaker och sen köpte mamma mat till mig, och en Subway macka. Så skjutsade dom hem mig till lägenheten och dom åkte vidare hem till Uppsala. Som alltid jobbigt att lämna dom.

Ikväll väntar bio. Nya Stig-Helmer filmen med Tobias, Felicia, Hannah, Helena, farmor och farfar. Ska bli riktigt mysigt!

VLC

2011-12-20 - 22:29:39

Någon mer som har VLC på sin dator? Någon mer som har en VLC mediaplayer som har tagit jullov? Aldrig sett detta förut... SÖTT!

Le mot dom som vill se dig krossad, för det krossar dom att se dig le

2011-12-18 - 18:16:21

Rörd till tårar (igen)

2011-12-18 - 16:33:21
Har ni sett/hört Musikhjälpen? Sänds på P3 och på SVTplay och ibland på SVT. Tre små människor (Gina, Jason och Kodjo) sitter i en glasstudio på Gustav Adolfs Torg i Göteborg och samlar in pengar för att flickor i fattiga länder ska få gå i skolan. Hur som hellst:

Alldeles nyss kom Gustav, 5 år, till glasstudion med sin sparbössa. Han fick komma in och prata med dom och snacka i radio och synas i TV. Han skänkte alla sina besparingar (237 kronor) till flickors rätt att gå i skolan. Jag blev så rörd så jag satt här och grät. Det är så fint. Det finns hopp för världen om fler kunde vara som Gustav.

det finns ingen poäng i att vara fri längre

2011-12-17 - 00:31:24
Jag vet att du är ledsen.
Jag är ledsen med.
För allt som är kvar är en dröm om vad kärlek kunde va.
Jag läser aldrig Proust igen för slutet gör för ont i mig.



Håkan Hellström – Klubbland

Glädje och tårar

2011-12-16 - 22:15:38
Har gråtit konstant i två timmar nu. Årets svenska hjältar gala är nu förbi. Jag brukar inte kolla på sånna här galor just för att det är så fruktansvärt svårt att hantera. Jag klarar inte av så mycket känslor. Men årets gala var något speciellt. Helt klart är ju att det finns så otroligt många viktiga människor ute i vårt land som ingen ser, dit ljuset aldrig riktigt når. Det är fint att vi kan hylla dessa människor och visa deras betydelse, för dom är otroligt viktiga för så många människor.

Och alla dessa fantastiska hjältar. Underbara Julia och Hanna från Ung Cancer, som vann årets eldsjälspris. Den fantastiskt drivna och viktiga Milla som vann pris för årets förebild. Milla är NIO år gammal, som insåg allvaret för svältande barn i Afrika och tog saken i egna händer och började sälja bullar, hon startade bullhjälpen som har samlat in över 200 000 kronor. "Pappa Dallas" som vann årets livsgärning för att hjälpa dom unga invandrarbarnen och ungdomarna (men även svenska barn och ungdomar) i Rosengård i Malmö, att ge dom en plats i samhället, att bekräfta dom, att få dom att känna sig viktiga.

Det har runnit så många tårar. Tårar av både glädje och frustration. Detta är bara några av dom priser som delades ut, men dessa berör mig mest.

Här har ni hela inslaget om Ung Cancer från galan, otroligt fint (och fina Patrik). Värt att se. Värt att skänka en tanke. Det är okej att känna



Update: Hemskt ledsen, upptäckte att detta bara var en ihopklippt sammanfattning av kategorin Årets Eldsjälar. Återkommer så fort jag har fått tag i hela inslaget. Värt att vänta på!

Svenska hjältar

2011-12-16 - 17:58:01

Du tittar väl på Svenska Hjältar galan ikväll? Det tycker jag verkligen du ska göra. Jag ska göra det, vill inte missa Patriks tv-debut. TV4 kl 20:00, be there.

Det är okej att känna!
(Bild från Ung Cancer)

Lägger ner

2011-12-14 - 20:41:43

Blir så grovt less på allt. Jag orkar inte med alla krav, alla måsten. Ibland önskar jag att alla bara kunde sluta räkna med mig, sluta tro. Ibland vill jag bara försvinna. Jag vill inte längre.

Bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon

2011-12-14 - 14:38:00

Men om jag tar mig från en sviken dröm och hit igen så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.


 

Svenska hjältar!

2011-12-12 - 21:18:36
Fick ett samtal av fina Patrik förut. Han berättade att han och hans vänner från Ung Cancer var på plats på Cirkus i Stockholm. Svenska Hjältar galan spelas nämligen in ikväll (men sänds inte förens på fredag kväll) där dom ska medverka. Ung Cancers grundare Julia Mjörnstedt och Hanna Wekell har vunnit kategorin Svenska eldsjälar. Vilket dom verkligen är, och dom förtjänar verkligen en utmärkelse som denna. Jag har sett vad dom har gjort med Patrik, bara en av alla unga cancerdrabbade, som har fått så otroligt mycket livslust, och dom har kunnat ge honom så mycket som jag inte kan ge. Ung Cancer gör skillnad för många, och är inte bara en cancersjuks hjälte, utan mina hjältar också!






En bild från Ung Cancer galan på Yaki-Da i oktober. Patrik och Johanna.

Värmlands Folkblad gjorde ett reportage om Patrik och Ung Cancer för ett tag sedan. Här har ni länk till reportaget http://www.vf.se/nyheter/hagfors/patrik-tanker-bli-en-canceroverlevare (och han skämms jättemycket över bilden, så den behöver vi ju inte titta på). Jag blir så otroligt stolt.

Sjuk

2011-12-12 - 12:53:16

Ligger hemma i sängen. Blev ingen skola eftersom jag blivit så jävla förkyld och haft jätteont i halsen i typ två veckor.

Blev mycket piggare och gladare när jag läste ett pressmeddelande om att KENT släpper en ny skiva i april och ska på turné i sommar. Dom kommer bland annat till fesivalen Putte i parken son kommer hållas här i Karlstad. Jag har en helt fantastisk sommar framför mig med resa till Cypern, studenten och KENT. LYCKLIG!

Inte en lugn stund

2011-12-11 - 17:01:23

Haft en mycket bra helg. Pappa och lillebror har varit här, så jag har bott med dom i Kil hela helgen.

Igår var pappa och jag på stan och köpte en doppresent till Lucas. Sedan gick vi och mötte några av hans kompisar och åt mat på O'Learys. Idag har det varit dop för lilla Lucas och lite kalas efteråt och träffa massa människor. Är hur trött som helst men fattar inte varför.

Kom precis hem till lägenheten. Åkte med pappa hit och dom har åkt vidare mot Uppsala. Var och handlade lite också, det går an nu när pappa är med, haha.

Den enda anledningen till att jag står ut med tillvaron just nu

2011-12-09 - 18:26:50

Ny spiral

2011-12-09 - 17:10:01

Fick min spiral/töjning med posten idag. Den är 10mm, precis som mitt hål är, håller alltså inte på att göra det större. Men denna känns så jävla stor, alltså osmidig liksom. Jaja. Nu har jag den i mitt öra i alla fall. Punkt slut.

Snart snart snart <3

2011-12-08 - 20:31:33

Gud vilken lång dag detta har varit. Slutade skolan vid lunch och tänkte åka hem och sova en stund eftersom förkylningen tar kål på mig. MEN jag kunde givetvis inte sova. Blir så irriterad. Legat och nött massa Andra Avenyn avsnitt istället. Ska nog läsa lite historia b en stund innan jag går och lägger mig.

Helt underbart att den här veckan har gått så fort. Imorgon är det redan fredag och bästa pappa kommer till Värmland. <3

Niklas är även i Karlstad på besök, kanske blir en runda på krogen på lördag och planera lite in för Aiya Napa. Galet taggad redan nu!!

Trött!!

2011-12-07 - 18:29:13
Har knappt kunna sova på två nätter i rad nu. Denna gång är det en jobbig förkylning som plågar mig. Blir tät i näsan och kan inte andas, och när jag ska sova kan jag inte andas med munnen! Så jävla störande, torkar ut totalt och vaknar mitt i natten och kan inte somna om. Jag vill SOVA!

Igår var det dags för öppet hus på Klara gymnasium igen. Skulle egentligen inte varit med denna gång eftersom jag var med förra veckan. Men sen kom det en lärare i sista stund, dom behövde förstärkning på ekonomiprogrammet (och jag som går natur). Men jag ställde upp, tycker det är ganska kul att stå och snacka med folk, blivande gymnasieelever och deras föräldrar. Och eftersom ekonomiprogrammet inte finns på skolan än så finns det inga ekonomielever, så vad gör man? Dock trivs jag allra bäst med att stå och tjöta på naturprogrammet såklart ;)

Kort dag imorgon, och på fredag kommer pappa och Oliver hit ♥

Myser

2011-12-03 - 23:59:52

Åkte med Mats ifrån Karlstad vid halv fem, med hem till han och Therese för att fira Mats födelsedag. Träffade en hel hög med människor.

Ligger i gästrummet hos farmor och farfar nu. Dom ligger i rummet intill och lyssnar på radio och skrattar. Det är så himla skönt att få komma hit ibland, att få slappna av. Både farmor och farfar har ju sina stunder men trots det så är dom två av dom viktigaste människorna i mitt liv. Dom finns alltid, dom måste alltid finnas, dom är som mamma och pappa. När mina klasskompisar åker sina 5-6 mil hem till sina föräldrar på helgerna, så åker jag till farmor och farfar. Dom har alltid funnits, och det känns som att dom alltid kommer att finnas.

Ligger och läser en bok om Ted Gärdestad. Man tager vad man hittar i farmors bokhylla!

Länge sedan

2011-12-03 - 13:39:56
Jennifer la för ett tag sedan upp den här bilden på sin blogg. Helt sjukt länge sen, haha! Och vilken sjuk fantasi vi hade, tror det inte fanns så många andra typ 11-12 åringar med så bra fantasi. Här har ni våran egna Maggan, resten är historia.

Dryg dag

2011-12-03 - 00:49:32

Shit, detta har nog varit den längsta dagen i mitt liv. Matte, samhäll och sedan två timmar historia har tagit kol på mig idag, har varit dödstrött. Kom hem vid fem och sov i tre timmar, så nu är jag lite piggare. Har kollat på en film och ätit godis och bara tagit det lugnt. Skulle egentligen ut ikväll också men pallade inte.

Imorgon blir det Kil eftersom min kusins sambo har fyllt år. Ska dit och fika och mysa med mina favoritpojkar Theo och Lucas. Blir nog kvar i Kil över natten, kanske sover och farmor och farfar så jag får lite adventsmys på söndag.

Bjuder på en outfit från gårdagens studentfest. Nu ska jag försöka sova igen. Hörs!

Studentfest!

2011-12-02 - 01:56:45

Ikväll har det varit studentfest på Röda Rummet här i Karlstad. Asbra drag och sjukt mycket folk, slutsålt på biljetter. Jag hade tur som fick tag i en i sista stund!

Det var ett tema på festen, maskerad. Med titeln "Ursäkta jag kommer precis från..." och så ska man klä ut sig till något/någon. Två av mina kompisar klädde på sig massa 80-tals kläder och körde "Ursäkta vi kommer precis från 80-talet". Jag och Maria körde på hårdrockstilen med svart smink och bandana, "Ursäkta vi kommer precis från ett tält på Sweden Rock Festival". Först tänkte Alex och jag klä ut oss till horor och säga "Ursäkta vi kommer precis från jobbet", haha.

Många var utklädda till hippis och sjukvårdare, en kille var utklädd till nunna och flera killar utklädda till tjejer. Väldigt rolig kväll, ser fram emot att ta studenten med alla dessa!

Nu blir det sova. Mattelektionen börjar 8:50 imorgon. Kommer va totalt död, har knappt sovit i flera nätter i rad. Så detta kom inte så lägligt kanske. Men har haft en sjukt grym kväll!

 

RSS 2.0