Orkar inte

2011-11-29 - 19:28:27

Blir så jävla mycket på en gång. Har en prövning i engelska b som måste vara klar på torsdag. Ligger efter med ett matteprov, pluggar och pluggar men kommer aldrig att förstå, om en vecka har jag ett nytt prov på ett nytt kapitel. Till jullovet tar biologi b slut, har massa kvar att göra och en redovisning kvar som typ är avgörande för betyget. Det går rätt segt med projektarbetet och jag har fortfarande inte köpt en enda julklapp.

Jag får panik. Jag orkar inte!

Words

2011-11-28 - 21:21:28
Måste bara slänga in detta. Min vän Patrik la precis ut den här på sin facebook. Hans kompis Danne (som jag träffade på Ung Cancer-tillställningen i Göteborg) skriver och spelar egen musik. Det är hans flickvän som filmen "Det är okej att känna saknad" handlar om. Han förlorade sin flickvän Malin i somras. Den här låten handlar om henne. Så himla fint, och jag blir så illa berörd.






Här är åter igen filmen "Det är okej att känna saknad" där Sofie berättar om sin saknade tvillingsyster. Också otroligt berörande. Inte ett öga torrt.

.

2011-11-27 - 19:32:57

Det gör så ont så jag inte får luft

Första advent

2011-11-27 - 14:18:01

Sitter på bussen till Kil nu. Ska åka och hälsa på morfar för första på väldigt länge. Inte sett honom sen i julas. Känns fruktansvärt konstigt, mår typ illa. Jag har varit med och tömt hans lägenhet, slängt och sorterat. Jag har nästan betraktat honom som död sedan i somras. Det låter brutalt, men så är det. Och jag vet att jag måste träffa honom för att jag inte ska anklaga mig själv för att jag aldrig gjorde det den dagen han inte finns längre. Jag gör det här för min egen skull, för jag vet att morfar inte kommer känna igen mig när jag kommer dit, eller komma ihåg att jag har varit där en kvart efter att jag har gått. Det är så otroligt smärtsamt.

Säkert!

2011-11-26 - 14:35:50

Antingen vill du träffa mig, eller så vill du inte. Och vill du inte så går jag nog hel ut ur det. När man var liten föll man jämt, nu ska det va så jävla hemskt.

Det är okej att känna glädje!

2011-11-24 - 22:03:58
Igår släpptes den fjärde filmen från Ung Cacners kampanj "Det är okej att känna". - Den här gången handlar den om glädje.

Mitt i allt det mörka och dystra som en cancerdiagnos och sjukdom innebär, så är det lätt att tro att man bara ska vara ledsen, att cancersjuka och anhöriga ska gråta sig igenom en kris. Men så är det inte, så kan det inte vara. Det är okej att vara glad, det är okej att tillåta sig själv att skratta!


I den här filmen får vi se glädjen. Glädjen som finns trots sjukdomen som drabbat alla dessa 12 unga människor vi får se. Och jag är övertygad om att Du kommer kunna känna och se glädjen, kärleken och livslusten som finns i dessa människor. I den här filmen är även min fina vän Patrik med, som också överlevt en cancersjukdom. Detta är så vackert. Så äkta.

Massa kärlek. ♥



HÄR har ni låten från filmen, Better days. Grym låt, grymma artister!

Saker som försvinner...

2011-11-24 - 13:51:56

Jag hatar när saker spårlöst försvinner från min lägenhet. Men idag hittade jag alla dom tre saker jag haft lite ångest över att jag hade tappat bort, samtidigt. Så himla lättad, haha! Kompiskorten på mig, Bodil och Maria var jag dessutom påväg att beställa nya, tackar Gud för att jag inte gjorde det! Vilken bra torsdag.

Har precis kommit hem från skolan, slutade vid lunch. Ska nog ta mig en nap nu.

By Laban

2011-11-21 - 19:32:49
Titta här vad min fina vän Nikolina kan. ♥



Konstnärligt, eller vaaaad?!

Äntligen!

2011-11-20 - 19:49:08
Sådär... 19 sidor och 6835 ord senare kände jag mig redo att skicka in mitt stora religionsarbete. Plus ett litet arbete till. Nu är jag klar mer religion A, och jag har verkligen INGEN aning om vad jag kommer få för betyg. Känner på mig att jag kommer bli besviken men nu har jag gjort det jag kan, gjort det bästa av situationen.

Ser förjävligt ut i min lägenhet också, det har gått i ett men jag har inte hunnit städa. Tvättat hela dagen så nu är det kläder överallt. Och jag har inte ätit något idag heller eftersom dagen har gått i raketfart sedan jag gick upp. Ingen lust att laga mat heller! Vill bara lägga mig och vila efter allt jag presterat idag. Kolla på Gustafsson 3 tr, Time Out och sedan somna till Beck. Det vore en bra avslutning på den här dagen.

Är det du som är galen eller världen som är sjuk?

2011-11-20 - 02:04:10

Idag blev det en lugn dag. Ganska skönt att slappa lite på helger ibland. Imorse när jag vaknade blev jag skitstressad för att jag trodde jag försovit mig, haha. Så brukar det inte vara, men förra helgen ställde jag alarm varje morgon, så jag var väl ännu mer intryckt i mina rutiner än vanligt när jag vaknade imorse, så idag var det skönt att få sova ut ordentligt.

Imorgon ska jag tvätta mellan 13-17. Bäst att jag ställer alarm så jag inte försover mig, heh...

Oh lord...

2011-11-19 - 23:50:09
Ni som vet ungefär hur en ugn fungerar ska ta er en riktigt nogrann titt på den här bilden som jag tagit på min egen ugn:



Jag vill bara säga att jag har bott i den här lägenheten sedan april i år, och alltid stört mig på att ugnen inte fungerar som den ska. Att det tar 1,5 timme att göra scones, och 1 timme att göra pommes i den. Idag när jag gjorde just scones så gick det upp för mig varför ugnen aldrig blir riktigt varm.

Något ljushuvud har vid något tillfälle bytt plats på dessa två "rattar". Ni ser att temeraturratten sitter på platsen där man väljer över/undervärme, och över/undervärme "ratten" sitter på platsen där man väljer temperatur. Så fram tills idag, så har jag ju bara vridit på över OCH undervärme, vilket är det första hacket, alltså har jag bara värmt upp ugnen till 50 grader eller något. Det är sånt här som får mig att vilja skratta och gråta samtidigt. Ni anar inte hur mycket jag svurit över denna jävla ugn, hur värdelös den är. Och så är det så enkelt som att "rattarna" sitter på fel plats, jag kan liksom fixa problemet själv. Hej, sju månader senare kommer jag på vad felet är när jag ser min ugn varje dag. Undrar hur länge dom har suttit såhär? Jag förmodar att det har sett ut såhär sedan den monterades, och då måste den som monterade den vara lite tappad bakom en vagn. Haha. Detta gjorde mig lite lättad faktiskt. Vad har jag lärt mig utav detta? JO, att vara en mer observant människa. Bra Josefin. Bra.

Nedtryckare finns det alldeles för gott om

2011-11-19 - 18:23:34

Som hugger dig i ryggen när du vänder dig om.
Vi ser dom redan från start, ögonen säger en helt annan sak.
Och det visar sig snart att det rötnaste hjärtat har helt annat skal.
Vi suddar bort alla tungvrickare, dom blir mätta på att andra blir hungrigare.
Dom vill se oss som en byggsten i deras del av system.
Så vi rör oss flummigare.
Men gropen som dom gräver kommer dom själva falla i,
när dom slåss för att skydda sin hierarki.
För vad tror dom växer upp när så mycket hat gror?
Tänk i andra banor, jag ber dig!


Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag att blomma.


Kapten Röd – Ju Mer Dom Spottar

Stoffe levererar baby!

2011-11-19 - 16:12:34
Kolla in detta... En kille på min skola som är med i 100%-party gänget, riktigt klockren kille. Åker omkring i typ hela Sverige och festar. Och nu det senaste, denna låten, där han även är med och sjunger lite i slutet. Det ska tydligen vara Elov & Benny som sjunger resten av låten, rätt fränt! Låten är faktiskt riktigt bra, sätter sig på hjärnan direkt, och videon, haha, så skön!

Nästan 40 000 visningar på 6 dagar, också rätt bra jobbat!

20-års firande

2011-11-19 - 00:44:33

Slutade tidigt idag, vid tolv eftersom religionen var inställd. Men jag och Alex satt kvar till typ halv fem och skrev på våra religionsuppgifter som måste vara klara på söndag. MEN jag blev inte klar ändå, så det blir ännu en plugghelg. Har verkligen ingen aning om vad jag kommer få för betyg eftersom jag inte kommer kunna få feedback på mina uppgifter. Jaja... Jag får skylla mig själv.

Sedan åkte jag till Kil för att fira min kusin Andreas som fyller 20 år. Mycket trevligt att komma dit igen, huset där jag bott i 1 1/2 år... Kul att träffa min kusin Caroline också, hon är i vecka 35 nu, alltså strax dags för bebis!

Jag, min moster Anette och Andreas har planerat att åka och hälsa på morfar nästa helg, på demensboendet. Jag har inte träffat honom på ett år nu, jag mår redan dåligt över att jag ska dit. Men jag vet att jag kommer ångra mig om jag inte gör det. Det viktiga är att han inte lider, så som mormor gjorde. Och Anette säger att han fortfarande kan ha ljusa stunder, och ibland vara riktigt rolig, haha. Fick mig några riktigt härliga skratt idag när dom berättade om hans senaste fasoner. Han är alltså totalt förvirrad ibland och gör massa konstiga saker.

Kom hem för typ en timme sen. Ligger och kollar på Skilda Världar nu. Ska nog sova snart så jag kan komma igång så tidigt som möjligt med plugg imorgon.

Natti Natti!

Ungcancers julwebshop!

2011-11-17 - 21:41:30
- Köp en julkapp som gör skillnad, så gör vi skillnad tillsammans.



Hjälp organisationen Ung Cancer att fortsätta sitt enormt viktiga arbete för att hjälpa unga vuxna som drabbats av cancer. Dom arbetar också för dig som anhörig till någon som har drabbats av cancer. Har du en mamma, ett syskon eller en annan släkting som har drabbats av cancer? Tveka inte. På ungcancer.se kan du som är anhörig bli anhörigmedlem, där kan du få någon att prata med, du kan få tips och råd hur du som anhörig kan göra för att på bästa sätt stötta och finnas, och du kan få chansen att träffa andra anhöriga under medlemsträffar. Hjälp Julia, Hanna och alla i organisationen att fortsätta sprida sin kärlek. Du kan göra skillnad genom att handla deras pins, tygpåsar, mössor och allt möjligt i deras webshop där dom nu även har trevliga julerbjudanden. Du kan också bli stödmedlem, som kostar 250 kronor per år. Alla pengar går alltid direkt till organisationen. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Och kom ihåg,
- Det är okej att känna, precis vad som helst. ♥

Tur i spel?

2011-11-17 - 15:21:10
Igår hände en trevlig sak. Frisörsalogen, Salong Moda, som jag klippte mig hos för snart en månad sedan ringde mig och sa att jag var en av vinnarna i deras tävling (dom fyllde 7 år som företag och firade detta genom en tävling). När jag var där och klippte mig fick jag skriva ner mitt namn och telefonnummer på en liten lapp och lägga i en låda, med säkert 100 andra små lappar. Jag som ALDRIG vinner något, blev riktigt glatt överaskad!

Idag fick jag hämta påsen, med lite hårprodukter i. Hon frågade även om hon fick ta en bild på mig, eftersom alla vinnare skulle fotas för att sedan hamna på deras facebook-sida. Jag, lycklig och stolt som jag var, hör mig själv säga "Javisst, det går bra". Så nu får vi se hur bedrövligt det blir, men lite får man väl bjuda på sig själv, det är det värt, haha!

Men jag är fortfarande ett levade bevis på att myten "otur i spel, tur i kärlek" och tvärt om INTE är sann.. Haha.

Vad kan detta vara tro?

2011-11-17 - 13:14:44

Anyone can give up but it's time to risk it all. Knowing where you stand and you'll never fall.

2011-11-15 - 18:56:37


Take a chance on something, build a castle you call home.
Live for the moment, you can't put into words.
Don't keep a song inside, let your voice be heard.

Find a true desire, don't be afraid to cry.
Better to reach for something, than to never have tried.

Journey – Anything Is Possible

It's a risk you take.

2011-11-15 - 18:50:19


Måndag

2011-11-14 - 22:14:22
Aaaaaah! Jag får panik! Mina läppar torkar ut och dör. Denna underbara medicin har gett mig så fruktansvärt torra läppar så det inte finns på denna jord. Inga tips? Jag går runt på tre olika lipsyl, men inget hjälper. Och ovanpå detta har det börjat bli kallare ute = torrare hud. SKITHUS!

Idag på historian skulle Bodil stoppa i laddaren till en dator i ett eluttag (i en såndär förlängning). Då gick typ strömmen på halva skolan, all ström i eluttagen försvann, och dom som satt vid dom stationära datorerna blev helt paffa när skärmen bara blev svart, haha. Hela förlängaren (med typ fyra uttag) hade bara lyst upp, sen blev allt svart, haha. Så det var bra, min dator laddade ur ganska fort, så då hade man inte så mycket att göra efter det.

Strax dags att betala anmälningsavgiften på vår resa till Ayia Napa också. Vi hade ju bokat en resa, Maria och jag + några till, som skulle kosta nästan 8000. Men sen hittade vi ett billigare hotell så vi bara skulle behöva betala runt 6500, och då ingick frukostbuffé, så jag och Maria bytte till det hotellet. Sedan hittade vi ett ännu bättre läge till nästan samma pris (6000 kr inkl frukost). Så vi har bokat om resa två gånger sedan vi bokade vår första för typ tre veckor sedan, haha. Nu har vi även fått med oss en till, Niklas ska åka med oss och bo med oss, ska bli sjukt trevligt. Plus att vi åker från Arlanda nu, istället för Landvetter. Vet inte varför men det känns bättre, även om jag bara varit på Arlanda en gång förut.

Gissa vad jag ska göra nu? Det börjar på r

Hard workwork

2011-11-13 - 20:52:55
Har återvänt hem till lägenheten efter en natt i Kil. Åkte till min kusin Therese igår och hjälpte henne måla vardagsrummet, det höll vi på med några timmar under lördagen. Sedan blev vi bjudna på mat hos vår faster Helena, det blev tacos och kladdkaka till efterrätt (som min åttaåriga kusin bakat). Verkligen inga fel! Helt underbart att få umgås lite med dom.

Idag fortsatte jag och Therese med målandet, tyvärr tog färgen slut så det blev inte klart, men fint blir det! Min faster Catarina (Thereses mamma) kom och bjöd på fars-dag mat och sedan skjutsade hon mig till Karlstad. Så himla gulligt. Fick även med mig två enorma påsar nachochips eftersom hennes make arberar på något företag (haha) så han beställde hem en hel låda, OCH JAG FICK TA DEL UTAV DET! Nomnomnomnom.



Ska återgå till mitt religionsarbete. Och fortsätta lyssna på Maskinen-musik och annan hård och hänsynslös musik med spikraka texter för att bearbeta min enorma besvikelse... BLIR ARG, ARG, ARG. OCH VÄLDIGT, VÄLDIGT LEDSEN. Det gör ont, varje gång man tvingas bli besviken, lurad.

Det är skillnad på ha en kuk å va en kuk
Och jag är beredd och gå i döden för din rätt
Och döda mig om jag inte har rätt

Krossa alla fönster, slå in hans dörr
Låt honom veta, att inget är som förr
Säg som det är nu
Finns ingen väg tillbaks för nån som är en looser
Ett riktigt jävla as

Han har bränt alla tänkbara broar
Han har sänkt alla möjliga skepp
Han har kallat dig 'äckliga hora'
Han har till och med spräckt din läpp

Ta honom i gränden, på vägen hem
Hela världen vet att hans sista chans är bränd
Så krossa alla tänder, en efter en
Och om han inte fattar
Börja om igen

Ni två kan aldrig börja om igen

Maskinen – Krossa alla fönster - Original Version

<3

2011-11-12 - 22:36:54

Tack. Tack för att människor runt mig är så himla bra hela tiden. Som lyssnar. Som förstår. Som stöttar. Ibland brukar jag tänka på vad jag vore utan alla, för alla är bra på sitt sätt.

Nikolina
Mamma
Ida
Jennifer
Clara
Felicia
Therese
Tobias
Alexandra
Patrik
Bodil
Maria
Pappa
Jakob

Kusiner, barndomsvänner, själsfränder, klasskompisar, familjemedlemmar, nya och gamla vänner. Ni är alla mina hjältar. I love you all.

Just be true to who you are

2011-11-12 - 11:31:41

Tack kära gode Gud för att du varje dag påminner mig om hur mycket idioter det finns i denna värld.

Gissa?

2011-11-11 - 22:39:43
Fy i helvette vad jag hatar religion. Fy i helvette vad jag hatar mina höga ambitioner och krav på mig själv. fuckfuckfuckfuck. Sitter en jävla fredagskväll och PLUGGAR. Det var fan länge sen det hände. Usch. Har städat lägenheten för att slippa undan att plugga, men nu är det skinande rent i varenda vrå, så nu har jag inget att fly till längre. Föresten har farfar varit här idag och fixat mitt avlopp till handfatet, det luktar inte bajj i mitt badrum längre!

It's okey not to be okey

2011-11-11 - 15:16:34

Tears don't mean you're losing.

pluggpluggplugg

2011-11-10 - 22:13:33
Snart innehåller mitt enorma arbete om världsreligionerna 3700 ord, och det är fortfarande ganska långt infrån klart. Stackars Pontus som ska läsa igenom skiten sen. Imorgon ska jag fan bli klar med det, om jag så ska sitta hela natten. Jag pluggar alltid så himla ineffektivt. Har alltid tvn på eller inloggad på facebook, blir alltid distraherad så det går väldigt långsamt fram.

Har sovmorgon imorgon, har ingen historia så börjar typ halv elva, underbart skönt. Bara två lektioner sedan helg. Efter skolan imorgon ska jag försöka lura hit farfar så han kan skruva ihop mitt avlopp som jag skruvade isär och inte fick ihop för snart tre veckor sedan. Börjar tröttna på lukten utav avlopp i badrummet. Och på lördag ska jag till Kil och hjälpa Therese att börja renovera vardagsrummet, och busa med barnen.

Nu återstår dusch, sedan ska jag sova!!

Mitt tråkiga liv

2011-11-10 - 20:24:55

Sitter och skriver på det oändliga religionsarbetet. Så tråkigt så jag dör.

Bumpers

2011-11-09 - 18:22:42

Titta vad jag fick av min fina kusin i Norge! Hans kompis hade beställt flera hundra så kallade bumpers till iPhone4 från Kina eller något. Min kusin frågade om jag ville ha och vilken färg jag ville ha. Jag sa rosa, och fick då fem olika nyanser av rosa/röd och en grön, haha. Han är bara bäst!

Döda mig

2011-11-08 - 21:34:27
Fyfan vad less jag bliiiiiiir!

Satt på bussen till Kil efter skolan, skulle och fira farmor på födelsedagen. Då fick jag världens jävla huvudvärk, som en blixt från klar himmel. Så fruktansvärt irriterande. Hos farmor var det ganska mycket folk, stimmigt, barn, barn som spelade på pianot, barn som var ledsna och trötta. Fick andas och ränka till tio flera gånger, haha. Dragit i mig två Pamol nu, så hoppas vi på det bästa.

Hade ju egentligen tänkt plugga järnet nu när jag kom hem för en timme sen. Har jättemycket att göra i religionen som ska vara klart helst till imorgon (annars blir jag ig-varnad och kan få rektorn efter mig, bara jobbigt). Men jag får väl helt enkelt ta mitt förbannade huvud i vacker hand och inse att det inte funkar att koncentrera sig på religionsskit nu.

Hemma (i Karlstad) igen

2011-11-06 - 21:32:36
Landat hemma på Sommaro, nu är höstlovet förbi. Lite ångest över det. Ska tillbaka till skolan där projektarbetet bara växer och allt läggs på hög. Orkar inte ens tänka på att vi ska ta tag i det.

Hade varit hemma i lägenheten i typ två timmar denna gång innan min granne ringde på dörren. Jag hade återigen glömt mina nycklar i dörren. Tur att man har så vänliga grannar, snart har väl hela min våning ringt på min dörr. Haha!

Imorgon ska jag och Maria gå till Resia och betala någon föravgift på studentresan vi har beställt. Sen ska jag ta och fundera på hur jag ska kunna spara ihop typ sju tusen på ett halvår. MERA ångest.

Do you see how much I need you right now?

2011-11-06 - 01:09:57




The pieces of my heart are missing you

Ett långt, drygt inlägg

2011-11-05 - 22:34:56
Shit, gårdagen spårade ur en aning. Vi (jag och sex killar) hamnade på ett ställe i Uppsala som heter Etage, rätt tråkigt... Men vi var där runt halv elva, när klockan är tio över elva har två av mina kompisar hetsat varandra att dricka så den ena är på toan och spyr och den andra blir utslängd. Vi får sätta honom på bussen till Alunda, vi ser till att busschauffören + en annan kompis som också var på bussen skulle se till att han kom av på rätt ställe, och att en kille skulle komma och möta honom vid bussen. Efter ca 15 minuter ringer det, den fulla, utslängda killen har även blivit avslängd från bussen eftersom han spytt ner typ hela sig. Det stod tydligen en helt okänd människa med honom och väntade på att hans pappa skulle komma och hämta honom. Haha. Alltså, fyfan va sämst. Betala 120 spänn och vara där inne i 40 minuter. Sedan spy ner hela sig och bli avslängd från bussen, samt bli hämtad av sin pappa mitt i natten.

Jag och dom andra grabbarna stannade kvar och tog 02:20 bussen hem, knökat med folk och var hemma i sängen runt 03:30 och då kunde jag naturligtvis inte sova. Hörde när mamma gick upp och åkte till jobbet....

Men det har gått rätt bra ändå idag. Fick ställa klockan imorse eftersom jag skulle till stan och träffa en kompis från högstadiet, mycket trevligt! Köpte även en födelsedagspresent till mamma på The Body Shop eftersom hon fyller år idag ♥

Imorgon är det söndag, vilket innebär återresa för mig. Usch jag vill inte till Karlstad nu. Jag vill vara kvar här en vecka till. Jag orkar inte åka tåg, jag orkar inte trängas med människor, jag orkar inte komma hem till min stökiga lägenhet.

<3

2011-11-05 - 13:18:16

När jag går ner

2011-11-03 - 22:47:08
Blev lite paff när jag såg den här musikvideon. En tjej som jag träffade på Ung Cancer "galan" den 25 oktober, Julia Flora, är med i den här musikvideon, lite coolt. Det är hon som sätter sig i baren och börjar snacka med den ledsna killen. Riktigt söt tjej, och jag hade aldrig kunnat ana att jag skulle se henne i en musikvideo!

Smärtaaaaaa

2011-11-03 - 22:02:36
Igår sov jag typ hela dagen. Gick upp och åt frukost vid halv ett, sen gick jag och la mig igen och sov till fyra. Har fått så fruktansvärt ont i magen av dom nya medicinerna, har noll aptit och är trött konstant. Men jag har bestämt mig för att härda ut, någon gång måste det ju gå över.

Idag har varit lite bättre, fortfarande ont men jag har kunnat äta ordentligt. Jag har inte sovit bort hela dagen heller, vilket kanske hade varit lika bra egentligen eftersom jag inte gjort så mycket än att lega still idag. Pappa har varit hemma från jobbet idag, så vi har kollat på lite Mia och Klara, sen blev det hockey och handboll. Sen satt vi och skrattade åt gamla reklamfilmer på youtube, så jävla dålig humor...

Imorgon ska jag också försöka ta det lungt, på kvällen drar jag med Jakob in till stan och möter Ida och hittar på något bus. Får se vart vi hamnar. Mig spelar det ju egentligen inte så stor roll eftersom jag numera är nykterist och knappt kan röra mig för att jag har så ont i magen, haha.

Nu ska jag fortsätta mitt enorma projekt. Håller på att packa upp och packar ihop filer på "Erik och Mackan" avsnitt jag har laddat ner. Så dryyyygt.

Planer som går i stöpet

2011-11-01 - 19:53:38
Blir nog ingen studentresa till Ayia Napa, tråkigt nog. Det suger verkligen att inte ha något jobb. Och det suger ännu mer att det är så otroligt svårt att få jobb.

Idag har jag varit med Jennifer typ hela dagen. Åkte dit till lunch och käkade, sen låg vi och kolla på några avsnitt av Playa Del Sol. Mysigt, drar nog förbi där en sväng lite senare ikväll också. Hon är bara för bra ♥

RSS 2.0