Bästa dagen since jag-vet-inte-när

2010-06-30 - 23:52:22
Först åkte jag med mamma till Thuns och fick nya skor och kläder. Söt som hon är! När vi kom hem hann jag knappt komma innanför dörren innan jag och pappa skulle till stan. Vi åkte till Expert och köpte min efterlängtade Sony Ericsson Vivaz Venus Ruby. Underbara pappa och mamma!


Den här dagen har varit den bästa på länge, hela den här tiden jag har varit i Alunda sen jag kom hem har också varit awesome! Har inte ork att berätta allt nu, ni får ett superduper långt inlägg imorgon! Har faktiskt inte hunnit blogga något sen jag kom hem från Dalarna!

Uppdatering ifrån fina Dalarna

2010-06-26 - 23:18:41
Önskar att jag hade en kamera som var lika bra som mina ögon. Så jag kunde visa er den fruktansvärt fina utsikten som finns här, som knappt går att fånga på kamera.

Ligger nu i sängen, i stugan i Skattungbyn. Andra och sista natten och imorgon bär det av hem till Alunda igen. Ska försöka träffa massa mysigt folk under tiden eftersom jag inte vet om jag kommer hem något mer efter Arvikafestivalen.
Idag har vi varit i Skräddardjurberga och Orsa. Sett så himla mycket Dalarna så jag klarar mig till nästa år.


Jag älskar den här delen av Sverige.
Just för att det är så himla mycket
sverige.

Michaela Forni förgyller tillvaron

2010-06-24 - 20:15:11
Om att känna sig ensam

"Det kan vara ensamt även fast man är omringad av människor hela tiden" sa hon.
Ja men JAG VET. Tro mig, jag vet.
Det är bara det att det är extra ensamt när han står på andra sidan rummet och håller någon annan i handen.
Någon som har mycket finare händer.
Glansigare. Tjockare. Längre hår.
Större rådjursögon.
Vackrare klänning.
Och hennes leende ser så mycker gladare ut än mitt.
Till skillnad från mig dricker hon bara två applemartini
jag får i mig fem för många
(och det är hennes fel).
Dessutom har hon ben som aldrig verkar ta slut.
Och jag känner hennes parfym ända härifrån.
varför luktar hon så gott
och varför glömde jag spruta på mig parfym?
Ja men det är klart att jag vet att det kan kännas ensamt trots alla andra.
Men med henne på andra sidan rummet
känns det som om hela världen har dött
och jag står ensam kvar.

En plats i solen

2010-06-24 - 16:50:08
Jag var i stan idag, i typ 20 minuter. På den korta studen hann jag bestämma mig för att gå in och leta efter Kents senaste singlar inne på Rocks. Och hittar till min förvåning hela albumet, som engentligen inte skulle släppts föräns på onsdag! Rocks fick släppa den igår, alltså en hel vecka för tidigt! En underbart positiv överaskning.

Spotifylista!

2010-06-24 - 16:23:37
Tyckte det var dags att göra en Mys volym 2. En spotifylista, från mig till dig. ♥

Robin livar upp stämningen!

2010-06-23 - 11:15:39
Snart i Degerfors, älskar att himeln är alldeles klarblå utanför nu när jag sitter inne.. Not. Älskar att ha typ migrän också och inte veta vart jag ska ta vägen!

Robin och jag disskuterar Nikon.. Han gjorde min dag.

Trött som ett svin

2010-06-22 - 23:24:32
Fick inte mycket sömn igår natt. Stängde av tvn vid två, men kunde inte somna.. Vet inte hur mycket jag lyckades sova med klockan fem tröttnade jag, petade på Markus som sov som en sten. Ingen reaktion... Satte på tvn igen, låg vaken till halv sju då jag somnade om och sov ända till tio. Jag har gått som i koma idag.

Imorgon 09:48 åker jag ifrån Kil till Uppsala. Mys. Ska troligtvis jobba lite med pappa imorgon, tjäna lite cash, det kan jag verkligen behöva nu. På torsdag eller tidigt på fredag morgon åker vi till Dalarna. Och nästa fredag drar jag och järngänget (Alelx, Tino, Maria och Kenny) till Liseberg, wüüünderbaart!

Bästa dagen på länge..

2010-06-22 - 19:19:33
Hade en toppendag i Karlstad igår med Maria och senare lite annat trevligt folk! Ni får gårdagen i bilder istället för bara en massa tråkig text (som jag annars är väldigt bra på).


Här i Karlstad finns dom såkallade Solacyklarna som lånas ut gratis på Stora Torget i Karlstad. Vad Maria och jag inte visste var att minst en utav oss var tvugna att vara 18 för att låna cyklarna, men det löste vi genom att vara söta och snälla (fjäska och säga "vi är arton om tre månader"). Här är iallafall vårat första stopp, lunch-paus på McDonalds på Våxnäs.




Men snyggt eller? Finare pose kan jag nog inte göra samtidig som jag cyklar intill en stor väg. Koncentrerad 2.0


Cyklade vidare till Bergvik, där vi INTE hade planerat att shoppa så mycket som vi gjorde...




Sedan cyklade vi ut till Skutberget och mötte dom här två små, Alex och Tino. Satt där och åt lite utav deras picknick. Sen drog vi in till stan igen.


Vi cyklade ut till Mariebergsskogen och tittade på djuuuuren. Tyvärr hade klockan blivit lite för mycket och nästan alla djur hade gått in. Men vi hittade två kor och sju får.


Vi mötte Kenny, vi gick ner till hamnen och väntade in Alex och Tino.


Nästa stopp blev Coffeehouse by George fram tills klockan blev tio och vi frös för mycket för att sitta kvar, plus att dom stängde.


Kenny och jag.


Tino gör en fågelholk.


Ut och dunka Kesha i Tinos bil. Karlstad runt sen fick jag skjuts ända hem till dörren i Kil!









Tack för en helt galet bra dag!

Älskar att inte veta vilken dag på veckan det är.

2010-06-20 - 16:23:54
Såg på Saw 2 igår, ensam och jag klarade mig till och med ifrån mardrömmar. Helt fantastiskt.

Idag har det inte hänt mycket. Vid två åkte jag hem till farmor och farfar och fikade med Therese, Theo, min faster Helena och min kusin Tobias + hans flickvän. Sedan promenerade jag med det gänget hem till Helena. Sen skjutsade Therese hem mig och nu sitter jag här, och väntar på mat.

Imorgon ska jag träffa Maria och Jenni i stan, vi ska troligtvis käka lunch sen blir det väl Sandgrundsudden eller Klarälven och mysa med jordgubbar (nu kommer vardagarna tillbaka, med det fina vädret!). Och så ska jag lämna tillbaka longboarden till Alex, det är en sorgens dag. Kommer göra lite ont i hjärtat.

Anna Ternheim, mina vänner!

2010-06-19 - 22:30:52

 

Ovärd video, här har ni spotify-länken. Underbart vackert.

illamående.

2010-06-19 - 18:09:22
Vädret är allmänt konstigt här i Kil. Men nu, helt plötsligt symtar vi blå himmel, men vänder man sig om så är det svart som natten. Anette, Andreas och Lennart har dragit till golfbanan, dvs att jag är själv.

Vid ett drog vi in till stan, kollade efter utemöbler och så åt vi på Bergvik. Vet inte om det är den maten som gjort mig illamående, känner mig jättekonstig, ont i korsryggen och mår illa. Usch för att må såhär, på en lördag! Inte ens lust att gå ut och sätta mig i solen.



Jag, Maria & Alex ska jobba på Arvikafestivalen, väääääärt.

Sår

2010-06-17 - 19:53:20
Tiden går så fort och ibland skrämmer det mig - jag vill inte att den ska göra det.
Men oftast vill jag bara att den ska gå fortare.
Bara lite till tänker jag, lite till så är det bra sen.
Inte för att jag tror att det hjälper.
Vi vet ju att tiden läker alla sår.
Och vet ni att det gör den.
Men vissa sår lyckas man alltid sitta och pilla på och skrapa upp
istället för att bara låta det där jävla såret vara
läka av sig självt.


- Michaela Forni

Tar vara på det som ändå är...

2010-06-17 - 19:43:56
Försöker ta vara på solen, som ändå inte har kommit för att stanna. Har legat ute i typ fyra timmar idag, sov hos Markus inatt och var hemma igen runt tolv på förmiddagen idag och då slängde jag mig ut på gräsmattan med Carolina Gynnings senaste bok, som för övrigt är helt kass men som jag ändå läser.
Solen skiner fortfarande, funderar starkt på att ta mig ett varv på longboarden innan Markus kommer hit.


Och jag är helt stört överlycklig över att Kent släpper sitt nionde album den 30 juni, ca ett halvår efter det förra. Helt galet produktiva, underbara, vackra, oslagbara Kent. Om 13 dagar släpps En plats i solen. ♥

Topp 3

2010-06-16 - 17:14:05
  1. Alexandra har kommit hem från Cypäärnn ♥
  2. Har legat ute och solat TVÅ dagar i rad.
  3. Jag har en fin pojkvän.

Det var allt för nu.

En bok var det va?

2010-06-15 - 18:56:55
Tycka om

Saknar fast man inte får. Längtar fast man inte borde. Vill ha fast man inte vill.
Någon att gå barfota i gräset med. Som blåser blommor när det är storm. Köper hallon för att han vet att man tycker mer om hallon än jordgubbar. Följer med och äter korv med bröd även fast han är vegitarian. Som får brunbrända händer och fräknar efter en promenad. Ögon som blir extra stora när han tänker på något speciellt. Som lyssnar när man vill högläsa fina dikter och inte bara säger utan faktiskt tycker att tavlan man målat är fin. Någon som är gullig och räddar en från getingar när man har picknick.

Varför har jag aldrig varit i Norge förut?

2010-06-15 - 12:43:19
Hemkommen ifrån den hastiga roadtripen. Närmare bestämt hemkommen igår runt fem. Åh, vad Norge är fint. Och åh, vad Norge är dyrt...
Resan har varit mysig på sitt lilla sätt, Markus farmor och farfar i Årjäng var bland det sötaste jag träffat, hur goa som hellst.
Tre förvirrade Kilsbor som letar efter Skedsmogatan 3A i Lillestrøm kan ju inte bli mer intressant, men fram kom vi, 1½ timme innan intervjun började så vi fick döda tid genom att promenera runt. En kvart innan intervjun så var det jag och Markus pappa som släpade Markus upp för fyra trappor (vi fick INTE ta hissen för Markus), med Markus i varsin hand. 40 minuter senare kom han ut, LEVANDE, och med ett jobb i Norge så fort han fixat bil och bostad.

Ångest.

Kil-Årjäng-Norge

2010-06-13 - 11:43:28
Åker på roadtrip med Markus och hans pappa ikväll. Markus ska på nån anställningsintervju i Norge på måndag, så ikväll åker vi till hans farmor och farfar i Årjäng. Detta blev bestämt igår och jag är sjukt taggad, FÖR JAG HAR TYP ALDRIG VARIT I NORGE FÖRUT! (och inte i Årjäng heller för den delen). Jaja, kommer väl hem någongång på måndag kväll igen. Frågan är bara hur jag och hans pappa ska fördriva tiden när Markus är på intervju. Pinsam tystnad vol. 2?

Michaela Forni sätter orden på mitt liv just nu

2010-06-12 - 23:31:23
Crazy with it, crazier without it

Jag mår så bra just nu. Jag kan knappt hantera det. Jag tror nog aldrig någonsin att jag har mått såhär bra under så lång tid. Det är alltid något (någon) i vägen.

Och det är alldeles fantastiskt att må såhär. Men det är inte adrenalinkickar som får det att pirra i kroppen eller obehag som gör att det kryper i en. Det är bra. Det är inte ett leende som ger hjärtat dubbelslag eller en mening som dödar långsamt. Det är bra.

Och visst vet ni vad jag försöker säga nu. Man behöver dubbelslagen. Kanske någonstans är det jag själv som håller mig borta från det eftersom jag vet hur de känslomässiga stormarna känns. Kanske är det jag som håller mig borta från det. Men jag vill inte det. Jag vill kasta mig in i något och träffa någon som är kakbitarna i glassen. Som gör det extra gott att leva. De gör ingenting att man tittar upp i taket och gråter om vartannat när man kastar sig in i saker.

På något sätt är kärlek som migrän. Man glömmer bort hur ont det faktiskt gör när man inte har det. Men det är också som den första vårdagen, man glömmer bort hur mycket det faktiskt känns i magen när den väl kommer.


Herregud, ge mig lite storm så jag slipper kasta mig in känslomässigt i varenda tv-serie.


En bok om kärlek

Ändrade planer till 100%

2010-06-12 - 15:40:42
Inget blev som vi tänkt oss igår. Mötte Maria på tågstationen halv nio, då gick vi till torget i regnet och stod där i ca 10 minuter. Försökte få tag på Olivia som var i Skåre men fick imorse veta att hennes mobil gått sönder. Sen vi träffade två stycken ifrån skolan, en utav dom skulle ha fest hemma så vi drog hem till henne (jag fick alltså aldrig se Timo), en bussresa på typ en halvtimme och en buss FULL utav folk. Maria och jag var i alla fall där i typ en timme, sen ringde vi efter min kusin som skulle hämta oss. Festen var törr och jag var trött.
Jag var hemma typ halv ett inatt, och fick äntligen sova ut imorse för första gången på mitt 3 dagar gammla sommarlov!

I natt blir det ännu en uppersittarkväll, Diamond league sänds direkt ifrån New York ikväll.





Bild ifrån Andreas student.

Kan inte fatta att jag har sommarlov.

2010-06-11 - 17:18:17
Massor med saker att underhålla mig med.
Igår var det studenten, sen drog jag hem till farmor och farfar med heela familjen runt åtta, sen kom markus och kvällen blev natt innan jag följde honom en bit hem. Sen gick jag tillbaka till farmor och sov där.
Idag har vi varit i stan, mamma, pappa, och bröderna. Fikat och gått i regnet, mys. Sen tillbaka till farmor och käka mat. Sen longboarda ner till Kils centrum med hela familjen där det firades 9:or för fullt. Jag drog hem och min familj åt något annat håll. Fikade på kvarvarande tårta med Anette och en bakfull Andreas.

19:43 går tåget till stan, ska förhoppningsvis se Timo med Maria och Olivia.
Imorgon ska jag vara med Markus, och antagligen träffa mamma & pappa om de inte åker hem. 

(kan inte fatta att jag är fri)

Mera Michaela

2010-06-09 - 14:27:29
Ingen sa att det var enkelt

Ibland undrar jag vad som hade hänt om jag inte sagt stopp. Om jag inte hade sagt att nu slutar vi med det här destruktiva beteendet. Om jag inte hade tänkt med hjärnan istället för med hjärtat. Hur mycket mer smärta jag hade känt. Hur många fler nätter jag skulle kliat på hans rygg. Det är den skillnaden mellan enda sekunden en klump i magen och andra sekunden tusentals fjärilar. Det är det jag gillar. Älskar och hatar.

Det kanske fanns något som sa ifrån. Tyckte att det räckte med all storm. Insåg att mitt hjärta kommer att sprängas om det aldrig får dunka i lagom takt.

Men den här likgiltigheten. Jag klarar inte av den. Det är inte jag.

Och så är det ju en grå dag också....

2010-06-09 - 09:08:47
Sitter i skolan, med avslutningskläderna på. Om 25 minuter ska vi sitta i kemisalen med klassen och vår mentor, kanske för sista gången tillsammans med vår mentor.
Kemifröken Fredriks sista dag, sedan flyttar han till Skövde, och rektor Fredriks sista tal, sedan börjar han jobba i Forshaga.

Blir äckligt sentimental,
jag hatar skolavslutningar.

En video från Kilsravinerna

2010-06-08 - 18:13:41
Ifrån upptäcksfärden med klassen för två veckor sen. Barnsligt roligt!

Underbar daaaaaaaaaaag

2010-06-08 - 17:57:22
Idag har det varit en lagom lång och lagom intensiv dag i Arvikas djuuupa skogar. Vi hade femkamp med klassen, vår mentor och vår mentors sambo. Helt galet roligt har vi haft. Först sköt vi luftgevär (vi var på en typ gevärsklubb) där jag (host) hade en av de bästa "skjutningarna" på fem skott, 42 poäng! Sedan hade vi stafett med norska fyllan (säger inget mer än så). Nästa gren var att sätta ihop ett stormkök, koka vatten och EN spagetti och sedan slå knut på den.. Dessa tre första grenar vann mitt lag, som innehöll mig, Maria, Bodil och Asker. När vi sedan kom till den gren där man skulle sitta ihop två och två i benen och springa så förlorade vi, men vann ändå den sista grenen som gick ut på att hämta ett äpple ur en gryta med vatten, och sedan hitta en sockerbit gömd i en skål med mjöl.
Haft en helt underbart rolig sista dag med klassen även fast det saknades två stycken. Och imorgon är det avslutning och det ska bli så underbart med lov!

Imorgon kommer mamma, pappa och the brothers till Kil, Andreas tar ju studenten på torsdag så då ska dom vara med och fira honom! Och på fredag blir det förmodligen Timo Räisänen i Karlstad.


Longboarden ger mig kramp i vaden. Men longboarden och ipoden är det enda som kan få mig att rensa tankarna. Jag älskar det.

trött.

2010-06-08 - 16:15:12
Undrar om jag är påväg in i en extremt-trött-24-timmar-om-dygnet period igen... Borde ju inte vara det med tanke på järn-tillskottet men men, trött är jag i alla fall, trots nästan 9 timmars skönhetssömn inatt.
Men imorgon är det skolavslutning, det gillar vi.

Bilder ifrån Arvika

2010-06-07 - 19:48:35
Bilder ifrån Alex's place, i fredags.

nöjd_tjej.nu

2010-06-07 - 18:07:19
Idag har jag varit i skolan i fyra timmar, gjort klart ett arbete i AL och en matte examination. Nu är jag klar med ALLT som har med skolan att göra för detta läsår. Surfade precis in på min "skol-sida" och läste betygen på arbetena jag gjort i AL, och kände då att jag kunde avsluta med flaggan i topp.


En bok om "ni vet vad"..

2010-06-07 - 17:49:29
Men man glömmer inte

Ett snabbt hugg i hjärtat när man blir påmind. Så tar man några djupa andetag och går vidare.

I'm okey.

2010-06-07 - 11:05:10
Sitter i skolan, lyssnar på Secondhand serenade och blir sentimental, gråter en skvätt och det är okej...




Allt var bra
men nu vet jag inte längre

Äntligen longboard!

2010-06-04 - 23:38:01
Varit hos Alexandra i Arvika hela kvällen, åkte dit med henne efter skolan och lite senare kom Bodil och Maria så grillade vi och hade mysigt. Sen skjutsade Alex mig på cykeln i 480 km/h till tåget som jag hann med, med cirka en sekunds marginal. Blev så stressigt så jag inte ens han ge min gullunge en puss och en kram eftersom hon åker till Cypern på söndag. Har i alla fall fått låna hennes longboard. Kom hem till Kil runt halv elva, och sedan dess har jag varit ute och åkt longboard, är riktigt nöjd över mig själv faktiskt, inte ramlat en enda gång. Snart är det ju såpass att man kan visa sig bland folk när man åker.

Ska bli skönt att sova hemma ikväll, sov borta hela förra helgen. Är helt själv hemma nu dock, Andreas är i lägenheten i stan (där han har varit sen förra torsdagen), Anette är på tjejkväll ett kvarter bort och Lennart var bjuden på After Work i stan. Kan inte bestämma mig om jag tycker det är skönt eller läskigt at vara själv. Funderar dock starkt på att gå upp och skrika lite i mitt Kent Singstar och sen sova en sväng. Har fått otroliga skavsår på tårna efter ha gått den långa vägen hem till Alex pappa idag.


Imorgon då?
Vid fint väder: Sola och chilla galet, vara stolt över att jag (troligtvis) klarade fysiken. Förmodligen åka longboard och till kvällen drar jag till Markus.
Vid dåligt väder: Det händer inte så jag behöver inte planera för dåligt väder.


Just det, köpte nya jeans på Monki idag, bilder kommer troligtvis aldrig hamna här.. Men vem vet?

Sommarkläder

2010-06-03 - 19:13:45
Jag är kär i vädret.
Hamnade på stan en sväng idag, köpte en skjorta och ett par shorts på Gina. Åkte med Anette hem, och eftersom jag inte orkar ta bilder på kläderna så blev det Gina Tricots egna bilder!



RSS 2.0