Onerepublic?

2012-01-31 - 19:05:54
Känner igen låter så SJUKT väl, visst är det Secrets - Onerepublic? Åh blir tokig...

tisdag

2012-01-31 - 18:58:51
Fick en liten sovmorgon imorse, välbehövligt, men var ändå tvungen att springa till bussen imorse. Typiskt?

Haft matte typ hela dagen idag. Från 12:30-16:00. Vi håller på att förbereda oss för nationella provet som kommer om två veckor. Alla är typ skitstressade. Jag ligger även efter med matten, har två prov att komplettera för att få G + ett nytt prov som kommer nästa vecka + nationella. Denna helvetteskurs tar slut vecka 8. Kommer aldrig hinna, kommer bli som i matte C...

Har även varit på vårdcentralen idag. Träffat min läkare och snackat lite. Skönt att någon kan ta mig på allvar. Och som kan se mig i ögonen och säga "Det är inget konstigt, det är inget konstigare än att va diabetiker till exempel. Det finns ingen skam i detta". Så nu är jag lite lättad igen. Och så tipsade han även mig om att jag ska ringa min andra läkare i Uppsala (hudläkaren) så jag kunde få veta vad jag ska ta mig till med min torra hy, sönderspruckna läppar och förstörda nässlemhinnor (som har blivit en biverkning av aknemedicinen).

Imorgon ska jag och mitt UF-företag ut på äventyr. Mer om det kanske kanske kanske jag delar med mig av imorgon ;)

Nu: -Laga mat!

min fina ängel

2012-01-30 - 17:21:19
Sju ofattbara år. Jag saknar dig fortfarande varje dag mormor. Min finaste ängel.



I will tell you a story if you die, I will tell you a story and keep you alive.
Please don't, don't let me go. We said we would die together.
Some die young. But you better hold on, so many things I need to say to you.
Why some die young.


http://open.spotify.com/track/76gKHzNJP5iohtbgKmNuRK

Somebody that I used to know

2012-01-29 - 21:23:04
Sjukt skickliga musiker. Och en oerhört bra låt, Somebody that I used to know



Now and then I think of when we were together.
Like when you said you felt so happy you could die.
I told myself that you were right for me,
but felt so lonely in your company.
But that was love and it's an ache I still remember.

Fredag

2012-01-27 - 23:34:31
Jaha, fredag igen.

Igår var det studentgfest i Karlstad, som jag inte kunde gå på, gäller att spara alla pengar man kan till studentresan i juni. Men den ska tydligen ha varit sjukt värd, och jag önskar jag kunde varit där med alla.

Hade bara två lektioner idag så efter skolan drog jag och handlade mat eftersom Patrik kommer hir imorgon, så vi ska hitta på något roligt att laga till middag. Så nu bör jag väl städa upp lite i lägenheten, om jag orkar... Imorgon har jag tydligen en tvätttid också, som jag inte vet om jag orkar utnyttja, haha.

Mitt öga har blivit helt stört. Det har varit rött i över en vecka, och jag har sånna där nervryckningar i det ögat typ hela tiden, det är galet störande. Så rinner det jättemycket vätska ur det och imorse kunde jag inte ens öppna ögat. Men skolsyster sa att det inte var någon ögoninfektion. Ska förmodligen till vårdcentralen nästa vecka ändå, så då får jag väl veta vad det är.

seg dag

2012-01-23 - 19:36:44
Legat hemma och glott idag. Inte kunnat sova på hela natten nästan, så skippade skolan. Men vid halv fem åkte jag in till stan och mötte Alex och Maria, så gick vi till banken för att öppna ett konto till vårat UF företag. Men det gick inte, eftersom vi inte hade skrivit något protokoll. Så vi fick bakläxa.

Ska ta och äta något nu, inte ätit på hela dagen så det börjar suga lite i magen. Lägga mig tidigt ikväll och sova, hoppas jag.

allra käraste bror

2012-01-22 - 22:46:03
Det känns som att livet håller på att glida mig ur händerna. Det känns som att jag börjar tappa kontrollen över mig själv, och förlora det bästa jag har för att jag inte är där.

Det gör ont i mig. Det gör ont i mig att inte kunna vara där när du behöver mig. Att som syster inte kunnde genomskåda dig, att inte kunna se dig, höra dig. Jag blir maktlös. Jag får panik, skuldkänslor. Är det mitt fel?

Jag älskar dig. Jag ska alltid finnas här. Jag ska alltid vara din bästa vän, bara din. Tillsammans ska vi gå genom livet, lova mig det. Du och jag ska fan rocka den här världen.

fredag igen...

2012-01-20 - 19:09:36
Veckorna går obehagligt fort nu. Känns som att jag inte hinner med.

Haft en jätteseg dag, konstigt nog. Fredagar blir så tröttsamma, eftersom jag har tre, ganska långa lektioner, med SAMMA lärare i SAMMA klassrum. Först historia b, där vi såg färdigt på en film, sedan historia a, där vi hade en genomgång, och till sist samhäll där vi såg på en skittung och jobbig film. Blir så sjukt seg i hjärnan av att bara sitta och lyssna, fick jordens värsta huvudvärk också på sista lektionen.

Slutade i alla fall vid fyra, men stannade kvar med Maria och Alex en stund för att fixa lite med UF. Region Värmland vill ha med vårat företag i marknadsföringen inför mässan, så vi måste få vår prototyp klar till nästa fredag egentligen (fast jag vet att det aldrig kommer att hinnas med). Sen skulle alla lärare gå hem, och då var vi också tvugna att gå. Så gick jag och hämtade ut mediciner på apoteket, och handlade lite smått och gott till ikväll. Händer inte speciellt mycket den här helgen heller, ska vara med på öppet hus på skolan imorgon IGEN eftersom alla andra vägrar ställa upp, och när det är kris har jag svårt att säga nej. Aja.. Får lite sysselsättning i alla fall.

Är så galet trött, håller på att somna hela tiden, så jag var tvungen att blogga lite för att hålla mig vaken, haha! Och laga mat har jag NOLL lust med nu. Får se vad det blir, kommer somna tidigt ikväll i alla fall, en sak som är säker!




Träffade två personer i porten när jag kom hem, som jag helst inte velat träffa. Dom båda blev tysta när dom såg mig, och jag bara fortsatte snabbt in i hissen och bort där ifrån. Att man aldrig kan få slippa. Slippa bli påmind. När man tror man har glömt så står dom bara där, ungefär som om det var meningen. Men jag kan ta det. Jag måste kunna hantera det. Jag är stark, jag är stark, jag är stark.

Barnvakt

2012-01-18 - 15:24:50

Sitter på bussen till Kil nu. Ska vara barnvakt åt mina små kusinbarn Theo och Lucas ikväll, ska bli mysigt! Stannar även kvar där inatt och tar bussen från Kil till skolan imorgon. Kommer bli nostalgiskt, det har jag inte gjort sedan i april då jag bodde i Kil.

Yeey

2012-01-17 - 12:44:05

Lyckades fixa en digitalbox i fredags. Stod där när leveransen med typ 15 boxar kom, och då tog jag fram rådjurs-blicken och sa att jag inte ville vara utan tv hela helgen. Jävligt krånglig att installera dock. Har en bredbadsswitch och en box, kopplad till internet, invecklat är det iaf! Men så är det när Telia levererar. Upptäckte till min stora förtjusning att jag nu kan använda mitt spotify konto i tvn, eftersom jag har premium. Gött liv!

Tvätta en söndag. Klassat som medel-kul

2012-01-15 - 19:43:02

and I’m a goddamn fool, but then again so are you

2012-01-14 - 15:53:42
Även fast du i princip inte betyder ett enda jävla dugg för mig, så vill jag att du ska veta att det känns. Känslan av att känna sig så förbannat ospeciell. Känslan av att du kanske gör samma sak med andra, med flera. Om någon skulle fråga mig så skulle jag lyfta huvudet lite och säga "Men jag bryr mig inte", men fan vad jag bryr mig. Jag bryr mig mer än någon kan ana.

När jag var ute och gick förut så funderade jag på när man egentligen blir "mätt", när ska man sluta befinna sig i den här onda cirkeln och bara göra samma misstag hela tiden, i hopp om att det kanske, eventuellt kunde ha slutat i något fint och bra egentligen. Jag undrar när jag ska säga stopp. "Nu får du SLUTA att bete sig såhär Josefin. Du gör dig själv så fruktansvärt illa". Men jag kommer inte sluta. Jag känner mig själv för väl. Och jag känner mina känslor tillräckligt väl för att förstå att det aldrig kommer få ett slut. Jag kommer gå vidare, jag kommer förlåta, och jag kommer göra om samma sak igen. Jag kommer säga att det inte gör något, och åka hem till honom och sova i hans säng ändå. Och det där med att alltid tro så förbannat gott om människor, det kommer jag alltid göra.

"Men sluta bry dig om honom, han är ett svin, han förtjänar ändå inte dig". Det är ord som jag hör, men inte lyssnar på. Vadå, som om jag skulle hitta något som var bättre? Som att jag skulle hitta en människa någon gång som beter sig annorlunda? I min värld finns inga kontraster längre, jag har slutat tro att det finns någon som vill mig väl, som ser något som ingen annan ser, som ser mig. Det finns inga sådana. Alla är precis lika jävliga.

Jag har lärt mig två saker hittils i livet. Det första är att aldrig ge mitt hjärta till någon som missbrukar det. Det andra är att det inte går att släppa det där förbannade hjärtat igen. Det går inte. Det gör för ont. Men viljan finns där. Viljan att någon ska se mig när jag står där på kanten, vifta med armarna, visa att jag är här och att jag är i princip gratis. Jag blir sedd, jag blir bekräftad. Trots detta faller jag ändå, utan någon som tar emot mig. Det är en ekvation som för mig är ganska svår att få ihop, men det går. Det händer. Det är som att hålla fram en knuten hand mot en hund och fråga "Vill du ha godiset?", och hundjäveln viftar på svansen och blir överlycklig, men när handen öppnas är den tom. Lurad.

Det kan ha varit länge sen men jag kan också ha drömt. Det är en känsla som jag alltid känt

2012-01-13 - 00:48:46

Jag har en ambition att jag ska bort någonstans,
till samma syfte som jag haft med dig.
Jag blev trött på mig själv, jag blev så destruktiv.
Och du fick inte följa med.
Jag har en situation med ett annat liv,
och du har ingen del i det.

Jag ska ingenstans, jag bara bryter lite is.
Det sägs att allting vänder,
och det stämmer väl på sätt och vis.

För att du syns överallt är det inte säkert att du finns
,
det är en konst att bara fylla hål.
Jag minns vad jag minns och jag har glömt vad jag glömt.
Det behöver inte ens ha hänt.

Lars Winnerbäck – En stannfågel ger sig av

trött

2012-01-12 - 18:41:59
Slutade tolv idag. Åkte hem och la mig, somnade och sov i typ två timmar. Känns rätt okej, har sovmorgon imorgon också.

Försökt få kontakt med mitt bostadsbolag idag. Ringde och frågade om dom hade fått in fler digitalboxar eftersom dom sa "Ring imorgon så du inte kommer hit i onödan" när jag var där igår. Så jag ringde, men inga digitalboxar hade kommit in. Skulle få prata med Eva så han kopplade mig, men ingen Eva lyfter på luren, samma sak hände igår, då åkte jag ju dit istället. Funderar på att åka dit imorgon innan skolan, känns som att det är den enda chansen att få tydliga svar, blir så jävla less. Och jag orkar inte vara utan tv hela helgen.

Nu ska jag laga mat!

det finns inga ord

2012-01-11 - 21:24:21


Och i vårt land så får man inte vara förmer.
Det här är Sverige, snälla gråt när ingen ser.
Det finns inga ord för det, på det här jävla språket.
Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak.

Det är så många här som aldrig sagt nej och som aldrig kommer få en chans,
så många här som aldrig såg mig.

ingen tv, inget liv

2012-01-11 - 20:33:47
Igår när jag kom till lägenheten hade dom stängt av tv-nätet. Jag visste att dom skulle stänga ner det, eftersom Telia ska ta över tv-nätet. Jag har fått en installationsmanual till en digitalbox på posten, men har ingen digitalbox. Ljushuvudena hade delat ut digitalboxarna 2009, och nu, 2012 när dom ska användas har många flyttat och många har tagit med sig digitalboxen. Kul liv. Blir helt jävla långrandig utan tv, ligger och tittar på Vänner på dvd, som jag har sett tusen gånger förr. Ska gå tillbaka till hyresbolaget imorgon och kanske få en ny, men det kan dröja till nästa vecka eftersom dom går åt, när det är många som inte har någon. Åhhhh....

Så idag har jag bakat. Det är verkligen inte ofta det händer numera. Tror jag ska gå och duscha och gå och lägga mig, finns ju typ inget annat att göra, haha. Usch, pinsamt att man är så beroende av tv.

Påväg till Karlstad

2012-01-10 - 09:31:59

Alunda

2012-01-08 - 19:59:35
(yes, kände att det var dags att uppdatera läget lite)

Är hos mamma och pappa i Alunda nu, kom hit i måndags. Träffat Jennifer och Ida en del, men mest bara andats ut och tagit det lugnt. I torsdags var jag på sjukhuset och träffade min hudläkare, ska dubbla dosen med mediciner nu, så hon räknade ut att jag har 4½ månad kvar att behandlas. Alternativet var att INTE höja dosen men hålla på typ dubbelt så länge till, och det har jag verkligen ingen lust med. Då är det värt att få ännu torrare hud och läppar i några månader å dubbla dosen, haha. På tisdag vänder det igen, då är det tillbaka till Karlstad som gäller eftersom skolhelvettet börjar på onsdag.

you with the sad eyes

2012-01-07 - 19:43:44


Show me a smile then.
Don't be unhappy, can't remember when I last saw you laughing.
If this world makes you crazy, and you've taken all you can bear.
You call me up, because you know I'll be there.



Amanda Fondell – True Colors

2011

2012-01-05 - 00:58:08

2011

2012-01-05 - 00:55:03
Ett år som jag aldrig trodde skulle ta slut. Ett år jag egentligen inte ville att det skulle ta slut, tänk va skönt att få ha 2011 föralltid, inte behöva ta studenten, inte behöva känna press över "vad man vill göra sen" och inte beöhva börja jobba och oroa sig över om man kommer få en inkomst eller inte. Men, 2011 kom och gav sitt, bland annat detta:

Jag har haft hundra och åter hundratals film- och myskvällar med mina underbara vänner i östsverige. Delat skratt och tårar och en och annan kanelbulle och påse chips. Pratat ut, och vänt ut och in på hela tillvaron. Jag har fått separationsångsest och ett sammanbrott som till och med fick mina föräldrar att tänka efter. Jag var på en värdelös hemmafest i Grums som har gjort att jag tänker efter både en och två gånger innan jag drar iväg på en fest ute på landet. Men det viktigaste är att jag har vuxit 2011, som människa. Insett att jag faktiskt förtjänar att må bra, och att allt från det där destruktiva förhållandet inte bara var mitt fel. Jag har fått mitt hjärta krossat också, flera gånger. Men det handlar inte om att bli krossad av någon man tycker om, eller bli förnedrad av någon som egentligen inte betyder ett dugg (en löjlig krog-flört tillexempel), det handlar om att bli starkare på kuppen och kunna resa sig, trots motvind! Jag har börjat tycka att jag är ganska fin i mittbena och rött läppstift. Jag har varit på hockeymatcher som fått mig att skrika till rösten inte orkar mer. Och jag har fått se Värmlands stolthet bära hem SM guldet ännu en gång. Jag har fått IG i matte c och engelska b (lugn, det är åtgärdat) men det talar ganska mycket för en hård och pressad period i skolan. Var i Hagfors på Svenska Rallyt med Andreas och Lennart, blev kall om tårna men varm inombords och överdoserade varmkorv och cola. Jag har blivit bättre på att säga förlåt. Jag har gjort mitt livs första arbetsintervju. I mars var Maria först i klassen att fylla 18 år. Jag fick en ny dator av mamma och pappa. Såg filmen "Romeo och Julia" på svenska b och blev störtförälskad. Var på inflyttningsfest på Herrhagen med Niklas, kvällen slutade hos mig i Kil, och tre pers i min säng. Fick kolla på en lägenhet i Karlstad som senare blev MIN. I samma veva skickade min mentor mig till en kurator, som skickade mig till skolsköterskan och som skickade mig till en läkare. Det hela slutade med mediciner mot deprission. I april började jag flytta in i lägenheten med mamma och pappas hjälp, kanske den roligaste helgen jag haft under detta år. I maj gjorde jag och Alex årets longboardpremiär. Spotify kom på att dom skulle begränsa musiken och tiden i Spotify-free. Jag blev matförgiftad efter ett besök på McDonalds. Lämnat in min mobil på reparation typ tre gånger (sedan skaffade jag en iPhone). I slutet av maj fick jag min kära klasskamrat Maria som granne, på samma våning som mig och allt. Jag förlorade en av mina närmaste vänner under 2011, en vän som jag haft i nästan tio år, en vän jag kunnat prata om allt med, en vän som man inte får bli kär i, men som jag blev kär i, och där någonstans skar det sig. Idag pratar vi inte med varandra längre. Jag har också träffat och lärt känna en ny vän bättre under året, som räddade mig undan den djupa, mörka gropen jag var i efter det tagit slut med mitt ex. Snart kom sommaren, sommaren som jag inte skulle göra något som helst vettigt på. Min klasskamrat Alexandra hade sin inflyttnings/utflyttnings/18-års fest i Munkfors i början på juni, det resulterade i sönderskrapade knän och händer för min del, men mycket lyckad fest. Hade en jättelyckad inflyttningsfest i min lägenhet på skolavslutningen. Jag och Maria åkte in och tittade på studenterna, bland annat Niklas, och kände både glädje och lite sorg (för att det snart var våran tur). Jag var och hälsade på Patrik på sjukhuset efter hans operation. Var på två inspelningar av Gladiatorerna här i Karlstad. Firade midsommar i underbara Dalarna. Försökt städa ur känslor ur min lägenhet när jag varit frustrerad och ledsen. Jag har övningskört. Ryan Dunn (en av medlemmarna i Jackass) körde ihjäl sig i början på juli. Jag och familjen åkte till Gotland, sedan ganska direkt till Värmland. Städade ur morfars lägenhet, samtidigt som Sverige och världen skakades av händelserna i Oslo och Utöya. Hjälpte min kusin att flytta från en lägenhet till en annan i Säffle. Fick jordens värsta tandvärk så jag inte kunde äta mat på en vecka. Pappa och jag var på Tingvalla IP i Karlstad och såg på friidrott (och hamnade i tidningen). Den 7 augusti kom mitt andra kusinbarn, Lucas! Cyklade tre mil. Jag var och hälsade på mina gamla lärare på Olandsskolan. Skolan började och jag fick nytt golv i lägenheten. Hoppade av kemi b. Kenza och Andreas Wijk kom till min skola pga Modelljakten. Den 1 september släppte Ung Cancer sin första film "Det är okej att känna" och blev då en känd organisation. Stefan Liv och hockeylaget Lokomotiv dog vid en tragisk flygkrasch. Sedan blev det äntligen den 10 september, då var det dags för mitt 18-års firande på dagen, och på kvällen hade jag och mina vänner förfest hos mig och efter kl 00 gjorde jag min debut på krogen. (Efter det började jag gå på krogen varje helg) Dagen efter var jag dödsbakis och köpte en iPhone. Theo fyllde 2 hela år. Beställde studentmössa. Jag och Patrik åkte till Göteborg och gick på fest (med mingel och goodiebag) på Yaki Da tillsammans med Ung Cancer. Jag fick komma till en hudläkare, och fick mediciner mot akne, och pga detta är jag tvungen att vara nykter fram till maj. Jag och Maria bokade studentresa typ fyra gånger, tills vi bestämde oss, Aiya Napa 1-9 juni, med Niklas! Jag, Maria och Alex började driva vårat UF företag, MobiCharge UF. Var ute på krogen i Uppsala för första gången med grabbarna, det spårade ur rätt rejält (trots att jag var nykter). Träffade morfar för första gången på ett år. 1 december var det studentfest på Röda rummet! Hade en allmänt mysig decembermånad med andvetsmys och många besök i Kil. Det var dop för lille Lucas. Det blev jul, min familj kom till Värmland och vi hade en superfin jul med alla släktingar. Det blev nyår, som jag tillbringade med mina fina vänner. Men som olyckligt avslutades med en tragisk olycka i centrala Karlstad, då Malin lämnade oss.

Det var allt jag hade att säga. Jag orkar inte skriva mer om året som har gått. Ni får det i bilder istället:


du är snart där

2012-01-03 - 17:18:33


Fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont.
Fortsätt som ett höstlöv i vårens första flod.
Som ett hjärta som vägrar sluta slå.
När varje bön gått åt, fortsätt, när jag fallit tungt.
På ditt minnes skrothög.
Hitta mig när som helst på samma gator som Cederhök.

För jag tror, att när vi går igenom tiden, att allt det bästa inte hänt än.

Tragiskt start på 2012

2012-01-01 - 13:58:48

Man kan knappt tro att det är sant. Och när det händer sånna här tragiska saker typ varje dag, så blir det bara ännu mer tydligt när det drabbar någon nära en själv.

Inatt slets en människa bort från jorden alldeles för tidigt. Och det känns så konstigt. Så overkligt.

Vila i frid Malin.

RSS 2.0