Bussblogg

2011-10-31 - 12:36:01
Sitter på bussen till Uppsala nu. Inte ofta jag väljer att åka Swebus eftersom det tar så lång tid, men idag lockade gratis Wi-Fi, och det är ändå ganska mysigt att åka buss. Plus att det inte blir lika långt att gå med min enorma packning när jag kommer till Stockholm.

Så otroligt skönt med höstlov, även om jag har en del att göra. Alla dessa jävla religionsuppgifter som måste vara klara i slutet på november. Ahrggg.. Annars ska jag nog bara försöka njuta av lite ledighet.

Var med Maria i stan igår och skulle hämta ut mina nya mediciner för aknen. Träffade ju en hudläkare i Uppsala för ett par veckor sedan som ordinerade ny medicin, Roaccutan. Fick världens chock när jag skulle hämta ut den på apoteket, 835 jävla spänn för 100 tabletter. Och jag ska totalt äta 600 stycken. Tur att högkostnadsskydd finns säger jag bara, snart kan jag hämta ut typ gratis. Men 800 kronor är jävligt mycket för en student att bara lägga ut sådär, tur att jag har snälla föräldrar. Så nu får jag inte dricka alkohol på ett halvår, jag får typ inte sola, VERKLIGEN inte bli gravid eftersom medicinen är fosterskadande (igen stor risk för det menar jag..). Jag får heller inte lämna blod (ironiskt eftersom jag nydligen anmälde mig som blodgivare). Tusentals möjliga biverkningar så jag är väldigt tacksam över att det är lov nu, och att jag är hemma hos mamma och pappa. Ökad risk för diabetes och njursjukdom, självmordstankar och blablabla... Haha, känns stabilt detta. Nu jävlar ska det bli bra!

It's hard not belong to you anymore,

2011-10-30 - 13:36:20
Grattis på födelsedagen, älskade, saknade mormor.
Jag önskar du kunde varit här.



In any other world
You could tell the difference
And let it all unfurl
Into broken remnants
Smile like you mean it
And let yourself let go

Cos it's all in the hands of a bitter, bitter man
Say goodbye to the world you thought you lived in
Take a bow, play the part of a lonely lonely heart
Say goodbye to the world you thought you lived in
To the world you thought you lived in
.

I miss you so.

Lördag

2011-10-29 - 18:19:11
Gårdagen slutade med att Värmlandstrafik fick betala en taxi för åtta pers in till stan, ändå var det en stackare som inte fick plats och blev kvar i Kil. Eftersom det stod ett godståg på rälsen mellan Kil och Karlstad kunde inget tåg komma förbi, och den sista bussen hade gått, tågvärdinnan hade kollat fel. Men jag klagar inte, även om det tog 40 minuter innan vi kom iväg från Kil. Somnade med kläderna på när jag kom hem, vaknade halv åtta i morse och "gick och la mig" på riktigt, haha.

Ligger fortfarande och degar. Ska strax börja göra mig i ordning för att åka till Kil. Ska till Kils enda krog eftersom Peter Siepen dj:ar där ikväll. Hoppas det blir värt 80 spänn i alla fall!

Trött!

2011-10-28 - 21:51:08

Shit vilken lång dag detta har varit.

Började med skola 9-14:20. Direkt efter skolan åkte jag, Alex och Maria till Inova på Kronoparken i Karlstad. Vi har våran rådgivare för vårat UF företag där. Var klara där vid 16-tiden och åkte direkt hem till Sommaro där Maria hämtade bilnycklarna och sedan skulle hon till Ämtervik, hon släppte av mig i Kil för jag skulle fixa biljetter till Peter Siepen imorgon. Blev även kvar hos min faster på lite mat och vin. Sedan skulle jag med bussen till Karlstad 20:20 men missade den. Tog tåget 21:22 istället men tåget kunde aldrig lämna Kil pga något fel. Så nu står jag och väntar på en buss till Karlstad. Hoppas jag är hemma innan midnatt! Haha. Är dödstrött och vill bara hem och sovaaaaa!

Goodiebagen

2011-10-27 - 20:58:28
Fick (som jag nämnt tidigare) även en goodiebag på Yaki-Da i tisdags. Alla dom fantastiska sakerna var packade i den ursnygga lila Fuck Cancer-påsen.







I goodiebagen fanns bland annat:
♥ "Det är okej att känna" skivan.
♥ Be the Bear's singel.
♥ Handlotion.
♥ Hårprodukter från Redken.
♥ Bronzer från ACO.
♥ Make up rådgivning på The Body Shop.
♥ Vitamine Well.
♥ Paraply.
♥ Kakor från Göteborgskex.
♥ En poncho från Gina Tricot.
♥ Tidningen Amelia (i den fanns ett litet repotage om vice ordf. Hanna Wekell).
♥ Tvål från The Body Shop.
♥ Godis.
♥ Tuggumi.
♥ Och massa annat smått och gott.

Kärlek.

2011-10-27 - 20:39:19
Ung Cancer har faktiskt släppt en skiva med låtar som blivit skänkta av artister. Alla pengar som kommer in från försäljning går oavkortat till organisationen. Det går att lyssna på skivan här på Spotify, men den finns även att köpa i Ung Cancers webshop.

Om ni har sett några av filmerna från kampanjen "Det är okej att känna" kommer ni känna igen vissa låtar:
Den första filmen, "Det är okej att känna", med låten I will lead you home av The Glass child.
Den andra filmen, "Det är okej att känna hopp" med den otroligt starka tjejen Johanna Åbrink, med låten Heart on a line av Be the Bear.
Och den tredje filmen, "Det är okej att känna saknad" om Malin som gick bort tidigare i år, med låten I've been down before av Loren Francis.

Det känns så fantastiskt att jag träffat alla dessa underbara människor. Alla friska, alla sjuka. Alla artister och alla anhöriga. Det var otroligt mycket kärlek på Yaki-Da i tisdags, bara massa kramar, skratt och gråt. Alltid någon som kunde klappa på den andres axel, krama om, trösta. Men också lära känna, skratta och njuta. Jag kommer leva på den kvällen väldigt länge. Jag har aldrig känt sådan värme omkring mig förut. Kärlek till er alla.

Maja Alderin

2011-10-27 - 20:16:41
Minns ni denna reklamen? Maja Alderin var med på Ung Cancer galan i tisdags och spelade den låten som hon spelar i denna reklam. Darling heter den, sjukt fin. Finns här.




I could take your weary hand oh Darling.
But I can't, keep you from falling and
you use to want me but now you just need me.
Oh darling,
I think you need me,
more than I need you.

Känn ingen sorg för mig Göteborg

2011-10-26 - 23:48:26
Är nu hemkommen ifrån en underbar vistelse i Göteborg tillsammans med Patrik och hans vänner från Ung Cancer. Hade en jättetrevlig kväll/natt på nattklubben Yaki-Da, många fina artister som spelade musik från dom tre filmerna "Det är okej att känna". Många rörande tal, en tyst minut för unga cancerdrabbae Malin som gick bort i juni, samt en del tårar men även en hel del skratt. Det är okej att känna! Jag är otroligt glad att jag fått tagit del av detta. Det här är bara början på något stort, och jag är så tacksam att jag fått vara med på vägen. Jag återkommer imorgon med inlägg om den fantastiska goodiebagen vi fick!

Igår släpptes den tredje filmen från Ung Cancers kampanj "Det är okej att känna". Det är Sofie som berättar sin fina och sorliga historia om hennes tvillingsyster Malin som gick bort i juni, av en obotlig hjärntumör. Sofie var med på Yaki-Da, även Malins man. Det blev givetvis otroligt känslosamt under den tysta minuten, till och med jag grät. Varje dag blir man påmind om hur orättvist livet är. Denna film heter "Det är okej att känna saknad". Den är 2 minuter och 52 sekunder lång. 172 sekunder av ditt liv, lägg dom sekunderna på den här filmen.



HÄR har ni den fantastiska låten som spelades i filmen, och som spelades live direkt efter den tysta minuten på Yaki-Da igår. Helt underbar artist, Loren Francis. Lyssna. Skänk en tanke. Och kom ihåg, det är okej att känna.

Mot Göteborg!

2011-10-25 - 09:44:07

Sitter på tåget med Patrik, vi har precis passerat Grums och är påväg mot Göteborg. Ikväll väntar mingelfest på Yaki-Da med massa (för mig) nya människor.

Hade feber och sjukt ont i halsen i söndags, men febern är borta idag. Tack gode god.

Nytt från Ung Cancer

2011-10-20 - 21:30:42

Träffade Patrik en snabbis nyss. Han var precis hemkommen från Göteborg där han träffade folk från organisationen Ung Cancer. Han hade åtta färska Fuck Cancer mössor med sig, jag haffade en!

Chill...

2011-10-19 - 11:32:56
Rätt gött att slippa skolan idag, onsdag är lätt veckans värsta dag.

Har fixat mig nu, duschat, fönat håret och packat ihop mina saker. Snart ska jag gå till bussen och åka till sjukhuset, sen tar jag första bästa tåg till Karlstad. Så himla ovärt att åka hit egentligen, men men...

åhh.. Varför finns inte den här verisionen på spotify?

2011-10-19 - 00:05:13

I'm sexy and I know it

2011-10-18 - 23:23:01
Den här låten skakas det ordentligt mycket röv till på krogen i helgen. Jag skulle kunna vara där varje kväll i veckan, 52 veckor om året. Krogen är så jävla mycket bättre än alla hemmafester i världen. TACK FÖR ATT JAG ÄNTLIGEN FÅTT VETA VAD FESTA INNEBÄR! Att stå på dansgolvet i 3,5 timmar och bara ösa, med folk man känner och folk man aldrig sett förut. Love it.

Alunda

2011-10-18 - 22:14:12
Kommit hem till mammis och pappis nu. Har fått en massa brev hit. Bland annat mitt nya bankkort som dom har skrivit Jenni Jansson på, misslyckade människor. Men även två undersökningar, från rekryteringsmyndigheten och statistiska centralbyrån, fyllt i den skiten i alla fall och skickat in det. Kanske gör jag samhället en tjänst. Har även fått mitt avslag från CSN om inackorderingstillägg, ska skicka in en överklagan men förväntar mig ingenting, CSN har jag absolut inget förtroende för längre. Dom har liksom bara bestämt sig för att jag ska gå naturvetenskap på Bruksgymnasiet i Gimo. Dom tar inte hänsyn till att mitt gymnasium i Karlstad har en unik inriktning.

Imorgon är det dags för en vända till Akademiska sjukhuset i Uppsala. En aning nervöst, men det kommer nog bli bra.

Studentmössa, check!

2011-10-18 - 14:18:19
ABC-gruppen har varit här idag, vi har beställt studentmössor! Känns jättekonsitgt, men det var kul att "designa" och bestämma själv hur mössan skulle se ut. Lite mindre kul var priset dock... Men man tar ju bara studenten en gång. Sitter och skriver på religionsarbetet. Ska strax dra till tåget hem till Uppsala. Ska hoppa av i Katrineholm och åka med pappa där ifrån eftersom han är där. Imorgon blir det sjukhuset!

Ge mig ett riktigt liv

2011-10-16 - 03:50:21

Jag orkar inte vara den som får ta ångesten. Som tar emot ångest som ett jävla brev på posten. Det enda jag vill är att ha ett normalt liv.

Inatt är en sån natt där jag inte klarar av att stänga ögonen. Jag ser bara hemskheter. Varför? Varför ska jag aldrig kunna slappna av?

Har precis kommit hem från korgen. Haft en kul kväll. Men inget i världen gör det värt att må såhär. Det är inte meningen att man ska kunna ha roligt, för det slår tillbaka så oerhört hårt.

Det finns ingen att prata med, och heller inget att berätta.

Maskinen!

2011-10-11 - 11:09:45



Krossa alla fönster, slå in hans ögon.
Låt honom veta, att inget är som förr.
Säg som det är nu.
Finns ingen väg tillbaks för nån som är en looser,
ett riktigt jävla as.

Ta honom i gränden, på vägen hem.
Hela världen vet att hans sista chans är bränd.
Så krossa alla tänder, en efter en.
Och om han inte fattar,
börja om igen.

En liten uppdatering

2011-10-10 - 13:16:15

Har fortfarande inte uppdaterat mitt mobila bredband med internet, och jag kan fortfarande inte blogga från min iPhone. Därför är det väldigt tunt med uppdatering fortfarande.

Nästa tisdag (den 18e) åker jag hem till Uppsala en snabb sväng. Har fått tid på sjukhuset den 19e. Åker hem direkt efter jag har varit där tror jag. Vill inte missa för mycket i skolan, jag vet hur det blir... Jag ska ju vara ledig 25-26 oktober också eftersom jag ska till Göteborg.

I helgen var min kusin Robin ifrån Norge hemma och hälsade på. På lördagen kom han till Karlstad och hämtade mig och han skulle fixa lite saker här, sen åkte vi ut till hans föräldrar i Högboda och åt mat och hade trevligt. Träffade även Therese, Lucas och en sjuk stackars Theo där. Jag åkte hem till Karlstad med 19:20 bussen, bara latade mig resten av kvällen. Och detsamma hela söndagen. Har varit en lugn helg, rätt skönt.

Tror inte jag hade något direkt intressant att berätta denna gång. Sitter på håltimme nu så jag kommer säkert på något mer. Men om 45 minuter är det dags för att fira Klara Gymnasium som fyller 10 år idag. Tårta? ♥

Bloggtorka, förlåt.

2011-10-03 - 09:44:31
Det går inte att blogga från min iPhone, och jag har inte förlängt mitt mobila bredband till datorn. Därför har det varit lite mer än en veckas bloggtorka. Känns lite jobbigt, när jag faktiskt har velat blogga dom senaste dagarna.

Det har hänt en hel del på den här korta tiden...

En sak som har blivit bestämt är att jag och Patrik ska åka till Göteborg den 25-26 oktober. Han bjöd med mig på Ung Cancer galan. Har nämt en del om organisationen i min blogg förut. Känns väldigt hedrande att grundaren Julia Mjörnstedt (och Patrik) ville göra mig till anhörigmedlem i Ung Cancer, samt att jag blev bjuden på galan.

Imorse åkte Patrik till Göteborg, han ska vara med i den tredje filmen "Det är okej att känna glädje" som spelas in idag. Som vi förmodligen kommer få se på galan i slutet av oktober, ska bli jättespännande, och kommer säkart framkalla en och annan tår.

Måste återgå till mitt historiaarbete nu, men nu har nu lite uppdatering! Slänger in en jättefin låt också.
RSS 2.0