lite update

2012-03-31 - 17:00:07
Tänkte uppdatera er lite om vad som har skett den senaste tiden:

I måndags var jag på arbetsintervju på mammas jobb i Uppsala (ICA Kvantum). Av 700 sökande hade ca 120 fått komma på intervju, och om jag fattade det hela rätt är det ca 60 personer som kommer få ett sommarvik. Hoppas verkligen jag får det, har haft sån ångest på senaste tiden, vad gör jag om jag inte får jobb och inte kommer in på universitetet... Vad fan gör jag då?

Tog tåget till Karlstad kl 14. Träffade en norrman som satt bervid mig som försökte kommunicera med mig. Förstod ungefär hälften, och när jag inte fattade höll jag bara med, haha.

I tisdags vaccinerade jag mig mot livmoderhalscancer. Var jättenervös men gjorde typ inte alls ont (som alla försökt skrämma upp mig med och berättade alla hemska historier), men det var verkligen ingen big deal. Dock ska man ta två sprutor till.

I onsdags var det nog lugnet före stormen. Hände inget särskilt.

I torsdags slutade jag och Maria tidigt. Åkte till Biltema och Coop för att köpa det sista vi behövde till vår prototyp och mässan som är imorgon. Vi köpte allt och drog tillbaka till skolan där Alexandra var och Marias pappa kom och hjälpte oss att börja bygga ihop vår prototyp. Dock monterades den ner igen eftersom Marias pappa skulle ta med den till Sunne för att fixa det sista. Var hemma vid fem.

Runt sju-tiden kom Patrik hit, vi beställde pizza och hade mysigt. Han stannade över natten och stannade ända tills idag.

I fredags slutade vi ännu tidigare. Jag, Maria och Alexandra stannade i skolan och gjorde det allra sista inför mässan, bland annat en "tack" skylt med alla företag och personer som hjälpt oss. Vid tre tiden åkte jag in till stan och träffade Patrik som hade slutat jobbet och tog en fika. Sen gick vi och handlade lite fredagsmys och tacos till kvällen.

I lördags jobbade Patrik nästan hela dagen. Han kom hem runt fem och då gick vi in till stan i solen och stormen och mötte Niklas för en fika. Sedan fick vi skjuts av Maria hem till Sommaro. Patrik lagade jättegod middag och vi ansträngde oss faktiskt när det blev dags för earth hour och släckte ner allt. Tills vi bestämde oss för att ta bussen till Haga på en fest. Men där blev vi inte kvar så länge. Var hemma runt tolv igen. Satt uppe och pratade i flera timmar. Välbehövligt.

Idag har vi varit jättesega. Sov till ett och bara gått runt som zombies här. Kollade på hockey på tv. Sen fick jag springa ner till affären som stängde tidigare än jag trodde, och Patrik begav sig hem mot Hagfors. Nu ekar det tomt i lägenheten. Och man blir så bortskämd med mat när han är här, lagar maten och diskar faten! haha.

Nu måste jag börja göra i ordning allt som ska med till CCC och UF-mässan imorgon. Är helt sjukt nervös och förväntansfylld!

Stockholm

2012-03-23 - 22:53:15
Har spenderat dom två senaste dagarna i Stockholm med min lilla klass. Varit på studieresa/klassresa och bott på en Klara skola på Söder i Stockholm. Bonde som jag är (?) blev jag tillslut åksjuk efter allt åkande i tunnelbanorna. Jag och Alexandra tog oss en extra tur ut till Sundbyberg och hälsade på hennes goa mormor. Synd att vi inte gör grejer såhär tillsammans oftare, nu när skolan snart tar slut. Trots att vi är en liten klass och ganska udda grupp så har vi faktiskt väldigt roligt tillsammans.

Landat hemma hos mor och far i Alunda nu när mina klasskompisar åkte hem till Karlstad. Ska på jobbintervju på mammas jobb på måndag så jag har heeeeela helgen här. Imorgon ska Jennifer klippa mitt hår och på söndag ska jag träffa Ida. Lungt och bra helg kommer detta bli.

Sitter och kollar igenom alla Big Brother avsnitt jag har missat sedan sportlovet. Och så har KENT släppt texten till sin singel som kommer i slutet av mars, orden är som vanligt perfekt ♥

De har rivit våra gator bränt ner lekplatserna där vi hängde som barn.
Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar.

Twitter!

2012-03-20 - 21:53:18

Ja mina vänner, jag har numera följt strömmen bestående av ungefär halva jordens befolkning och skaffat ett twitterkonto. Känner att jag blivit allt mer inaktiv på bloggen, kanske för att det börjar bli ett utdöende fenomen. Men jag kommer nog aldrig kunna lämna min blogg, den har följt mig i alldeles för många år. Och som många vet lider jag ofta av svår separationsångest. Men i och med detta kommer det förmodligen bli ännu glesare uppdatering här. Men följ mig på twitter istället, janssonjosefin och även på instagram, jossaj.

I know it gets hard sometimes

2012-03-19 - 22:09:50


Cause if I wanted to go
I woulda gone by now. But I really need you near me to keep my mind off the edge.
If I wanted to leave I would've left by now. But you're the only one that knows me
better than I know myself.

Adam Lambert – Better Than I Know Myself

.

2012-03-18 - 22:21:48

lung helg

2012-03-18 - 21:40:20
Inte gjort ett jäkla dugg den här helgen. Varit rätt gött på något sätt.

I fredags var jag och tog bort mitt stygn, sen drog jag och Alex till Arvika för att snacka med plåtslagaren om vår prototyp till företaget.

Har en kort skolvecka framför mig. På torsdag morgon åker klassen till Stockholm och stannar där till fredag. Så stannar jag kvar i Uppsala hos mamma och pappa över helgen + måndag då jag ska på arbetsintervju. Lugn och skön vecka!

Minnen.

2012-03-16 - 23:37:33

Hittade massa gamla brev som jag fått av mormor. Vi hade en period för en herrans massa år sedan då vi brevväxlade mycket. Det värsta är att jag även har breven som jag skickat till henne, här i min byrålåda. Det är inte rätt. Dom ska ju ändå inte jag ha. En av få saker jag fick ärva. Jag fick tillbaka det jag en gång gett dig.

Högg lite. Men det ska kännas. Det ska kännas när man konfronteras med gamla minnen. I detta fall gamla goda minnen. Blir mjuk inombords när jag läser hennes brev. Hon blir så nära. Så påtaglig. Saker hon har lagt ner tid på, saker hon har skrivit, saker som har varit i hennes ägo, som hon har skickat till mig. Och som jag hittar 7 år senare. Aldrig har du varit så nära som nu.

Ska gömma dom och glömma bort dom igen. Hitta dom om sju år igen och läsa, bli mjuk inombords. Känna dig.

fan..

2012-03-15 - 17:55:13
Vem fick gå från vårdcentralen med ett stygn kvar i fingret? Jo, jag. Dom hade inte tid med mig, många var sjuka osv, men ett stygn, kom igen? Fick en tid imorgon kl 11, men fan jag var ju så inställd på att få ta bort det. Att få duscha utan plasthandske och diska all min jävla disk som jag har samlat på mig.

Träffade min läkare i alla fall. Fick veta att han ska sluta om några månader så det var sista gången vi träffades. Kändes sorligt på nåogt vis. Han har följt mig i ett år nu...

Onsdag

2012-03-14 - 21:36:39
Hade sovmorgon idag, började 12:30, så fantastiskt! Två lektioner sedan hem. Okej dag!

Imorgon ska jag till vårdcentralen och träffa min läkare. Ska även passa på att ta bort stygnet i fingret om dom har tid med mig. Ska bli gött att bli av med skiten.

Nu ska jag fortsätta titta på greys, sen sova.

YES! Mitt stygn kliar!

2012-03-11 - 23:48:39
Haft en supermysig helg!

I fredags gick jag och Alexandra och åt lunch på Subway eftersom vi slutade skolan tidigt. Sedan gick hon och klippte sig och jag kollade i butiker. Sen vandrade vi omkring tillsammans i ett par timmar till när hon var färdig hos frissan. Tog det lungt resten av kvällen eftersom jag var trött i kroppen och hade ont i handen, låg och kollade på film (eftersom det bara var en massa värdelös skit på tv). Någon gång efter midnatt (när jag precis skulle sova) fick jag gå och möta H som ville sova här. Blev en lång natt då han inte var helt lätt att leda hem. Fullast i stan?!

I lördags tog jag en sovmorgon. Åkte till Kil och min faster på eftermiddagen där jag spenderade kvällen med melodifestivalen och mys med goa människor, även farmor! Kollade på Bridesmaids och åt godis till jag mådde illa. Trots min sovmorgon somnade jag som en sten när vi la oss.

Idag åt vi en låång god frukost innan vi åkte till Höjda. Jag, min faster, mina kusiner Hannah och Tobias, och Felicia. Vi satt i solen och drack kaffe och grillade korv. Hade det så himla gött! Tog bussen tillbaka till Karlstad på eftermiddagen, mötte upp Alexandra och tog med oss våra longboards för att inviga våren och årets första longboard-tur. Sjukt gött åk, perfekt temperatur ute dock lite trögt med så mycket grus på vissa ställen.

Ja, jag har haft en riktigt bra helg. Och som avslutning har mitt stygn på ringfingret börjat klia, vilket jag ser som positivt! Dom erfarenheter jag har av sår och stygn är att klåda = att det läker. Bjuder på lite bilder också.





För att det är viktigt.

2012-03-09 - 19:22:15

Precis sett filmen Hotel Rwanda. Den verkliga historien från folkmordet i landet 1994. Och jag slås av tanken: - Hur kan detta hända när vi känner till historien? Historierna om Världskrigen, kommunismen och folkfördrivning, utanförskap och massmord. Hur kan nästan en miljon rwandanier mördas (dom flesta med något så "enkelt" som en machete) på knappt fyra månader?

Det är sånt här som händer när världen blundar. FN lämnade landet och befolkningen i hutuernas händer. Lämnade att dö. "Jag såg en död kvinna, det skulle kunna varit min egen mamma, men i Rwanda blir hon bara ännu en död afrikan". Vad händer med människovärdet? Vem ser människorna som behöver bli sedda? Mitt hjärta skriker, hela jag vill förändra världen.

FN gjorde fel i det här fallet. Det råder inga tvivel om det. Ett fel som lämnade enormt djupa sår i ett helt land, i ett helt folk.

Vi måste börja bry oss om Afrika! Hur kommer det sig att alla känner till förintelsen, medans nästan ingen känner till folkmordet i Rwanda, som ägde rum för bara 18 år sedan? Det finns en enorm brist av intresset för Afrika. Se bara på Kony, som hållt på i 26 år. INGEN visste, tills för några månader sedan.

"Det enda ondska behöver för att segra, är att dom goda inte gör någonting" är ett citat från andra världskriget och förintelsen. Men stämmer in på denna förödelse också. Vi måste våga göra något. Vi måste inse vad människovärde är. Och jag menar inte att alla ska bli FN soldater och bevara fred. Men jag påstår att alla kan ta sig en funderare på vad ett människoliv är värt. Vad en europés värde är - och vad en afrikans värde är.

Se filmen. Känn. Tänk. Förstå.

Lovefilm

2012-03-08 - 21:23:21
Fick hem en film i brevlådan idag, Hotel Rwanda, som handlar om det fruktansvärda folkmordet i Rwanda 1944. Registrerat mig gratis på Lovefilm och kan hyra film i två månader, kul att prova på. Har inte hyrt en film på flera år...

Rörig start på veckan efter ledighet

2012-03-08 - 21:09:34
Det har hänt mycket den här veckan...

I måndags så var jag på långpromenad runt Karlstad, fick skavsår och träningsverk som tog död på mig. Hade EN lektion i skolan.

I tisdags hade vi värdegrundsdag i skolan, alltså inga vanliga lektioner. När jag kom hem så hade jag tvättid, hade precis varit nere och lagt i en tvätt när jag skulle upp och diska upp all disk och laga mat. Men då sprack en tallrik i händerna på mig, blev först chockad men sen började blodet forsa. Sprang runt i lägenheten och letade efter en handduk men allt hade jag lagt i tvätten och jag hade inte ro att ställa mig på pallen och plocka ner en ny. Lindade hushållspapper runt fingrarna som jag skurit mig i (tumme och ringfinger) och ringde mamma i panik. När hon svarade så bara skrek jag, tårarna forsade lika snabbt som blodet och jag fick fullständig panik. Helt ensam och visste inte vad jag skulle ta mig till. Mamma kunde lugna ner mig lite, jag lindade en handduk runt handen och gick till akuten (bor två minuter från sjukhuset). Fick komma in på ortopedakuten, fick ett eget rum nästan direkt, och där fick jag ligga i typ 3½ timme innan doktorn kom. För övrigt tycker jag att utländska doktorer är dom bästa doktorerna, ärligt talat. Min doktor hette Abdul någonting, hur käck och go som helst. Hade dagen innan haft tråkigt och målat mina naglar i olika färger, haha.. Detta uppmärksammade han och pratade om lääänge. En bra och socialt kompetent doktor gör så otroligt mycket, speciellt om man är en ensam, jättechockad 18-åring. I alla fall.. Han tvättade mina sår och det gjorde så JÄVULSKT ont, han tröck och drog i dessa sår och tyckte att jag inte behövde någon bedövning. Så han sydde mig i ringfingret utan bedövning, höll på att vrida mig ur sängen. Lyckades övertala honom om att tejpa ihop såret på tummen. Såret på ringfingret var säkert ett par milimeter djupt, så äckligt! När jag kom hem till lägenheten så städade jag undan allt blod, haha... Hela köket var fullt med blod och jag hittar fortfarande blodstänk på kakel osv. Nu hoppas jag bara på att denna smärtan ska gå över, så obehagligt.


Igår fortsatte vi med värdegrundsdag i skolan, alltså inga vanliga lektioner. När vi hade slutat gick jag, Maria och Bodil och hämtade biljetter till 100 dagars festen på Tempel som var igår. Hade hur roligt som helst med spel och mys hemma hos Maria innan med lite folk. Sedan hur mycket folk och bra drag som helst på Tempel. Somnade runt halv fyra imorse eftersom jag blev tvungen att GÅ hem, trodde att nattbussen skulle gå men det är ju skit-vardag...

Imorse försov jag mig. Skulle gå upp halv åtta och åka till universitetet och lyssna och kolla in lite kurser och program med skolan. Kom dock bara en kvart försent. Har nog hittat vad jag vill plugga, känns hur bra som helst! Hade inte några lektioner idag heller pga universitetet. Direkt efter universitetet drog jag till ett café här i Karlstad för att vara med på en utbildning för ett jobb som jag förmodligen kommer börja på, i alla fall prova på. Tog runt två timmar, sen åkte jag hem och sov! Så jävla trött.

Fortfarande hur trött som helst, ska nog sova nu. Bara en lektion imorgon, estetisk verksamhet. På lördag åker jag till Kil och myser till melodifestivalen och tar det lite lugnt efter denna hektiska vecka.

ont!

2012-03-05 - 22:11:08
Fan vad ont i kroppen jag har, känns som att jag har gått flera mil... Eller just det, det är exakt det jag har gjort. En blandning av rastlöshet och en vilja att vara ute i det fina vädret fick mig ut på en promenad, började gå åt ett håll som jag aldrig gått åt förut. Jag gick, och gick, och gick, men tröttnade aldrig. Slutade med att jag gått runt halva Karlstad, en sträcka på kanske 1,5-2 mil. Helvette vad ont jag hade i fötterna på sluttappen. Vill inte ens veta hur ont jag kommer ha i rumpan och fötterna imorgon. Men det är bara att vänja sig. Kommer sluta vid lunch varje dag i veckan nu, så nu kommer jag få mycket tid till att slita ut skor och spotifylistor.

Imorgon är det värdegrundsdag i skolan. Något påhitt, typ temadagar om att man inte ska mobbas och kränka varandra. Nähä? Det visste jag inte. Snälla berätta mer. Sådär taggad på det faktiskt.

Nu ska jag sova. Trött och öm, mör, överallt. Haha..

be my Romeo

2012-03-05 - 00:47:22


trött som ett jävla lik

2012-03-02 - 22:43:03
Helvette vilken lång dag detta har varit.. Sov typ två timmar inatt, försov mig imorse så pappa kom och väckte mig kvart i sex (eftersom vi skulle åka kl sex). Åka bil till Kil, stanna till hos farmor och farfar. Sedan drog jag vidare till Therese och barnen och härjade, Robin var där också. Sen kom pappa och käkade pizza med oss. Sedan gick jag och Therese med barnen hela vägen från henne till farmor (och det är ganska långt). Och när vi kom fram var klockan liksom bara typ tre, och har hunnit med så jäkla mycket saker. Kändes fan som midnatt. Nu är jag så jävla trött att jag inte ens känner av det längre. Därför tänker jag sova nu. Godnatt.

bye Uppland

2012-03-01 - 20:01:11
Imorgon åker jag hem. Till Karlstad. För första gången på ganska länge längtar jag faktiskt.

RSS 2.0