Det handlar inte om att falla, det handlar om att ta sig upp igen.

2011-09-23 - 13:35:49
Förra torsdagen var jag hos min läkare. Han skickade då en remiss till en hudläkare på sjukhuset eftersom jag ätit tetralysal (mot akne) i ett halvår nu utan större förbättring. Såg verkligen jättemycket fram emot att träffa hudläkaren, jag hade förstått att dom kunde hjälpa mig mer än någon annan med olika behandlingar.

Jag kommer dit, läkaren är 10 minuter sen. Får gå in i ett undersökningsrum och pratar med honom, verkligen jättretrevlig och förstående. Så sa han följande: "Jag ser att du inte är skriven i Karlstad. Eftersom du nu är skriven i Uppsala så har jag skickat en förfrågan till sjukhuset i Uppsala som vi kan behandla dig här istället, men dom har sagt nej." Dom sa nej. När jag äntligen får hjälp, efter att ha lidit i ungefär sex år så blir jag äntligen sedd. Men hjälpen når liksom inte fram. Helvettes Uppsala låter inte Karlstads landsting hjälpa mig (eftersom Uppsala ändå måste stå för kostnaden för en ganska dyr behandling som tar ytterligare sex månader). Kände verkligen hur tårarna var påväg att komma fram när jag satt där, fick skärpa till mig. Läkaren som satt där ville mig ju i alla fall bara väl, han kunde inte förstå varför Uppsala säger nej. Han var övertygad om att dom kommer föreslå samma behandling om jag får komma dit. Han skulle skicka en remiss till en dermatolog i Uppsala. Om jag nu får komma dit, och om dom vill behandla mig där, så vet jag ETT JÄVLA LANDSTING SOM SKA FÅ STÅ FÖR RESEKOSTNADEN TILL UPPSALA.

Jag blir så jävla arg, ledsen och besviken. Hela den här dagen är förstörd, huvudvärken spränger som fan. Inte haft huvudvärk på jättelänge, men detta satte väl igång stress-processen igen. Åt helvette med den svenska, världelösa sjukvården. Detta är för fan pinsamt. Jag skäms.

För allt som var på riktigt känns på låtsas nu.

2011-09-20 - 22:36:34
Jag hör ditt namn och det känns fortfarande. Men inte lika tungt och inte lika mycket.
Oroa dig inte, oroa dig inte för mig.

Jag brukar låtsas att det var jag som utnyttjade dig.

Hemma igen

2011-09-19 - 22:37:25
Har varit på en kort visit hemma i Alunda över helgen, kom till Karlstad kl 22 igår kväll och fick springa till bussen i ösregn och en lite lätt översvämmad stad. Var totalt slut när jag kom innanför dörren.

Har fortfarande inte städat ordentligt sedan min 18-års fest (min för och efterfest), det är saker, presenter och alkohol överallt. Hade bara lust att vända och åka tillbaka till mamma och pappa igen.
Det blev inte bättre när jag kom hem igårkväll och var astrött och bara släppte allt jag hade i händerna innan för dörren så jag fick plöja en väg ut imorse. Jag måste ta tag i skiten.

Imorgon väntar vår sista sovmorgon. Eller ah, vi kommer förmodligen få fler sovmornar framöver, men det är tufft att börja nio varje dag. På torsdag är det skolfoto och i oktober ska vi prova studentmössor, nejtack, jag tror inte att jag behöver mer ångest nu.

Hejdå.

Andas, andas.

2011-09-18 - 00:08:24
Idiot.
Jävla skit ångest.





Fullt upp!

2011-09-15 - 19:09:48
Har haft tjockt med grejer att göra typ konstant. Igår tvättade jag och idag har jag sprungit omkring i stan och gjort massa ärenden. Nu ska jag ägna mig åt att packa väskan eftersom jag åker till Uppsala imorgon, och stannar över helgen. Är bjuden på födelsedagskalas hos mitt tvillingtorn Ida som också fyllde 18 år i söndags.

Drack en islatte på Espresso House förut, mår fortfarande dåligt, haha. Orkar inte packa eller laga mat, vill bara lägga mig ner och dö. Ska nog göra det nu. Tjapp!

Ny skolvecka, och lite mer sömnbrist

2011-09-12 - 18:54:35
Fy-i-helvette vad trött jag var imorse. Det sket sig totalt igår kväll, råkade somna vid sex och vaknade runt åtta, sen kunde jag inte sova mer. Så typsikt mig. Men imorgon får jag ta igen mig med lite sovmorgon!

Bytte bort kemi b idag, jag och tre till i min klass (plus att en till har bytt för en vecka sen). Ska läsa historia b istället, har verkligen ingen motivation till att läsa kemi b. Och historia b håller bara på till typ jullovet eller sportlovet, kemin skulle hållt på ända fram till sommarlovet. Det jobbiga är att jag läser både historia a och b samtidigt, men det blir säkert bra, allt är bättre än kemi b just nu.

Den här veckan kommer nog gå jävligt långsamt, förra veckan bara flög förbi. Jag var så lycklig eftersom jag snart skulle fylla år, och så bodde Patrik hos mig nästan hela veckan. Svisch, så var den veckan, och helgen, förbi....

10 års-dagen

2011-09-11 - 22:14:19
Idag är det 10 år sedan terrorattentatet mot World Trade Center och Pentagon i USA. Det är väldigt tryckt ämne, det är än idag svårt att prata om för vissa människor. Frågan är om 10 års-dagen kommer bli ett slags avslut... Men det tror inte jag. Det är en nationell och internationell katastrof, det var något som inte borde fått hända. Folk kommer aldrig sluta minnas den 11 september 2001, dom kommer alltid komma ihåg vad dom gjorde, vad det var för väder, och kanske vad dom hade på sig för kläder.

Jag sörjer med alla som förlorade någon i attentaten, och med hela USA.



Nöjd tjej!

2011-09-11 - 17:29:53
Hade en grym gårdag med alla mina fina släktingar och god mat. Och sedan hade jag en ännu grymmare kväll och natt med mina fina på krogen. Underbart, och full som en kastrull. Minns knappt att vi har gått hem, och imorse så vaknade jag med kläderna på, och jag vaknade inte ensam.....

Idag åkte jag med mamma och pappa till Expert och köpte min iPhone 4, vit ♥ Den fick ett rosa "skal" också. I love it!

Födelsedagsfirande

2011-09-10 - 13:33:20
Då var allt fixat. Nu väntar vi bara på folket.

Min familj kom till Kil igår, och idag har det gått i ett med allt som ska fixas eftersom vi firar min födelsedag idag med 20 inbjudna släktingar. Ska bli riktigt trevligt att vara alla samlade :)

Ikväll åker jag till Karlstad och förfestar med världens bästa vänner och efter tovlslaget ska jag göra min debut på krogen, eftersom jag inte fyller 18 förens imorgon! Detta kommer bli en lång, men väldigt bra dag!


Right now.

Tragiskt

2011-09-09 - 22:30:59
Fick reda på att en medelålders man ifrån Alunda (mina hemtrakter) har varit försvunnen sedan i tisdags. Visste dock inte vem han var, men är bekant med hans släktingar osv.

Idag har han hittats, död. Så otroligt tragiskt, och han lämnar nog många berörda bakom sig. Den stora frågan som många kanske ställer sig nu är vad det är som faktiskt har hänt honom. Och kanske får man veta det en dag, kanske inte.

Vila i frid!

Vila i frid, Stefan

2011-09-08 - 13:28:43
Vill tillägna ett inlägg åt Stefan Liv, till hans familj, hans vänner, samt hela hockeysverige. Vi har förlorat en av våra största hockeyprofiler genom tiderna, bara 30 år gammal.

En barndomsförälskelse var han. När mina vänner sparade på bilder på Justin Timberlake och Backstreet Boys klippte jag ur Stefan Livs ansikte ur sportbladet när HV71 vann SM-guld. Det är så svårt att förstå, så svårt att ta in, att han inte finns mer. Men så är det väl alltid när någon dör, och speciellt när någon dör alldeles för tidigt.

Vila i Frid Stefan Liv. Tack för allt.



Och givetvis skänker jag en tanke till det ryska folket, till dom som förlorat sina nära, och till rysk hockey, som förlorat nästan ett helt hockeylag.

Måndagsmys

2011-09-05 - 20:36:33
Patrik har kommit på besök i några dagar. Maria och jag har precis avnjutit hans tacopaj och ett glas vin. Sitter och tittar på Ensam mamma söker nu, rätt värdelöst. Men Patriks kompis Daniel är med så man blir väl lite tvungen att titta.

Imorgon har jag EN lektion som är 50 minuter lång. Har inte bestämt mig om jag ska gå på den eller inte, hahah!

Slapp...

2011-09-03 - 15:30:01
Ligger hos farmor och farfar och latar mig. Har inte gjort så mycket hittils idag, tittat på friidrott hela förmidddagen. Kanske drar mig mot faster ikväll för lite grillat och Singstar.

TGIF!

2011-09-02 - 17:38:38
Köpte godis på vägen hem från skolan. Suttit och glott på film i några timmar nu, ska snart packa väskan och dra iväg till Kil, till farmor och farfar!

(och snart är det bara en vecka kvar till den stora dagen)

Det är okej att känna

2011-09-01 - 16:34:53
Ung Cancer är en plats för unga och unga vuxna. En plats för människor som har en sak gemensamt - cancer. Jag är inte en av dom drabbade, men jag känner att jag har en skyldighet att stötta dom gör och jag känner mig skyldig till att föra det här vidare. Jag förlorade min mormor i cancer för över 6 år sedan, hade hon levt idag hade hon varit 71 år gammal. Ingen kan trolla bort cancer, men alla kan göra något. Alla kan stötta, alla kan visa medkänsla och alla kan göra skillnad.



Kära 16-åriga jag. Jag är ledsen att säga det, men du kommer inte gifta dig med Brian i Backstreetboys. Pierca dig inte i naveln, det gör skitont! Kära 16-åriga jag, blek inte håret i onödan, det kommer bara att trilla av.
Kära 16-åriga jag, det var här dom tog bort cancern. Det var något som kallades bröstcancer. Cancer, det ordet tycker jag verkligen inte om. Dina läkare kommer säga att du ska vara lycklig att dom upptäckte det tidigt. Lycklig? Ska jag vara lycklig med cancer? Dina läkare kommer säga att du behöver opereras. Fyra månader av cellgifter, tre veckors strålning och en benmärgstransplantation. Läkarna kommer tala om för dig att du aldrig mer kommer kunna bli gravid. Dina läkare kommer säga till dig att det inte finns mycket hopp. Att det aldrig kommer försvinna. Han kommer säga att det inte är något att oroa sig för. Han kommer ha fel.
Kära 16-åriga jag. Du är stark, det kommer bli bra. Men det finns några saker som jag vill att du ska veta: Det är okej att känna. Det är okej att känna ilska, det är okej att känna frustration. Det är okej att vara ledsen och det är okej att känna saknad. Det är okej att skrika, stampa och slå. Men det är också okej att ibland vara glad, och att skratta. Jag vill att du ska veta, för det är cancern som kommer skäla ett år av ditt och din bästa kompis liv.
Kära 16-åriga jag, det är inte ditt fel. Man får inte cancer för att man har varit elak, för att man svurit eller ljugigt. Men det finns saker man kan göra för att minska riskerna. Som att inte börja röka, sola inte solarium och missa inte att gå på dina cellprovstagningar.
Kära 16-åriga jag, du är inte ensam, du är långt ifrån ensam. Varje år drabbas mer än 800 människor mellan 16-30 år av cancer, bara i Sverige. Det är 800 människor som är påväg ut i vuxenlivet, som har hela världen framför sina fötter. 800 människor som alla har vänner, familj, närstående som älskar dom. 800 människor som har rätt att känna precis vad dom vill.
Kära 16-åriga jag, jag vet att du egentligen inte kommer se det här, men någon annan kommer göra det, och det kommer göra skillnad för dom.
Kära någon annan, kära vänner, kära familj, kära syster, kära bror, kära lärare, kära politiker, om ni ser den här filmen, skicka den till någon 16-åring som ni bryr er om. Skicka den till någon som någon gång varit 16, eller någon som kommer att bli.


Du behöver inte göra någonting, du kan välja att inte se, ingen kommer straffa dig och ingen kommer att bry sig. Men om du bryr dig nu, så vet jag att någon kommer att bry sig när du behöver någon. Ung Cancer har en Facebook-sida som du kan Gilla, dom har hem hemsida (som jag länkade högre upp) där du bland annat kan köpa deras Fuck Cancer - pin där pengarna går till organisationen. Många vet att ett mål i mitt liv är att göra skillnad, jag stöttar Ung Cancer. Vad har du för mål i ditt liv?

HÄR har ni den underbara låten som spelas i filmen.

Andreas Wijk och Kenza

2011-09-01 - 13:59:16
Bloggaren Andreas Wijk och bloggerskan Kenza vid MIN gymnasieskola Klaragymnasium. Båda bilderna är tagna från Andreas Wijks blogg.

RSS 2.0