Min stackars lilla lillebror

2009-11-30 - 21:32:06
Asså, det har varit en jävla cirkus sen igår...
Det var ju meningen att jag skulle åka hem till Kil igår, med 16:09 tåget från Uppsala. Pappa skulle skjutsa mig så vi åkte till Olandshallen först för att titta på min bror Simons innebandy match. Men vi blev lite försenade, och precis innan vi kommer dit så ringer Jennifer som redan är där: "Hej, vart är ni? Skynda er, Simon har gjort illa sig". Hann inte riktigt fatta vad hon sa men när vi kom in till hallen så låg det helt riktigt någon på planen, men man såg inte vem för det va fullt med folk runt omkring. Pappa går dit direkt men jag sätter mig med Jennifer en stund, blir lite skakis såklart. När dom har lyft av honom från planen och matchen fortsätter så går jag dit. Hans underben hade en märklig färg eftersom dom hade lindat stenhårt runt knäet.
Våran granne som är brandman dyker upp av en slump, och han kan ju den där biten med skador osv. så han bestämmer sig för att vi ska lätta på förbandet på knät. Det är då jag blir rädd för Simon börjar vrida sig av smärta. Man ser hur knät växer, det fylls alltså med blod, och han får bara ondare. Och minst lika ont gjorde det i mig, jag bara stog där, såg på när hans trårar rann och bad dom ringa ambulans och låta honom vara. När han tillslut nästan börjat hyperventilera så ger dom upp, pappa ringer ambulans och jag upptäcker att klockan nästan är 15:40, och dom flesta som läser det här nu vet hur lång tid det tar från Alunda till Uppsala. Mamma fick komma ner till hallen och åka med Simon till sjukhuset, och pappa får köra mig till tåget. Och det blir inte bättre när det går i 70km/h nästan hela vägen (3,5 mil). Missar tåget, inte helt otippat. Lite surt med tre hundra spänn i sjön där emot.

Pappa och jag åker till akuten och väntar på Simon och mamma, sorligt nog så sätter vi oss på fel akutmottagning. Dom kom till barnakuten, och där satt inte vi.
Men när vi väl har tagit oss upp till rätt ställe så är det tre personer inne som tittar på Simons knä. Dom klämmer och drar i benet på honom, verkar inte vara en tillstymmelse till smärta, så jag trodde (precis som doktorn) att det var ett falskt alarm. Men han ville ändå skicka honom på röntgen men han skulle "bli mycket förvånad" om det var något i knät som va trasigt.


Jag körde omkring honom i rullstol, den lyckosten. Här är i väntrummet på röntgen.

Vi får först komma in och ta typ fyra röntgenplåtar på det skadade knät, sen gå ut i väntrummet igen. Men sen vill dom ta ytterligare två bilder på det hela knät. Och sen ut i väntrummet igen, och sen fick vi gå ner till barnakuten igen. Då var det meningen att dom skulle "sticka hål" vid knäskålen för att få ut blödningen som gjorde knät väldigt svullet.


Ännu mera väntan. Detta är efter röntgen, uppe på barnakuten. Man ser nästan hur svullet det är. Som ni ser så ser han inte speciellt lidande ut.

Sen fick vi komma in till undersökningsrummet. Där det blev uppdukat för tömning av knä. Där och då fick vi även veta att röntgen hade visat en korsbandsskada, till våran och läkarens förvåning. Simon hade ovanligt lite ont för att det skulle vara en sån typ av skada. Det var i alla fall korsbandet som nästan hade slitits lös från sitt fäste i benet, men det satt fortfarande kvar men det hade blivit en spricka, och därav allt blod som gjorde knät väldigt svullet. Fatta hur starkt korsbandet ändå är, att det sliter sönder ben. Hade han varit vuxen så hade inte korsbandet varit lika starkt, och då hade det blivit operation. I detta fallet blev det gips från ljumsken till fotknölarna i fem veckor.
Doktorn lyckades tömma hans lilla lilla knä på över en halv deciliter blod. Otroligt smärtsamt enligt Simon.




Gipsning. Tur att han hade en rolig läkare och sjuksyster. Doktor Hans satte till och med sin tag på låret, ett stort, vitt H.

Sen var vi klara på sjukhuset. Vi hade ändå otroligt mycket flyt. Vi va där strax före fem, och var hemma tio. Han fick med sig ett par kryckor hem, pappa kallar dom redan för karatepinnarna.
Han får knappt plats med sitt gipsade ben i framsätet. Inte lätt att ta sig varken ut eller in. Han var stark idag och orkade följa mig till tåget, och även gå runt på Gränby en stund. Jag tycker faktiskt att han redan är väldigt duktig på att sköta sig själv.


Färdig gipsad och julfin. Ett smalt ben och ett biffigt!



Ja, nu är det som det är... Fem veckor framöver. Den stackarn ska in på fredag igen och ta röntgenbilder, gipsa om och ta nya bilder igen. Dom måste gipsa om benet så det blir helt sträckt. Jag som tycker att det redan nu är plågsamt rakt.

Som sagt missade jag mitt tåg igår. Och eftersom jag då inte visste hur det skulle bli med Simon så ville jag avakta innan jag bokade en ny hemresa. Men allt gick ju bra så jag åkte hem med 13:09 tåget. Riktigt plågsamt att åka ifrån pappa och Simon på perongen. När jag åkt en stund så kunde jag inte ens hålla tillbaka tårarna. Det är 35 mil ifrån sin familj som man fattar hur mycket man har tagit dom för givet under alla år. Men nu ville jag verkligen stanna kvar hemma, allt det här med Simon och J.. Åker snart tillbaka igen ändå. Slutar skolan 18 december.



Imorgon är det skolan.
Och en miljon frågor antar jag..

Julmarknad

2009-11-28 - 23:27:15
Dagen började med att jag gick upp i ottan i onödan, dvs att pappa hade missuppfattat tiden och starten på julmarknaden. Han trodde det va 13-17, det visade sig vara 15-19. Så jag släpade mig upp klockan nio liiiite i onödan.
Men vid två blev jag och Jennifer uppskjutsade och vi började rigga det hela. Sen kom det några hundra kilo ost och massor med folk. Kan ju meddela dig Jennifer att vi + pappa lyckades sälja ost för tre tusen!

Annars har det inte hänt speciellt mycket idag. Har inte ens packat ihop mina saker än, eftersom jag åker hem imogon med 16:09 tåget. Och innan dess ska jag hem till Jennifer och fika, och se på brorsans innebandy match som börjar 14:40.


Kom på att jag borde ha gjort saker i spanskan under helgen eftersom jag missade lektionen i fredags. Har itne lyckats med en enda centimeter. Jag har ganska dålig självdiciplin, och när det gäller mitt absoluta hatämne så gynnar det mig direkt inte. Men jag har ju några timmar tågresa imorgon som jag kan prioritera lite annorlunda.

Jag har kollat ytters lite på Robinsson. Sett på Torsk på Tallin och Tomten är far till alla barnen med pappa istället.

Jag och pappa har varit på turné halva dagen

2009-11-27 - 22:58:45
Ojojoj, har inte knäppt på datorn föräns nu. Har haft fullt upp idag. Halva dagen i alla fall..

Först och främst hade jag ställe klockan på åtta i morse, jag skulle nämligen ner till vårdcentralen och lämna blodprover runt nio så jag tänkte att det va lagom att gå upp vid åtta. Men tydligen stängde jag av alarmet imorse istället för att snooza så jag vaknade fem i nio, skit besviken på mig själv. Så jag gick upp, satte på mig mjukisbyxor, håret åkte upp i en knut, drack ett glas juice och två minuter i nio var jag påväg, släpandes till vårdcentralen. Det var snabbt gjort, två rör blod och lite handsprit senare så var jag påväg hem igen.
Där möts jag av pappa som sitter framför datorn och telefonen fastklistrad i örat, JOBB! Han skulle vara ledig idag för min skull, haha.. No shit. Men men, halv tio åker vi till Thuns, min gulliga pappa ville åka dit med mig bara för att jag ville titta på skor. Han pratade i telefon (jobb jobb jobb) halva vägen dit, och nästan hela tiden i affären. Fick i alla fall med mig ett par skor, likadana som Jennifer har. En kvart senare var vi redan påväg där ifrån. Då skulle vi vidare till Österbybruk där pappa skulle fixa lite saker. På hemvägen åkte vi förbi Ica här i Alunda och fick med oss ännu lite mera saker.
Kort och gott, så var vi hemma igen runt kvart i ett. Jag hade alltså varit vaken i ungefär 3½ timme och redan hunnit med såpass mycket. Jag själv tycker att jag har presterat riktigt bra idag.

Kvart över ett fortsatte turnén då vi var och hämtade min minsta lillebror Oliver på skolan.
Runt fyra gjorde jag mat till pappa, torsk och räkor med grädde ihopkok och ris till det. Uppskattades! Sen har vi legat och degat i en varsin soffa, Oliver var hos grannen, Simon på träning och mamma jobbade.
Vid sex kom Mats och bastade med pappa, och sen dess har han varit här. Roligare människa får man ju nästan leta efter!



Långt och tråkigt inlägg anyways. Var bara tvungen att delge mig om min otroligt långa dag.
Imorgon är det Gärdebyn med Jennifer som gäller, hundra kilo ost och förhoppningsvis uppehåll! Det betyder att det inte ska bli någon sen kväll ikväll. Det är ingenting på tv nu så det blir väl sängen snart antar jag.

Over and out.

Jenni!

2009-11-26 - 21:46:38
Alunda nu! Och här är allt otroligt nog precis som vanligt. Eller nej, någon har skrivit hora på vägen där jag bor. Det har jag inte sett förut.

Har inte hunnit med så mycket hittils. Ätit hämtmat och varit med Jennifer, hon var ju tvungen att dra sig hemmåt tidigt eftersom det är skolan för henne imorgon, eller? ;D
Vi har ätit bullar (jag åt winerbröd, hon åt en lussebulle av något slag. Julmust och chips på det, och en massa prat om allt och inget. Underbart!
På lördag ska vi stå på Gärdebyn under julmarknaden också, ska bli roligt. Lite rädd att träffa massa gamla bekanta bara...


Life goes on.
Hare gött.

Massa saker att göra!

2009-11-25 - 21:43:59
Idag har jag varit hos min farmor och farfar. Efter en riktigt tung dag i skolan så var jag där prick klockan fem, klockan slog precis när jag öppnade dörren. Käkade god mat och pratade, roligt att träffa dom igen. Och jag vill bara säga att min farfar nog är den bästa som finns!
Jag och farmor kollade på ett avsnitt av Skärgårdsdoktorn, sen lite på Halvåtta hos mig. Efter det blev jag hemskjutsad.


Nu har jag ganska många järn i elden. Jag kollar på Efterlyst, jag packar, jag lägger in ny musik på ipoden, jag bloggar och om några minuter ska jag hänga min tvätt.
13:15 går mitt tåg till Stockholm imorgon, sen tar jag tåget vidare till Uppsala (vet inte riktigt när det va). Ska försöka banta ner min packning så mycket som det bara går så jag inte behöver ha så mycket att bära på till skolan. Mitt stora dilemma är som alltid kläder. Får oftast med mig för mycket...


Nu ska jag försöka få klart här, bloggar antagligen inte föräns imorgon kväll.

Varning för en jävla massa bilder

2009-11-24 - 20:04:45
Är extremt uttråkad. Jag har haft en liten nostalgitripp med mig själv och mina mobilbilder.


15 november 2007



8 december 2007. Minns du det här Jennifer?



3 mars 2008.



21 april 2008.




19 maj 2008. Racet som vi vann.




22 juli 2008.



24 september 2008.



29 september 2009.



29 september 2009.



8 oktober 2008.



23 oktober 2008.



18 december 2008. Ingenting är omöjligt.



11 maj 2009.



13 maj 2009.



29 maj 2009.



10 juni 2009.



13 juli 2009.



14 september 2009. Den olyckliga paddlingsturen.

När man är rädd, när man vet att man kan förlora. Då gör man det.

2009-11-24 - 14:51:44
Rubriken är någon slags start, att försöka återuppta låtskrivandet.
Men det känns onödigt eftersom:
1 Jag kan inte skapa musik till text.
2 Jag har inget band att spela låten med längre.
...


Jag klarade inte riktigt av sprutan. Har legat hemma idag eftersom jag fick feber i gårkväll och mådde skit i morse, plus lite feber. Tror att jag är feberfri nu men jag har sjukt ont i huvudet. Egentligen är sömn det sista alternativet jag har kvar efter hundratals tabletter, men sover jag nu kommer jag aldrig somna kväll. Punkt slut.


Inte gjort många knop idag alltså. Duschat bara. Ska försöka äta lunch också, även fast jag är noll sugen på det.
Sugen på att se en film är jag där emot. Inte något deprimerande, en rolig! Måste få igång hjärnan lite tills imorgon, lång dag = 08:50-16:10. Fyfan.
Just det; Får inte glömma att fylla i min ledighetsansökan. Ska ju åka hem till helgen, och jag vill åka redan på torsdag så jag måste få ledigt på fredag. Har ju bara två lektioner då också....

Svinsprutan tagen.

2009-11-23 - 17:02:53
Nu är jag skyddat till 80% mot svininfluensan (iofs tar det två veckor, menmen). Det var nog det värsta jag har varit med om, ska inte skrämma er som ännu inte har tagit. För jag fick sitta där inne med Maria och hålla henne i handen, hon är grymt rädd för sprotor. Hon tyckte inte att det kändes, och då blev jag också lugn. Men när hon kör in sprut djävulen i mig så börjar nästan tårarna rinna, jag bara "Men aj, aj fan det gör ju jätteont ju. Nej nu börjar jag ju gråta!" och jag kunde inte kontrollera att jag blev helt tårögd! Tror att skolsköterskan helt stannade upp medans hon sprutade in vaccinet, eftersom jag sa att det spände i hela armen och i handen och mina fingrar. Då har hon såklart träffat en nerv! Ingen annan fick ont av vaccinet direkt, förutom jag. Gick och gnällde hela dagen, haha.
Nu har jag ont i ryggen och i nacken.. Men jaja, thats life.



Ska nog in på hockey ikväll med kusinen.. Har inte bestämt mig än. Vet inte om jag pallar ståplats med den här armen.

Laugh until you get enough.

2009-11-22 - 15:08:51
Det är söndag, det regnar. Imorgon är det första dagen med vårt nya schema. Imorgon ska jag ta svinsprutan och antagligen bli sjuk som ett as.


Det blev en sen kväll igår. Det va firande precis hela dagen lång. Åt tacobuffé och tårta. Och vid sju när alla hade gått kom M och L och ville grattulera Andreas. Och då åt vi tacobuffé och tårta en gång till. Det stog mig verkligen upp i halsen ett tag. Sjukt trött var jag också när jag äntligen kom i säng vid halv ett. Men nu är det slut på allt firande, för en stund i alla fall.

Legat och degat hela dagen. Orkade inte ens sätta på mig något vettigare än mjukisbyxor idag. Har precis tittat på halva reprisen av Robinsson, verkar ganska kasst faktiskt.


Men nu får det bli nya tag, idag blir inga barn gjorda men imorgon börjar det igen. Engelska, matte och kemi, och svinspruta. Blir det bättre en måndag eller?

Kalas.

2009-11-21 - 14:57:53
Det är snart full rulle här, så jag passar på att skriva.
Idag är den sista dagen på 18-års firandet. Tacobuffén håller på att slutföras, folket beräknas droppa in mellan tre och fyra. Och solen har nästan gått ner.

Det har varit en jättefin dag, Andreas och jag var ute och gick förut. Skönt med 10 grader varmt och sol, ingen jacka behövdes, bara en extra tröja. Underbart. Sen har jag hållt på med saker ungefär hela dagen. Duschat, städat, tvättat, hängt tvätt, fixat mig själv osv. Är precis klar, har hållt igång konstant i tre timmar.



Jag har redan huvudvärk,
och det kommer inte bli bättre när ljudet av 15 personer extra ska tränga in i skallen på mig.

Årets finaste höstdag (Värmland style, oredigerat)

2009-11-21 - 14:05:07

Baksidan









Till dig vännen.. Vi ses till helgen, J <3

2009-11-20 - 22:30:32

Jordens undergång?

2009-11-20 - 22:18:38


Ja nu har jag sett den, jordens undergång. Många är skeptiska och frågande över hur man med egen vilja kan gå och se på en film som handlar om vårt eget öde. Själv är jag inte lika pessimistisk och rädd för The doomsday. Jag tror till och med att den inte kommer att äga rum, i alla fall inte under dom närmsta tusen åren. Och deffenitivt inte den 21 december 2012.

Även om filmen kanske har fått en effekt för mycket, och spelar över lite här och där, så är det en otroligt välgjord film. Och absolut värd att se. (Observera att filmen är 2½ timme lång, det räcker INTE med en mellanpopcorn!)
Detta är en film att både skratta och gråta till, man kan även få sig en och annan tankeställare. Det kom nästan lite tårar då och då, för att nästa stund sitta och bita sig i underläppen av spänning.

Orkar inte sova på nätterna längre

2009-11-20 - 10:25:32
Men godmorgon på er.
Själv är man i skolan "redan", börjar inte föräns om 20 minuter så jag har ännu inte sett en skymt av mina natur-kompisar. Här ifrån ser jag den halvlånga kön in till skolsyster, en massa förskolebarn (eller om det är en lågstadieskola som ligger precis brevid min skola) står med sina föräldrar i en liten kö för att få svinis sprutan. Jag ska få min på måndag, 9:15.


Igår var det 18-års firande. Han fick en massa saker, bland annat en kamera. Och ikväll fortsätter firandet, vi ska ju och se 2012 sen ut och äta. Ska bli trevligt. Känns som att bio är det ända alternativet, det regnar 24/7 här...



Har sovit förjävla dåligt inatt med. Blev sjukt irriterad och la mig i Pippilångstrump "ställning" med fötterna på kudden och hvuudet vid fotändan och tittade på tv. Gamla Scrubs avsnitt, hade så ont i nacken så jag tycker det inte ens va roligt. Somnade tydligen så och vaknade sen och la mig som en normal människa och kunde därefter sova. Vaknade tidigt som helvettet, nacken skreeek.

19 november

2009-11-19 - 17:41:21
Idag finns ingen tid för bloggande, inte än i alla fall.
Andreas fyller arton..




Hörs!

När jag var liten, försvann jag in i tv:n och förvandlades till en pansarvagn med en dröm

2009-11-18 - 19:47:09
Nu har vi ätit och JAG hade lagat mat till alla andra. Min specialare (som Therese började med) bacon, lök, champinjoner och majs stekt i samma stekpanna, och sen blanda ihop med med makaroner. Låter och ser lite småäckligt ut, men MUMS!


Tänkte jag skulle börja sökandet efter i alla fall lite fakta till min argumenterande uppsatts i svenskan. Ska skriva om MMA, kampsporten ni vet? Brutalt och hänsynslöst, något dom faktiskt kallar för sport. Det är tillåtet att slå, sparka, strypa.. Skrattade högt när jag läste vad man inte får göra, inga vapen är tillåtna. Man får heller inte nypas, peta i ögonen, slag och sparkar mot bakhuvud och skrev är inte heller okej. Men du FÅR strypa och göra din motståndare medvetslös. Otäckt, men sant.


J.

Varför måste dom svåraste sidorna i matteboken komma när allt annat är svårt?

2009-11-18 - 15:12:53
Idag har det inte hänt mycket.
Jag vaknade.. Och redan då blev det fel. Vaknade ur en alldeles för överdriven romatiserad dröm, som jag nu har glömt bort i stort sett. Första lektionen var spanska och ni vet vad jag tycker. Sen svenska, helt okej. Och till sist matte, där allt bara rasade. Fattar absolut ingenting, förhoppningsvis begär ingen det av mig heller än. Känns som att jag aldrig kommer lära mig skiten. f(x)-f(x+1)/2. Visst blir man klok?

Jaja, nog med klagandet. Imorgon fyller Andreas (min kusin, som jag bor i samma hus som nu) 18 år, och då ska vi fira honom med presenter. Och på fredag ska vi (han, jag och hans föräldrar) se 2012 på bio sen ut och äta mat, och på lördag kommer det massa folk hit så blir det ett officiellt firande!


Det var allt för nu.
Tjo.



Just det, jag övningskörde igår. Visserligen olagligt, och på en liiiten asfalterad väg ute i skogen. MEN DET VAR EN VÄG! Och jag kan växla till tvåan. Sug på den ni.

Josefin kan själv.

2009-11-17 - 21:53:36
Just det. Titta vad jag lyckades åstakomma på mig själv i söndags kväll. Inte speciellt vackert, jag vet. Men det är hur pilligt och svårt som att sitta och göra gele tippar på sig själv.. Speciellt när man inte har en "riktigt" lösnagelsax (Jennifer vet vad jag menar!).
Men men, det va lite söndagsmys. Och imorgon åker det bort!

id fountation

2009-11-17 - 21:20:34
Tjo. En av dom jobbigaste skoldagarna på veckan är nu avklarade! Har även tagit mig igenom den tillsammans med hyffsat mysig träningsvärk i benen och röva.


Efter skolan, strax efter fyra, tog jag 2an in till stan, skulle vänta på Anette för vi skulle köpa presenter till Andreas som fyller 18 på torsdag. Passade på att gå till Bikbok och köpa en tröja under tiden jag väntade, hann även in på Claes Ohlsson lite spontant för att köpa mig ett nytt block till kemin, och SUDD som är vädligt underskattat på gymnasiet.
Efter all present shopping gick vi till salongen, för min kusin Caroline skulle hjälpa mig med fountation. Hon började testa lite och körde runt den där borsten i hela ansiktet på mig. Det slutade med att jag var helt sminkad, haha. Kände mig väldigt olik mig själv med rouge. Sen träffade vi Maria och Bodil på Hemköp i stan och dom sa direkt "Har du sminkat dig!?"


En lite längre tröja, går ner över rumpan.. Egentligen är den lila.


Mitt smiiiiiiiink!


Fick med en massa varuprover också.

Och bakom murarna vid ån lämnar jag spår. Jag skrev mitt namn i vattnet, så du vet var jag finns

2009-11-16 - 19:55:30
När det strålar från mitt hjärta
Som en motorväg av ljus
Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut
Genom hålet i mitt hjärta


Rööööd <3



Här sitter jag och fryser
så jag skakar. Finns inget fungerande elememt i rummet jag sitter i, förstår inte varför jag över huvud taget måste sitta just här, eftersom jag dessutom tycker det är otäckt med ett fönster precis brevid mig. Känns som att någon bara kommer hoppa fram och skrämma mig (sitter på nedervåningen och ja, jag har varit med om det förut).

Måndag idag också, sov prima 6 timmar inatt. Trodde jag skulle vara helt död idag men det gick okej. Somnade inte ens på bussen, starkt jobbat!
Idrott sista timmen pumpade verkligen ur den sista energin ur mig också, men jag gör som vanligt och köper godis efteråt. Denna gången var jag i alla fall inte ensam om det.


Blev ett kort inlägg, ville bara kolla läget här. Är lite upptagen av tvn just nu. Hockey vettni!
Hare gött. ♥



Åh, tufft. Marcel, Holländaren jag träffade i Taize, la till mig på msn!

Idag är som alla andra dagar. Enda skillnaden är att varje dag är unik.

2009-11-15 - 14:59:57
Idag sov jag alldeles för länge, fuck. När jag vaknade och insåg det ville jag heller inte gå upp, borde legat kvar.
Men man måste faktiskt försöka låtsas om att livet går vidare, jag måste gå upp, precis som alla andra.

Hittils idag har jag ändå inte varit speciellt produktiv, duschat och skrivit lite om försurning till min kemi uppsatts om syror, baser och salter.
Snart ska jag äta lunch också, fan vad allt är som vanligt. Men ändå inte.

Imorgon är det måndag, och skola. Och idrott. Apropå idrott ska jag förmodligen börja spela volleyboll med ett korplag, bara för att jag behöver det. Bara för att jag inte ska gå under totalt.
På tisdag ska kemi uppsatsen vara klar, känns oromligt.


Förlåt för ett osamanhängande och dåligt inlägg.




Igårkväll var en konstig kväll.
Jag tänker på dig varenda jävla äckliga minut.
Vi ses snart.
<3

J

2009-11-14 - 20:56:06
Det borde egentligen inte vara såhär. Visst är det alltid fel personer som drabbas?
Jag önskar jag kunde göra någonting för dig, som fick dig att må bra. Jag vet att det inte går, för jag vet precis hur det är. Jag önskar att jag bara kunde trolla bort all smärta, rädsla och oro. Men jag vet att det inte går.
Det enda jag kan göra är lyssna, tala och lyssna. Du vet att jag bara vill sätta mig på tåget och åka till dig, men du vet också att det inte går.



Jag tänker på dig hela tiden gumman, vi ses snart.
Jag älskar dig.

14 november.

2009-11-14 - 12:49:07
Det blev en tidig kväll igår, ville gå och lägga mig och sova bort resten av fredag den 13:e haha. Det räckte faktiskt med en backspegel mindre.


Det har inte hänt speciellt mycket hittils idag. All snön som kom igår har försvunnit på grund av plusgrader och regn, det är så jävla grått och tråkigt så man verkligen inte vill göra något. Men vi ska in till IKEA är det planerat, Anette är upp och hämtar bilen med endast en backspegel. Har inga planer på att shoppa på IKEA, där emot skulle jag väldigt gärna vilja längre in i stan till Bikbok och köpa en tröja. Får se vad dom går med på...


Goooooooogle.

Fredag den 13:e?

2009-11-13 - 19:58:17
Goddagens.
Fredag nu, äntligen. Känns som att jag behöver det efter en tung vecka (inte, haha). Har bara haft matte och spanska idag, och på spanskan såg vi på film tillsammans med steg tre klassen, dvs att jag fick vara med Maria, Bodil och Sabina. Tänk om det alltid kunde vara så!
Åkte hem med Anette strax efter två. Då åkte vi in till en liten klädaffär som finns i Kil, Anette skulle ha något nytt eftersom hon skulle bort ikväll. Vi parkerar längs Storgatan utanför klädbutiken och är väl där inne MAX 20 minuter, och när vi kommer ut igen så har någon kört in i bilen så backspegeln är i stort sett helt borta. Det enda som är kvar är själva glaset som hänger och dinglar med stora sprickor i sig. Hur fan kan man bara göra så? Visst, det var en olycka kanske, men man kör väl inte bara in i någon annans bil och bara drar där ifrån? Dåligt tycker jag.
Så när vi skulle köra hem så var det utan en funderade backspegel som fladdrade i vinden.


Dom bitarna jag håller i handen var några av dom som låg på gatan, och ja.. Ni ser ju själva. Men nu vet ni hur en backspegel kan se ut, inside and out..
Hahaha, nu såg jag att mina (eller inte mina) foppatofflor kom med på bilden. Oversize eller vad?


Nu har jag och Andreas precis käkat. Vi är själva för Anette och Lennart var bortbjudna. Snöar gör det här också, inte speciellt trevligt när vi skulle försöka skynda oss till pizzerian i full storm nästan.

Imorgon blir det förhoppninsvis en sväng till IKEA, kanske lite övningskörning sen också, om det inte blir snöstorm?
Ha de gött.
Häjj

Där nere står bänken där vi satt kvällen när vi vart ihop... Funderar på att bära iväg den och glömma bort

2009-11-12 - 21:08:51
Nedre botten, beutyshopen
funderar på att gå dit varje gång jag hatar mitt liv
"Hej snälla kan ni ändra exakt allting"

Markus <3


Idag har jag bloggat
exakt ingenting. På bussen in till stan imorse funderade jag på
att ta nästa bästa buss hem när jag väl tagit mig till stan. Hade sån otrolig huvudvärk,
satt bara och blundade och orkade inte röra mig, och i kurvorna ville jag bara skrika,
för det sprängde så förbannat i skallen på mig! "Varför stannade du inte hemma istället?"
tänker ni nu, men mitt dumma alterego tog en dicoflenac och trodde att det skulle släppa
(fast jag VET att det inte gör det). Så jag tog mig till skolan, var super grinig och otrevlig
mot allt och alla, skulle göra klart ett kemiarbete och det gick ju åt helvette, får fortsätta i
helgen + tisdag.

Åkte till Therese och Theo sen, min bäbis bara växer. Och så snäll han är! När jag låg där
i soffan med honom sovandes på bröstet, då kan man inte må annat än bra. Då känner
man inte av vad huvudvärk heter! Bara ligga där och glo på Scrubs och Simpsons. Det ÄR kärlek.


T

Nya jeansen

2009-11-11 - 17:51:14
Från Gina, ser ut som en liten mullig dvärg på bilden. Det kanske jag är också, hahah..
Och mobilkamera kvalité älskar vi!

Och du har säkert hört, att jag träffar honom nu. Jag håller mina löften precis som du

2009-11-11 - 15:49:57
Ja jag ville leva farligt
Så jag slängde mina skor
Men när man väntat allt för länge
Blir inget som man tror


Har hunnit vara en snabb sväng idag, under min sköööna lediga onsdag. Köpte ett par nya jeans på Gina, kände att jag va tvungen att ha nya. Lägger ut en bild senare.
Har hunnit tvätta lite kläder idag med, nu är det bara lite skolarbete som ska göras sen har jag verkligen lyckats med min onsdag.



Tjo.

Dagens google

2009-11-10 - 20:48:40

Sega jävla tisdag.

2009-11-10 - 19:24:17
Har haft projektdag hela dagen, förutom två timmar sist på dagen då vi hade kemi. Jag är verkligen helt tom i huvudet efter en tisdag (då vi har våran projektdag) även om det är svårt att tro.
Håller på att examinera på kemin i form av en uppsatts om syror och baser. Vädligt roligt. Inte.... MEN imorgon är vi lediga, jävligt gött.


Åh, jag har ännu inte fått någon kvällsmat, kan meddela om att det svider i tarmen rejält nu. Anette håller på att hjälpa Andreas med plugg inför ett samhällskunskapsprov så det dröjer lite. Får nog ta mig något annat snart, så jag klarar mig en stund till, skulle ju vara lite tragiskt om jag skulle svimma på cupen hahaha..




Hörs.

Bilbilbilbilbil

2009-11-09 - 21:12:43
Guud jag är helt i ekstas. Jag har övningskört en RIKTIG BIL för första gången i mitt liv! Inte nån jävla legobil som man fick köra med på legoland, en vinröd Passat har jag manövrerat. Fyfan vad jag är duktig. Körde fram och runt omkring på nån jäkla grusplan, haha. Kunde lägga i växel och släppa kopplingen och hitta dragläge och sen köra runt, bromsa och lägga i friläge.. Osv osv. Känner mig värsta stensäker på att köra bil och det va ju otroligt roligt! Kommer säkert sluta med att jag ligger i ett dike nästa gång, eftersom jag känner mig så säker.



Har ni sett detta föresten? Google har blivit värsta över-estetiska. Ny bild typ varje dag, alltid lika roligt ju!


Pinsamt.....

2009-11-09 - 17:56:40

Mmmmm, marabou

2009-11-09 - 17:35:11
Hallå alla vältränade människor.
Har precis kommit hem från skolan, missade min buss 16:10 så fick ta tåget 16:36 istället. Är i alla fall hemma från ett grymt jobbigt spinning-pass som jag aldrig mer kommer göra om frivilligt. Vi höll på i en halvtimme, då var jag död. Nästa gång är det 45 minuter.. Kan lika gärna gräva ner mig direkt haha. Men förhoppningsvis har jag kommit igång med träningen då, ska skaffa gymkort med Bodil och Maria.
När jag kom till tågstationen hann jag även (tyvärr) in på Pressbyrån och köpa liiiiite godis. Tänk att jag inte kan hålla mig ens en timme, efter att ha tränat och gjort bra ifrån mig. I och försig kanske jag förtjänade det, men det är ju inge roligt att träna om man direkt efter trycker i sig chocklad. Hm?



Idag har jag haft läskig hemlängtan.
Nu sitter jag och lyssnar på Ensamheten och försöker må bra. Kommer ha världens mysigaste träningsvärk imorgon antagligen. Sånt är livet.

Fars dag

2009-11-08 - 14:58:32
Är nästan nydligen hemkommen ifrån stan. Eller nej, nu ljög jag. Kom hem runt halv två och snart väntar främmat och smörgåstårta för det är fars dag. Denna enligt mig överskattade dag.


Igår åkte jag, Anette och Andreas till julmarknaden i Mårbacka. Hittade julklapp till min goa Theo, och godis. Var hemma vid tre och packade lite saker eftersom jag skulle hem till Maria och Bodil till kvällen och sova där.
Vid fem kom Therese och Mats med lilla Theo med sig och hämtade mig så åkte vi hem till farmor och farfar och friade farmors födelsedag. Massa med trevlig släkt där. Kristoffer och Sara. Helena och Urban. Catarina och Nisse. Till och med Tobias va där.
Vi käkade smörgåstårta och vanlig tårta och vid halv åtta åkte jag med Therese & co in till stan och blev lämnad på Haga. Där Maria och Bodil bor. Även Sara från N2 va där. Och till en början så hände inte speciellt mycket, men vi fick ändå för oss att sjunga singstar. Vilket inte gick eftersom tv dosan hade försvunnit och utan den ingen playstation kanal. Så det sket sig. Vi ändrade våra planer och näst intill sprang till biografen istället och lyckades få tag i biljetter till This is it, Michael Jackson filmen 21:15... Sen hem igen, sitta i köket och bara prata tjejsaker. Speciellt om dom fina pôjkarna Sara har i sin klass, haha.
Inte en enda bild tog jag heller, men vafan...



Nu vid tre ska det komma mera folk, min morfar är redan har. Vi ska käka ännu mera smörgåstårta och jag misstänker att det kommer bli ett mindre kaos.
Ha en trevlig fars dag. Vad det nu är för en dag....

Nyklippt

2009-11-07 - 16:19:33
Ramlade in på en hårsalong med Drop-in igår efter skolan. Kände att jag bara va tvungen att bli av med mina äckligt slitna toppar.



Inga förändringar. Det va så spontant så jag kände inte för att hitta på något mer wild and crazy. Trivs rätt bra med att ha det såhär. Och jämna, fina toppar GILLAS!

De tog mig till en plats där inget växte, till en plats där bara skuggorna i dammet hade tid.

2009-11-06 - 15:06:32
Röd gjorde min dag. Även fast jag bara har hört fyra låtar såhär långt. En väldigt speciell skiva, och hur bra gjord som hellst. Övergångarna mellan låtarna ger mig rysningar, det blir liksom aldrig riktigt tyst, utan slutet på en låt blir en början på nästa.
Det är vädligt nytt, väldigt olikt Kent på något vis. Men också väldigt nutid.
Jag finner faktiskt inte så mycket mera ord som kan beskriva. Förutom att det är värt att lyssna på. Nu är det bara att se fram emot feburari och turnen <3



Jag var trea i kön inne på Åhlens imorse, när dom öppnade. Två framför mig och fyra bakom mig. Alla med likadana saker i händerna.
Jag var trea med Röd i Karlstad.

Allt för min syster

2009-11-05 - 20:19:10
Denna film vill jag se. Den filmatiserade romanen Allt för min syster med bla. Cameron Diaz och Abigail Breslin i huvudrollerna.

"Brian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrarför att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död."

 

Nån som har sett den?

5 november

2009-11-05 - 15:10:05
Åh jävlar i helvettet vad det snöar! Och bara för att det inte är tillräckligt kallt på gatorna så smälter det bort direkt, det blir små snö-lager på bilar, tak, gräsmattor och brevlådor. Men knappt mer. Lite konstigt eftersom det är FULLA LUFTEN i snöflingor stora som dasslock.
Tycker det är mysigt att gå upp på morgonen när det snöar (som det gjorde i morse). Det blir mycket ljusare då istället för att det bara ska vara grått.


Kom hem från skolan för en halvtimme sen, haft den bästa dagen på veckan nu. Tog 10:10 tåget här ifrån, och 14:10 bussen hem. Japp, bara engelska och kemi (två av dom kortaste lektionerna under veckan dessutom).
Imorgon har jag också en rätt go dag. Matte och spanska bara. Hoppas jag slipper huvudvärken imorgon bara, som fortfarande kommer och går när jag minst anar det. Som jag kanske skrev i något tidigare inlägg kunde jag inte koncentrera mig på spanskan i onsdags för att jag kände mig så fruktansvärt konstig i kroppen, va såhääääääär nära till tårar, vet inte varför.. Plus huvudvärk. SCORE!

Nu ska jag äta glass och titta på någon film. Någon Wallander kanske...?
Åh just det, mamma fyller år idag. Kanske borde ringa henne sen.
Hare gôtt.




Haha, två ungar sprang precis förbi fönstret ute på gatan. Dom försökte fånga snöflingor på tungan. Jag vill också va liten igen.

Sjukling

2009-11-04 - 08:05:32
Godmorgon.
Dåligt med bloggade igår, haha. Anledningen var att jag knappt tog mig ur sängen igår. Vaknade med huvudvärk och jag fattade ganska fort att det skulle bli en ligga-hemma-och-sova dag.
Och det blev de. Har aldrig sovit så mycket på en och samma dag, har heller aldrig tagit så mycket tabletter som jag gjorde igår, och ändå låg jag där med sprängade huvusvärk. Feber hade jag också, lite grann mitt på dagen.

Men tack gode gud för att det nu är över.
Ska gå till bussen om ett par minuter, har spanska 08:50. Döda mig.
Efter skolan drar jag nog hem till Therese, länge sen jag träffade dom nu!


Ha en bra dag då, om jag inte hinner blogga mer idag.

Look at the stars, look how they shine for youa, and everything you do. Yeah they were all yellow

2009-11-02 - 21:51:35

 

Jag älskar dig och tänker stå bakom dig, nu och föralltid. Oavsett vilka val du tar.

Omöjligt-att-sitta-still-musik

2009-11-02 - 21:06:58

 

 

 

 

-Älskar bruden.

Hemma en stund

2009-11-02 - 17:49:27
Hallå alla.
Gör ett snabbt inlägg eftersom jag är sinnessjukt trött och snart ska in till stan igen.
Kom hem för typ en timme sen efter att ha stått upp på bussen i en halvtimme, svettig och äcklig eftersom jag glömde handduken till idrotten sista timmen. Då det va bara att gilla läget. Ut i regnet och vänta på bussen som var full och sen.
Har lovat Maria att träffa en kille tillsammans med henne sen. Som hon inte vill träffa själv, haha. Lite lustigt att jag berättar det men denna kille råkar faktiskt vara min kusin. Så jag tänte ta 18:2o bussen till stan, möta upp Maria och sen träffa honom efter sju någon gång när hans träning är slut. Sen hem igen med 19:44 tåget. Ja, jag tror att jag har lyckats med min planering nu.


Ha en trevlig kväll, det är roligt att se att statistiken går uppåt!
Får se om jag bloggar något mer när jag kommer hem, eller om jag typ dör på direkten, haha...

Rekord?

2009-11-01 - 21:14:20


Bra jobbat! Sånt här gillar vi!

Alla helgona

2009-11-01 - 21:06:39
Vi tände ljus för dig igår mormor, jag tände två.
Jag saknar dig, så mycket, varje dag. ♥


Allsvenskan avgjord.

2009-11-01 - 17:40:11


Nu är det klart.
AIK är nya svenska mästare för första gången på elva år. Vann på bortaplan över IFK Göteborg med 1-2

Jag tittade faktiskt på dom sista 20 minutrarna, även fast fotboll inte är min grej riktigt så var det faktiskt riktigt spännande. Och någonstans långt inne i mig så bor det nog ett litet Göteborgs-fan. Eftersom jag inte följer allsvenskan så ska jag ju inte uttala mig egentligen, men om något -Då är det Göteborg! Även om jag kanske tyckte att AIK förtjänade det eftersom det va så länge sen sist.

Och jag fachineras verkligen av denna sport. Varför är det just i fotboll som supportrarna krigar mot varandra, och kan slå varandra sönder och samman under en sån "högrisk match" som detta ändå var? Göteborg betalade 2 miljoner kronor för extra polisinsattser. Just för att supportrar inte kan hålla sams, (vuxna människor, hallå eller?). Visst kan man få vara en äkta support och kanske slänga glåpord mot varandra (mer än så kan vi faktiskt inte begära, för jag är själv sån) men när IFK Göteborg supportrarna börjar kasta in mynt och annat på AIK spelarna tycker jag att det börjar gå lite för långt. Och någon stans måste man förstå att det "bara" är sport. Och detta är ju så jävla vanligt. Det är liksom inget konstigt längre, att spelarna ska behöva bli lidande bara för att människor som inte klarar av att hålla sig i skinnet bara snetänder och blir aggresiva.

Något som är häftigt med fotboll är ju också att under en sån här match, när slutsignalen har gått, så VÄLLER det in supportrar till det vinnande laget. Jag tycker det är hur häftigt som hellst att människor som verkligen lagt ner sitt hjärta och kanske sett varenda match och stöttat sitt lag i både med och motvind faktiskt får komma in på planen och komma nära sina hjältar.
En annan sak som var bedrövlig var att AIK supportrarna kom ut på planen och hånade IFK spelarna när dom gick ut till omklädningsrummet. Det är aldrig bra att vara en dålig förlorare, men det är nästan ännu värre att vara en dålig vinnare och håna istället för att tacka.

Nej, man blir verkligen inte klok på den här sporten, eller vad säger ni? Vad tycker ni egentligen? Får fotboll för mycket uppmärksamhet i media? Är det överdrivet support stöd?

Läst på Aftonbladets disskusionsforum:
"Hemskt att AIK vinner, världens mest kaxiga lag, som jag aldrig i livet skulle vilja se som allsvenska mästare."
"Smuts,stank och avföring!"
"AIK vann, Svensk fotboll förlorade !!"

Alunda-Storvreta

2009-11-01 - 16:09:52
Bilder (från UNT) från guld-finalen i UNT-cupen. (Alunda i blått)







RSS 2.0