Värmland igen

2009-10-31 - 19:06:55
Är i Kil nu, kom hit för typ en timme sen, och då var det bara att lämna väskorna och sen dra till kyrkogården och tända ljus. Och nu vid sju kommer det hit lite folk och äter med oss.


Tågresan gick bra, men något som gick ännu bättre var semifinalen och finalen för min broders innebandy lag. Jag hann se semifinalen innan jag åkte, då vann dom med 5-4 efter förlägning. Finalen mot Storvreta missade jag tyvärr men Jennifer fick referera åt mig och det slutade med att dom vann hela cupen med 4-3. Helt otroligt roligt, men synd att jag missade det.

Det är paj idag igen.. Haha. Åt paj i onsdags, igår och så nu idag. Tur att det är så gôtt.
Ha en trevlig Alla-helgona kväll.. Tänkte att jag skulle slänga in en bild också men det får bli senare ikväll. NU ringer det på dörren också, förhoppningsvis inga halloweengubbar.

And the tears come streaming down your face. When you lose something you can't replace. When you love someone but it goes to waste, could it be worse?

2009-10-30 - 22:04:21

Lights will guide you home
and ignite your bones
And I will try to fix you

Grattis på födelsedagen, fina mormor.
Jag hoppas du har det fint, vart du än är.
Jag önskar jag kunde få se dig igen, bara en gång till. ♥


Eftermiddagen har spenderats hemma hos Ida tillsammans med Clara. Vi har tittat på massa tv, skrattat åt Simpsons, Scrubs och Family Guy, spelat kort och ätit middag och underbar efterrätt. Jag har fått höra massa parodier på vår underbara dialekt värmländska och haft en massa roliga konversationer med Idas söta familj.
Med andra ord; Det har varit en riktigt bra eftermiddag och kväll!

Imorgon åker jag "hem". 13:09 går tåget så jag hinner se lite på brorsans innebandy imorgon i alla fall.
Och när jag kommer till Karlstad halv sex blir jag hämtat så åker vi till kyrkan i Kil och tänder ljus. Sen hem och byta om för vid sju kommer det lite folk.
Ska bli skönt att komma tillbaka i gamla rutiner igen, fast jag har ändå haft det sjukt bra här. Träffat dom bästa osv. Ska bli roligt att komma tillbaka till skolan på måndag och träffa alla söta naturare!


Nu blir det packa väskan/titta på Smala Sussie på ettan!
Love on you guys. Glöm inte att messa stackars mig imorgon när jag åker tåg.

Saw VI !

2009-10-30 - 11:13:49

Såg precis att Saw VI kommer på bio i november, 6 november i Sverige om jag minns helt fel. Tror att jag är för feg för att se den på bio, OM den skulle va jätteläskig är det ju bättre att jag är hemma och kan stänga av, än betala massa pengar för att sitta utanför haha.

Innebandy-torsdag

2009-10-29 - 18:43:08
Hej alla.

Dagen har betsått av innebandy för ovanlighetens skull. Har befunnit mig i Allianshallen i Uppsala nästan hela eftermiddagen. Kollade på min brors matcher i en turnering som heter UNT-cupen. Såg två matcher, en mot Frösunda (?) och en mot Sirius, dom vann bägge matcherna. Så på lördag spelar dom semifinal, som jag tyvärr missar eftersom jag åker hem då.
Första gången på länge som jag kollar på deras innebandy, haha, Simon drog till och med på sig en utvisning.. Det är min bror det! Själv blir jag jätteprovocerad på spelare som filmar och slänger sig så jag bara vill gå ut på plan och klappa till dom så dom får ont på riktigt (hm, dom är 96:or...) och när domaren dömer åt helvette i en sport som jag inte ens kan reglerna i. Hahaha.

Ikväll är det hockey som gäller.
Och imorgon ska jag träffa Ida och Clara och massa mysigt folk!

Köttfärspaaaaaaj

2009-10-28 - 13:01:58
Här sitter jag och letar paj-recept. Folket skulle vara här klockan ett (Daniel och Ida) och eftersom Jakob fått feber blev jag nu tvungen att själv leta upp ett köttfärspaj recept. Men nu när jag tänker efter så kan jag nog göra själva fyllningen ur minnet.. Recept på pajskal finns det ju överallt.

Köket är finputsat och köttfärsen ligger framme.. Nu är det ju bara mina medarbetare som saknas. Men jag får väl sätta igång själv, även fast jag inte vill knåda en pajdeg med mina nya naglar. Och det är ett äkta i-landsproblem kände jag nu.



Later ♥

Jag är uttråkad.

2009-10-27 - 20:24:00

Jag lyssnar på radiosporten och dricker te. Det är hockey på en tvkanal som vi inte har här (men som finns i huset jag bor i i Värmland, höhö) Färjestad-Frölunda... Gör ett halvhjärtat försök och lyssnar på matchen via radio, men det är ju så fruktansvärt tråkigt. Imorgon visas matchen i repris på en canal+ kanal som vi visst har, oavsett hur det går så kommer jag se reprisen. Lee Goren är även tillbaka i Färjestad, skulle va kul att se vilken form han är i, men INTE då. Jag får snällt vänta tills imorgon.


Imorgon vid lunch får jag lite främmat igen. Ida och Jakob (som jag vet hittils) kommer hit och äter lunch med mig. Eventuellt kommer Daniel också, ska bli trevligt.


Nu blev det periodpaus. TE-PÅFYLLNING, TACK.

Nya naglar

2009-10-27 - 19:32:30

Jennifer har varit här idag igen. Hon hjälpte mig göra gelenaglar, och ja.. Bilderna får väl tala för sig själva!









Tisdag

2009-10-27 - 11:59:45
Vaknade vid sju av att jag hade helt jävla dyngont i huvudet, kunde verkligen inte sova. Så jag tog mitt täcke och la mig framför tvn istället, för att kanske få sova några timmar till. Well, det tog väl sin lilla tid, somnade om till Arn-Riket vid vägens slut och vaknade av eftertext-musiken (som va grymt fin).
Fortfarande helt körd i huvudet, känner bara för att sova. Vilket jag fan behöver eftersom jag inte somnade föräns halv ett igår.


Mer om igår. Jag åkte upp till centrum runt sju och mötte min gamle barndomsvän, vi hyrde en Wallander och köpte chips och åkte hem till mig. Hon åkte väl hem runt tolv, och redan då kände jag av huvudvärken. Men tänkte att det kanske bara va allt socker, massa cola och chips.. Hm..
Men icke. Idag kommer bli en såndär dag då jag bara kommer ligga ner. Har även dragit igång en film nu, så jag kan lägga mig i soffan och sova till den. Haha.. 


Hare gôtt.

Alunda

2009-10-26 - 17:32:42

I'm in town, again.

Ja det gick ju ganska smärtfritt. Träffade systrarna Helgesson vid tåget halv tolv i Karlstad, sen gick vi och fikade och sen visade jag dom Karlstad, haha, åh dom är roliga dessa systrar! Vid ett följde dom mig till mitt tåg som gick kvart över ett. Sen hämtade pappa mig i Stockholm kvart i fyra.
Och nu är jag hemma.

Ska nog träffa Jennifer ikväll, kolla på Roast på berns och garva lite...
Hungrig som ett svin är jag också, måste ha något att äta.. NU.

Bröllopsfotografen... Troligtvis den bästa svenska komedi jag har sett.

2009-10-26 - 08:41:19
Godmorgon Sverige. Har det egentligen lite körigt, känns som att jag ligger efter lite med packningen, plus att jag nu sitter här med blött hår och mjukis-kläder på mig. 10:20 går min buss in till stan, och jag måste gå SEEEENAST 10:10.

Tänkte bara berätta att filmen va azuuuuuuuuuum! Totalt jävla klockren film, fan vad jag älskar Björn Starrin och Ulf Malmros <3.
Film på värmländska har nog aldrig varit mycket bättre, jo jag måste nog också nästan säga att den är bättre än Smala Sussie OCH Tjenare Kungen (!).

 

 

 

Här har ni lika sköna klipp att njuta av tills jag är hemma i Alunda och kan blogga igen. Glöm inte att lyssna till den fantastiska värmländskan ;D

 

Kisses.

mm, just det.. Smsa mig allt va ni Ôrker idag, tåg helt ensamt i tre timmar är väldigt okul.

Fan fan fan de skulle vart du.

2009-10-25 - 17:07:23
Sitter och lyssnar på Thåström av nån jävla anledning.


Nu taggas det bio för fullt. Om en halvtimme åker vi in mot staden.. Grymmt länge sen jag va på bio, ska bli hur mysigt som hellst.

Dagen har betstått av fika x2, lite främmat från olika håll, packning och tankat ipoden med ny musik och film. Nu är biljetten bokad och klar, och jag ska förmodligen träffa min fina underbara Clara imorgon när hon kommer med tåget till Karlstad, hon ska nämligen till en kompis här, samma dag som jag åker hem.. Haha.


Blir nog inget mer bloggande för mig idag.
Ha en bäst söndagkväll. Imorgon börjar höstlovet!

Vintertid

2009-10-25 - 10:59:00
Idag bjuder rutiner oss på en extra timme. Det är dags att ställa tillbaka klockan en timme och gå in i vintertid. Jag blev själv väldigt glatt överaskad när jag vaknade klockan tio och kände att jag var helt perfekt utvilad, slår på tvn och upptäcker att 09:00 nyheterna sänds. Gött, kunde ligga kvar med gott samvete, men det hade jag ändå inte ro till.



Håller på att konvertera en film till ipod touch format, en ny Wallander.. Prästen tror jag det va. Då har jag något att titta på när jag åker tåg imorgon.
Å andra sidan borde jag läsa min bok, eller göra spanskan. Tror fan att jag ska försöka göra mig av med språk kursen, läsa något annat istället. INGA moderna språk för min del, fyfan. Då läser jag hellre en extra kurs i arbetssätt och ledarskap eller något.

Nu får vi främmat också, kanske dags att klä på sig lite mer anständiga kläder.

Och jag har försökt att ge dej hela skulden, fast jag innerst inne vet att den är min

2009-10-24 - 23:17:09

Klockan är mycket i min värld. Tio över elva visar nu klockan på datorn och jag är trött som ett svin. Kan ju också vara för att jag slog upp ögonen strax efter åtta i morse och inte kunde sova mera. Men också för att när jag inte gör någonting, inte är ute på något eller pysslar med någonting annat så blir jag helt enkelt dötrött. Ostimulerad och trött. Men jag tror faktiskt att mina järntabletter har gett viss effekt, förhoppningsvis. Annars är det väl dropp eller sprutor som väntar för min del.

Kanske ska ta och lägga mig i min underbara säng och lyssna på min ännu mera underbara ipod musik. Och idag har vi storstädat hela övervåningen så det är skinande rent och vädrat och gött överallt. Kommer sova som en gud.


Hörs.



Jag älskar dig Melissa.

Biljetter bokade

2009-10-24 - 17:31:36

Nu har vi suttit och krånglat fram fyra biljetter till Bröllopsfotografen imorgon. När jag skriver krångla menar jag att det var ett otroligt göra att betala skiten via internet.
Efterlängtad film, och jag tror inte jag kommer bli besviken på Ulf Malmros den här gången heller. Vi kan bara tacka honom för filmer som Smala Sussie och Tjenare Kungen.. Filmer som har gått rakt in i hjärtat på åtminstone mig. Men så är han ju från Värmland också ;D

Michael Jacksson

2009-10-24 - 10:29:19
Har sett att dom har släppt biljetterna till filmen This is it om Michael Jacksson. Skulle faktiskt väldigt gärna se den, måste bara hitta någon som kan tänka sig att göra det med mig? Dom flesta jag känner har något emot Jacksson, eller? :P Den går ju bara på bio i två veckor, med premiär nu på onsdag.

Löööördag

2009-10-24 - 09:43:25
Godmorgon folket. Ja, jag är uppe tidigt (om halv halv tio klassas som tidigt) efter att ha drömt en uppsjö med olika, otäcka, konstiga och mysiga drömmar. En liten blandning där alltså. Det har varit en sådan natt där man drömmer otroligt mycket olika saker.
Anledningen till att jag gick upp tidigt när jag ändå låg vaken var att jag ska försöka få tag på en sista minutenbiljett till Uppsala. Vilket inte går speciellt bra för min del, då jag har fått för mig att jag VILL åka X2000 eftersom jag har blivit alldeles för rastlös för att åka tåg i fyra timmar.

Låg och smsade en stund med "han" igår kväll, "han" som jag skrev om i förra inlägget. Haha.. Och blev terroriserad med sms från Maria och Bodil som ville veta allt ;).

Sitter och lyssnar på mitt älskade Spotify och funderar på att kanske jaga på dom lite här hemma så det blir frukost. Men jag antar att det är en lördag precis som alla andra lördagar då vi väntar på att Andreas ska vakna, vilket han aldrig gör och vi får välta honom ur sängen vid elva.




Men sånt är livet!

Come up to meet you, tell you I'm sorry. You don't know how lovely you are. I had to find you, tell you I need you, Tell you I set you apart.

2009-10-23 - 17:33:03
Nobody said it was easy,
It's such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be this hard.

Oh take me back to the start.

-Coldplay <3


Kanske ska informera världen om att jag nu har tillgång till ett trådlöst internet. Äntligen.
Nu kanske man kan börja blogga som man alltid skulle velat göra, fast varit förhindrad just pga att man inte har något internet på sin egen dator. Men nu äntligen kanske bloggvärlden får se lite mer av mig.


Veckan i övrigt har varit bra, med mina favorit naturare. Maria har gett mitt nummer till en viss G på skolan, haha.. Lite löjligt men jag är fakiskt orolig för att det när som hellst kan komma ett sms.
Imorgon ska vi (jag, Anette, Andreas, Lennart) gå på bio, hade vi tänkt i alla fall. Bröllopsfotografen. Har fått mycket bra kritik.
Och på söndag eller måndag drar jag till Uppsala/Alunda. Stannar till lördagen. TRÄFFA MIG!!!!


Ha en trevlig fredagkväll.

Galonisar dagen till ära

2009-10-23 - 14:40:13
Sista skoldagen före lovet har nu passerat. Fick även sluta klockan ett, kunde sitta hemma och göra spanskan.
Och dagen till ära har jag haft mina galonisar på mig. Ni vet, glansiga thigts? Blir mobbad här hemma för att det ser ut som galonbyxor, ett par alldeles för små sådana.





Och så fort jag tagit min innanför dörren så byts det outfit, till en mycket mer bekväm sådan.

Det är för oss solen går upp.

2009-10-22 - 17:17:55
Idag har bara varit en allmänt dålig dag. Fattade precis ingenting på kemin och jag har ingen lust att åka hem på lovet.. Trivs så bra med mina fina här. Men, jag kommer att komma hem, så är det bara. För gör jag inte det så kommer jag ångra mig, och det finns så mycket bra i Alunda också.



Igår var jag ledig från skolan. Alla lärare va borta på någon föreläsning.
Hade hemstudier att göra, gjorde klart en kost-uppgift och läste lite ur min bok "Låt den rätte komma in". Sen åkte jag till stan och träffade kusin Therese och hennes lilla Theo. Underbara fina Theo. Han låg och sov hos mig i flera timmar totalt, sen skulle han badas. Då vart det sorg, haha.. Han hatar att bada, skriker tills han fått blöja och pyjamas på sig..

Mycket har verkligen förändrats sen lilleman kom. Jag är där minst en gång i veckan nu mera och snart är han en hel månad. Tiden går så otäckt fort.
Jag har ändrat inställning till mycket. Jag har ofta sagt att jag knappt själv vill ha några barn, jag känner att jag inte har tid, och har man inte tid med ett barn så är det mest rättvist att inte skaffa några. Men när lille Theo ligger och sover hos mig känner jag att jag nog inte skulle klara mig utan sån närhet.
Innan Theo föddes tyckte jag att det mesta sög, typ hela tiden. Jag känner mig konstigt nog mycket gladare sen den 25 september. Kanske låter konstigt men det känns som att det finns någon mening nu. Han är ett sånt stort bevis på hur viktigt livet är.

Höstmys

2009-10-15 - 18:02:33
Helt galet mycket intressanta cd releaser i höst.

*För någon vecka sen släpptes Lars Winnerbäcks skiva Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen
*I måndags släpptes Kents singel Töntarna
*Igår släppte Markus Krungegård sina två album Lev som en gris dö som en hund och Prinsen av Peking
*Igår släppte Melissa Horn sitt andra album säg ingenting till mig
*I november kommer Kents skiva Röd



Jag har letat som en galning efter Kents singel, men den finns inte i Karlstad! Det enda stället som jag kan komma på som har skivor är Åhléns, och där har jag inte hittat den än.
I morse var jag i alla fall in där och köpte Melissa Horn och en av Krunegård skivorna, Prinsen av Peking.


Musik kärlek.

Fe++

2009-10-13 - 18:38:44
Ja ni, svenska folket. Nu är det banne mig höst. Och om mindre än två månader är det första december och vi börjar ränka ner till julafton.

Dåligt med bloggande nu för tiden. Kan bara informera om att jag fortfarande inte har något internet på min egen dator, om jag nu någonsin kommer få det under den tiden jag bor här. Hahah..

Var hemma från skolan igår. Fick min otroligt jobbiga huvudvärk. Kände av den redan när jag gick och la mig kvällen innan. Och vaknade av att huvudet bara höll på att sprängas eller något.
Så jag gick på piller igår. Två alvedon (som ändå inte hjälper) och sammanlagt 100 mg Dicoflenac som är mycket starkare. Och jag kan väl passa på att berätta att det ändå inte hjälper. Igår fick jag somna med sprängade huvudvärk, inte ens Roast på Berns var roligt igår kväll.
Så jag låg hemma i min underbara säng. Spelade tv-spel och såg på Ellen. Men det funkar det också. Grejen är den att jag orkar inte röra på mig, det gör ont i hela kroppen. Men jag är för rastlös för att ligga still och sova är det inte tala om. Så tv-spelet var min räddning igår.

Fick även provsvaren igår. Eller fick och fick. Vi fick ringa efter dom eftersom vårdcentralen är så satans seg. Var ju och tog lite järnprover förra fredagen för att mina föräldrar misstänker att jag har järnbrist (vilket inte skulle vara något konstigt eftersom mamma, mormor och moster har/har haft).
I alla fall. Hb visade sig vara bra, men det finns tydligen "järn depåer" som det kan krisa sig i för min del. Och när det blir dåligt så sjuker hb också. Jag har runt 9 i dessa depåer, och det är rekomenderat att ligga över 11. Så nu käkar jag läskiga järntabletter. KAPSLAR! Känns stora som hus i munnen men glider ner fint som tusan.



Herregud, nog om mig.
Var bara tvungen att skriva av mig lite. Och föresten, jag ska på Kent i feburari, i Stockholm med dom finaste <3

Bäst just nu.

2009-10-11 - 13:44:08


Det fanns ingen kod för orginalvideon på "begäran" att sätta in här. Blev någon skum bildmix istället. Men, det är låten som är viktig.

Tack Frasse!

2009-10-08 - 16:17:22

Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv. Att jag lyckats få VG+ på första kapitlet i spanska (som råkar vara mitt absoluta hat-ämne). Och kapitlet har innehåller såväl höruppgifter, skriftliga arbeten och prat.

Länge sen jag hade ett normalt liv.....

2009-10-07 - 18:37:01
Men tja.
Idag är det onsdag - idag vänder det. Lilllördag och imorgon är det närmare helg än måndag! Torsdagar in my heart.

Idag har jag haft tre jävla språk, först spanskan, sen engelska och sen svenska. Och där emellan matte i 1 timme och 40 minuter. Onsdagar är värst, det har jag antagligen nämnt här ett x antal gånger. Men det kommer bli bättre framöver, för engelskalektionen som är sist på dagen (1 timme och 50 minuter) försvinner, så vi slutar efter matten (14.10). Underbart eller? JA!


Gårdagens eftermiddag/kväll spenderades hos underbara bäbis Theo, med hans pääron (min kusin Therese + hennes sambo). Han tittade på mig då, med stoooora ögon, när jag var där i lördags var det mest mellan varven när han råkade få upp en liten glipa mellan ögonlocken. Och han nös, typ fyra gånger på raken, och hade hicka. Åh, HAN ÄR EN RIKTIG POJKE (haha, taget ur pinocio). Men det börjar liksom gå upp för mig nu.



Åh, måste plugga lite matte nu tror jag, börja med procent ikväll.. Vi ska examinera (typ prov) på onsag och fredag nästa vecka, typ fyra kapitel.
Men först ska jag nog ner och ta mig en macka eller liknande, fortfarande 1½ timme kvar till middag för min del.
Ha de gött.

Vissa dagar är verkligen bättre än andra

2009-10-05 - 18:15:10
Igår var ingen bra dag. Men vi glömmer den nu.



FÖR DEN 6:e NOVEMBER KOMMER ETT NYTT, FÄRSKT, UNDERBART, VACKERT, POETISKT OCH EFTERLÄNGTAT ALBUM AV KENT!

Idag släpptes singeln Töntarna digitalt, den 12:e oktober släpps den "irl".



Och den 6:e november släpps albumet Röd. Onödigt långt dit tycker jag, och jag ska vara först först först in på Åhlens fredag den 6:e november.
Åh jag minns förra gången som jag, Ida och Clarade sprang till Rocks och köpte albumet Tillbaka till samtiden samma dag som det släpptes. Och det var första gången jag sprungit för att köpa en skiva, det var strax innan det albumet som kärleken till Kent och underbara Jocke Berg började. En kärlek som aldrig får ta slut.


Jag finner inga ord.
Och dom töntarna kommer inte till Karlstad i år, vilket gör ganska ont i hjärtat.

Skolan.

2009-10-05 - 11:19:13
Tror jag håller på att bli psykiskt sjuk eller något..

Vi var alla en gång små

2009-10-03 - 20:58:34
Har varit och hälsat på mitt 8 dagar gamla kusinbarn idag. Och han är inte söt, han är det vackraste jag sett. Finaste pôjken jag skådat, faktiskt. Köpte en body till honom, med matchande sånna där plysch byxor och barbapappa strumpor.
Käkat mat med Tess och Mats, sen fikat. Theo har legat på min högerarm och gosat, vilket har resulterat i Theo-arm, men han är värd all smärta. Jossans fina pojk <3



Har även varit till Arvika idag på mârten med Anette, Lennart och Andreas.. Köpte mârtengodis såååklaaart. Men det blev inte så mycket annat gjort förutom fika pga det ständigt nerösande regnet.
Och på dirren efter vi hade kommit hem slängde jag mig på bussen till Theo boii.


Nu återstår bara min sociala "plikt" såhär på lördagskvällen, har precis kommit hem från Theo.
Och smärtan ska jag försöka glömma.

Love
RSS 2.0