Jag tror människor gör så av gammal vana

2009-04-26 - 18:42:52
Hej sötnosar.

Idag är det söndag (döden) haha.. Jag hatar söndagar. Jag får inget gjort, jag klär inte på mig kläder föräns kl tre och går bara runt och tänker på allt jag måste få gjort i skolan till veckan. Extra mycket nu när jag bara har knappt två skoldagar den här veckan. Torsdag och fredag är valborgs ledighet och jag har även tagit ledigt på onsdagen för jag ska på Öppet Hus på Info Komp på tisdagkväll, mys! Kanske tar mig hem till valborg i alla fall, hade egentligen tänkt att stanna kvar i Kil över helgen, men jag får se!

Ja nu har jag i alla fall träffat katten, Liten. Otroligt söt, ser nästan ut som Thereses katt Linus (som blev överkörd), fast Liten va nog sötare.
I fredags vart det även Guitarhero och film med grabbarna, tjoho. Fick se Horton för första gången i mitt liv, den filmen va uuunderbarast! Haha. Såg även Jarhead, något sämre.

Nu kom min bror hem, ska överlämna datorn till honom (ja tänk för att jag sitter och nördar på hans dator). Men har har Spotify, det har inte jag (:

Ha de bäst!

Värt att lyssna på.

2009-04-23 - 18:58:41

Måns när han är som allra bäst. Hade han ställt upp med denna verision i melodifestivalen hade jag fan i mig röstat på honom! Passar honom mycket bättre, att plinga lite på en gitarr och sjunga med sin myys röst! Åh, jag får gåshud!
Bättre än att krysta fram det poppiga som folk tror att alla vill ha, GE OSS DETTA, GE OSS MER AKUSTISKT!

 

Och du bara skrattar åt mig, förminskar allt till ett skämt.

2009-04-23 - 18:43:00

Hej vänner,

Sitter här i träningskläderna (läs mjukisbyxor), har varit ute på en joggingtur faktiskt. Har blivit väldigt hurtig den senaste tiden, men jag föredrar nog att promenera.

I tisdags var det meningen att jag skulle gå och hälsa på Eriks nya katt, (Liten heter hon).. Men det gick inte, eftersom hans syster var sjuk. Det blev uppskjutet till onsdag, men då kunde inte jag eftersom jag hade bestämt en fika med Jennifer efter skolan, så det blev uppskjutet till idag, då vi också skulle se på film. Men eftersom Jakob var där igår och såg på film så sköt dom upp det till imorgon (vi ska även se på film, enligt planen), sätter en femma på att det inte blir något imorgon heller.. Haha. Kommer aldrig få träffa den där stackars katten!



Idag var det matte nationella B1 och B2. B1 gjorde jag mitt bästa på, det lär vara G (det MÅSTE vara G) men B2:an blev döden. Jag hade varit med på typ alla matterepetioner inför provet, men SÅÅÅKLART missar jag den när hon går igenom koordinationssystem som jag inte förstår något av. Och hela B2:an är ju en uppgift typ, och det handlade om det jag inte hade gått igenom (maximal otur?).
Blev sjukt sur, arg, ledsen och besviken på mig själv.

Men imorgon är det fredag, och det älskar jag! Och vi hoppas då att det blir av imorgon, att jag får träffa Liten..

Puss på er.

Smäller av

2009-04-20 - 20:03:07
Länge sen jag kände såhär nu,
jag kan ju fan knappt sova på nätterna.

Haha, inga dåliga känslor egentligen, men det tar fan kål på mig. Kan inte tänka på något anat just nu.
Helt underbart, men ändå inte.

Varför blev det såhär?

Nej det blev inget lan

2009-04-19 - 17:00:32
yo.

Igår var det meningen att Jacob och folket skulle lana, och jag och Sarah skulle göra en klassiker, titta på, se på film och lite annat.
Så blev inte fallet.
Först gick jag, Sarah, Martin, Jacob och Erik till baren och åt, även fast jag inte var hungrig. Sen Ica, och sen hem till Jacob och vovven.
Martin och Lucas var väl dom som spelade aktivt till tolv, medans vi andra höll på med way much intressantare saker. Började titta på tre helkassa filmer som vi såg till hälften, sjöng singstar och gullade ihjäl Jacobs hund, gnussade Erik till döds och Sarah lärde sig snärta med en handduk, lite tragiskt för oss andra som fick lida.
Strax före tovl höll jag på att somna i soffan och då gav alla upp, det blev en hyffsat tidig kväll ändå. Även om det inte vart mycket sömn, cirka fyra timmar, vaknade halv fem i morse, sen var jag vaken kan jag ju bara tala om!

Ikväll är det wipeout, får se om jag orkar ta mig igenom Van Veeteren (det är väl ikväll?), jag är trött som ett jävla ägg.
Imorgon är det mångad = döden.
Nästa vecka åker jag till Karlstad.

Puss.

Alkoholism?

2009-04-15 - 20:20:37
Tittade just på ett gammalt avsnitt från Big Brother 2003, där två deltagare börjar disskutera nikotinberoende.
Lite senare kom dom in på alhokolberoende och alkoholism, då en av dessa två påstod att det inte var en sjukdom, alkoholist var något man valde att bli.
Det var inte som ett virus eller infektion som man får ofrivilligt, super man så super man enligt honom.

Vad är det för jävla skitsnack? Visst om man inte vill kategorisera alkoholberoende som en sjukdom, men ta det som en störning eller vad som helst istället - alkoholism är inget man väljer.
Tror han på fullaste allvar att personer som nästan super ihjäl sig gör det för att dom vill? Vad gör en narkotikamissbrukare när denne känner att abstinensen blir för svår? Jo personen tar dom där illegala drogerna för att slippa besvären "jag slutar en annan dag" kan dom tänka. Vad gör en rökare när abstinensen tar till? Är det inte ganska självklart, det är våra kroppar, vårt undermedvetna som utsätter oss för en situation där vi saknar det vi är vana vid, och tar därför mer. Därav är det helt totalt förjävligt att säga att alkoholism är något man väljer. Då vet man inte mycket.

Det är när saker går över styr (nu snackar vi alkohol) som vi kan få problem med den. Vissa har kanonkoll på sitt drickande, och anser inte att det är ett problem. Men för andra används alkohol som ångestdämpade, och har man ångest ofta så måste man ha alhokol ofta, det leder till alkoholmissbruk, alhokolism, mer deprissioner, skador på inre organ och illa nog död.
Jag tycker faktiskt inte att vi ska klandra alkoholister, defenitivt inte säga att det är deras eget val om dom vill bli missbrukare. Varför kan vi inte hjälpa dom istället?
Alkoholister kan vara så långt ner i deprissioner så dom inte vågar vara nyktra, då ser dom alla problem. Men alkoholmissbruk syns så himla tydligt, dom kanske vill att vi ska se dom? Se att dom mår dåligt. Självklart ska det inte behöva gå så långt, men det gör det ju tyvärr - ibland precis som självskadebeteende som också kan va som ett rop på hjälp.

Ville bara ha detta sagt, idiotiskt att tro att alkoholism är ett val man gör i livet, det är inget annorlunda från narkotikamissbruk eller cigg/snus beroende. Självklart är det personen i fråga som tar första steget in i ett missbruk, men det kan va väldigt svårt att stoppa.

Ordlös

2009-04-13 - 22:12:29
Hej vänner,

Jag har inte bloggat på hundra år igen.. Jag vill blogga om den 8 april, den bästa dagen i mitt liv. Men jag blir så illa till mods, jag får tårar i ögonen och gåshud bara jag tänker på det. Jag vill så gjärna men det GÅR INTE att beskriva för er som inte fick uppleva det.
Jag har cirka 500 bilder och ett 10-tal mobilvideos från 8 april och 9 april men det är lönlöst, jag ger upp, det får inte att beskriva.


Säger bara en sak:

Stort hjärta
Hårt arbete.
<3


Går på högvarv

2009-04-08 - 12:05:24
Hej vänner.

Befinner mig numera i Kil, va i Karlstad i helgen hos Therese och Mats, trevligt.
Det har inte hänt överdrivet mycket eftersom inte en kotte (förutom jag, och Matilda) har påsklov. Men något som HAR hänt är att Färjestad leder med 3-1 i matcher mot HV, och det är en avgörande hemma match ikväll som jag ska gå  på. Kan inte ens föreställa mig hur jag kommer reagera om dom tar guld ikväll, kommer antagligen grina järnet (som alla HV-flickor i deras klack gjorde igår, hahah). Asså, det är väl typ once in a lifetime för min del, att få se (live) när fbk tar guld, men om dom gör det kommer det säkert bli som när Ida och jag var på Kent för ett år sen - jag är så spidad och har så jävla mycket adrenalin så jag glömmer hela tillställningen.

Igår träffade jag Matilda M, min lilla (ja, kortare än mig till och med) värmlänning med skånsk dialekt. Gick runt runt, åt glass, och gick runt lite mer. Jo, det va ju ett tag sen vi sågs!


Nu tror jag att jag ska ta och föna håret och bege mig till farmor och farfar, i regnet. Det har varit jättefint och jättevarmt här men nu kommer lågtrycket, haha.
Jag är så taggad till matchen så jag vaknade med huvudvärk idag, har tagit ibumetin men inte fan hjälper det, saknar min älskade Treo, det hjälper alltid.

Well well, nog med gnäll, jag är lycklig som fan, bara så ni vet.
Och om ni checkar kanal 5 ikväll kl 19:00 får ni se matchen, och har ni tur får ni en skymt av mig. Tar dom guld rekomenderar jag er att slå en pling för att se om jag har hamnat i koma eller ej.

Puss på er.
RSS 2.0