tisdag

2012-02-29 - 00:14:28
Rubriken är lika tråkig som min dag har varit. Det är verkligen dötrisst att ingen här har lov samtidigt som mig.. Ligger bara och kollar på film och äter! Men tack vare det fina vädret har jag i alla fall kunnat suttit ute idag, hela 10 plusgrader i solen, rena sommaren! Haha.

Redan på fredag drar jag tillbaka till värmelandet igen. Pappa ska på något möte i Karlstad så jag åker såklart med honom, så sjukt gött att åka bil! Bättre än buss å tåg å all skit.

Nu ska jag väl återgå till någon törr film eller serie innan jag somnar! Gonatt.

we're soldiers

2012-02-28 - 19:10:22
If you wanna know, you wounded me. You wounded me down to the bone.
But a little bit, just a part of me,  a part of me knows we don’t wanna fight on.

And I know your pain is the same. And I forgive you.

No victories, or apologies. That we’re hurting too much to give.
And I realize our bitter lies are killing everything that we wanna let live.



Ulrik Munther – Soldiers

fight cancer

2012-02-27 - 21:42:05
Hittade av en slump tv-inslaget från Svenska hjältar galan där Patrik är med. Har letat som en tok, och här är den nu! Länge sen jag såg det, tårarna rinner igen. Let's fight cancer! Tillsammans gör vi skillnad.

Sometimes it still hurts.

2012-02-26 - 18:23:30
12 oktober, 2010

"Så... Nu har jag försökt på alla sätt som jag kan för att få tag på dig. Lägg också till att jag var såhäär nära på att gå hem till dig idag (vilket kanske inte räknas eftersom jag aldrig gjorde det, utan vände och gick hem istället), trots att jag inte ens visste om du var där, för att jag hatar att inte veta. Veta om det är något som är fel, om det är något som jag har gjort.. Jag vet inte ens vilket land du är i, jag vet inte när jag kommer få träffa dig igen. Jag vet fan inget längre.

Jag trodde du kom hit och sov, hos mig, brevid mig, av en anledning. Jag trodde du sa sådär till mig i lördags, att du ville få det att funka, för att du verkligen menade det. I'm in.. Jag är så jävla beredd på att försöka igen. För fan vad du har kämpat. Du har inte gett upp, trots att jag bad dig att aldrig mer prata med mig, trots att jag bad dig gå vidare. Jag är glad att du har gjort som du har gjort.

Men när du äntligen lyckas, varför blir det då såhär? När vi äntligen blir sams och kan prata med varandra utan att bli osams så isolerar du dig så mycket du bara orkar. Det känns inte ens som att du försöker ta kontakt med mig. Även om det bara har gått två dagar.
För jag har försökt, men sista gången jag ringde till dig trodde jag faktiskt att du var sur, på riktigt. Det var inte meningen att anklaga dig, vilket du tror. Jag vill bara veta sanningen, för jag är trött på lögner. Jag anser att du kan ta kontakt med mig, om du bara vill. Men?

Åter igen, försök att sätta dig in i min situation. Jag vet att jag begär mycket av dig, och jag vill helst av allt att vi träffas och pratar om det här istället. Det finns så mycket vi behöver prata om, det finns så mycket jag vill berätta."

Lördagsmys?

2012-02-26 - 00:46:30
Haft en jättebra första kväll hemma i Alunda. Lagat god mat och sett på melodifestivalen. Sedan la jag mig i sängen och började kolla på The rise of evil, mycket bra film som handlar om Hitler. Började även läsa i hans självbiografi Mein Kampf, haha.. Känner mig lite smått insnöad på Hitler just nu. Det är ett av mina syndrom - ett överdrivet och maniskt intresse för 1900-tals historia, världskrigen och nazismen. Historia är mitt favvo-ämne, heh. Jag är sjuk..

Imorgon ska jag med pappsen in till stan och leta efter ett silver/metallic nagellack. Fick för mig att jag MÅSTE ha ett sånt. Hoppas jag hittar ett som är bra, som är som jag vill att det ska vara, haha.

Cityterminalen

2012-02-25 - 14:55:00
Njuter av min över en timme långa vistelse på ett kallt stengolv på Cityterminalen. Jag skrattar hela tiden.

må SJ brinna i helvettets eldar

2012-02-25 - 10:31:37
När vintern för en gång skull är mild i Sverige och tågen faktiskt kan gå som dom ska, och komma i tid i princip hela vintern så är det väl klart att detta händer. För vad vore SJ utan komplikationer? Hela deras hemsida förvandlades till ett tekniskt fel igår så det inte gick att boka några biljetter. Satt uppe jättelänge och väntade på att det skulle lösa sig men runt midnatt tröttnade jag, och bokade en bussbiljett istället. Sitter nu och skaver på en bussjävel, sju timmars restid känns inte okej, speciellt inte när det är fantastiskt vårväder ute.

God knows we´re worth it

2012-02-24 - 23:21:23
I don't want to be someone who walks away so easily. I'm here to stay and make the difference that I can make.

Our differences they do a lot to teach us how to use the tools and gifts we got. Yeah, we got a lot at stake.
And in the end you're still my friend. At least we did intend for us to work.
We didn't break. We didn't burn.
We had to learn, how to bend, without the world, caving in.
I had to learn, what I've got, and what I'm not, and who I am.





Jason Mraz – I Won't Give Up

ingen lust med någonting

2012-02-24 - 22:23:10
Har verkligen varit en helt sjuk dag. Flängt runt överallt med företaget och haft smått panik ända sedan igår. Helt slut egentligen, ville ju faktiskt gå ut eller något ikväll för att fira in sportlovet, men alla tappade sugen på det under dagen. Inte lust med någonting just nu. Ska åka hem till mamma och pappa imorgon, inte ens det känns bra. Jag vet inte riktigt vad det egentligen beror på, men någonstans blir man väl så matt att man stänger av totalt. Trött och less på människor, avundsjuka, giriga jävla idioter som inte vill något hellre än att förstöra andras liv. Trött på att jag måste ta allt så personligt. Trött på att jag lägger all min energi på saker som inte förtjänar det över huvud taget. Jag vill bara släppa det och se framåt. Men jag är en sån som alltid blir kvar i gråzonen medans andra fortsätter framåt.

Hade i alla fall en jättebra kväll igår. Var på hockey med Josefin och Alexandra, Färjestad-AIK, där det blev en vinst. Skitbra match faktiskt. Synd att man nästan aldrig går på hockey längre. Saknar gemenskapen. Men det finns varken tid eller budget för speciellt många hockeybesök numera. Men tid kommer jag få så det räcker att bli över efter sportlovet, har bara tre kurser + UF kvar då. Och efter påsk är det bara två kurser, haha.. Löjligt egentligen. Men så blir det när man kör på ashårt i ettan och inte har någon praktik. Jag klagar INTE :)

Studentmössa

2012-02-21 - 18:17:39

Idag anlände en hel drös med studentmössor till skolan. Det börjar kännas nu. Det är på riktigt!

om gårdagen

2012-02-18 - 23:35:06
Var ute på galejj med Maria igår. Först drog vi på förfest hos en kompis på Herrhagen. Det spårade ur så vi drog där ifrån med en annan kille som var där (som vi inte kände, haha) typ vid tio. Gick till Tempel, träffade massa gött folk men annars var det rätt tråkigt. Men vi var ett gäng som satt och hade ganska kul i alla fall, innan alla blev lite för fulla och man fick en och annan öl över sig nästan, haha. Men så ska det vara!

Drog där ifrån vid ett redan. Gick hem till lägenheten och det tog typ 45 minuter (det brukar ta typ 15) beroende på en viss person som var ganska full och långsam och skulle stanna var 20:e meter. Men det var kul, riktig kul. Och trots en ganska värdelös utgång så hade jag gött fôlk runt omkring mig som gjorde gårdagen värd. Hade typ inte varit ute sedan juldagen, så det var riktigt kul att komma ut och träffa lite nytt folk igen.

.

2012-02-18 - 23:29:50

Ont om tid

2012-02-16 - 21:50:55
Shit, har verkligen inte funnit tid till att blogga här under veckan. Har haft fullt upp hela veckan och dessutom startat upp en ny blogg till företaget (http://www.mobichargeuf.blogg.se) som jag har hållt på ganska mycket med. Igår var jag på en anställningsintervju på ett eventföretag, och idag skulle vi träffat en journalist från Karlstad Tidningen men han blev tyvärr sjuk.

Tog mig i alla fall tiden till att bada igår ikväll. Väldigt länge sen, och när jag väl hade fyllt upp mitt stora badkar var vattnet så varmt att jag inte orkade sänka ner hela kroppen, haha. Satt i badkaret och bara stirrade in i kaklet en stund, Kent spelades på högsta volym och jag kände hur alla intryck som varit under den första halvan av veckan sköljde genom kroppen. Har inte ens hunnit bearbeta och känt efter hur jag egentligen mår just nu. Skönt på ett sätt, jobbigt på ett annat sätt eftersom känslor hinner ikapp en.

Men just nu känns allt ganska okej. Företaget går bra, matten går inte alls bra, haha.. Men allt kan inte gå bra heller. Känner mig till freds, och imorgon är det FREDAG. Tid, sluta gå så fort!

Kändis på skolan

2012-02-14 - 19:31:08

Många glada och positiva lärare och elever har ryckt tag i en idag och gillat det dom sett. Jag har aldrig älskat UF och vårat projektarbete så mycket som jag gör nu!

Ung Företagsamhet

2012-02-13 - 19:59:17
Jösses vilken bra dag detta har varit!

Började med kickoff med Ung Företagssamhet på CCC i Karlstad. Föreläsningar och lite workshops, och givetvis 400 trevliga, unga entrepenörer. Jag och mina företagskompisar, Alex och Maria, fick chansen att presentera vårat företag inför alla dessa människor. Helt galet, men jag genomförde det! Stolt över mig själv, som har en scenskräck som inte är utav denna värld.

Efter kickoffen drog jag och Maria till skolan för att hämta matteböcker (nationella prov imorgon, grr...), och påväg där ifrån ringer Malin från Almi Företagspartner. Vi har sökt pengar där till vårt företag, och fick idag veta att vi blivit beviljade fem tusen spänn. Fattar ni? Nu kommer allt rulla igång på riktigt. Prototypen kommer bli gjort och marknadsföringen kan börja. Malin sa också att tidningen (vet inte vilken än, haha) ville intervjua mig i och med bidraget vi får imorgon, spännande! I denna hysteri har vi till och med skaffat oss en blogg http://www.mobichargeuf.blogg.se, där vi kommer uppdatera mer om oss och vår produkt.


Hungriga tjejer frossar i frukosten på CCC.


Förberedelser inför vårat framförande


Alex blir intervjuad av SVT Värmland


Bild från Ung Företagsamhet Värmland


Bild från Ung Företagsamhet Värmland


Bild från Ung Företagsamhet Värmland





Reportaget från SVT

Stay in Charge!

Rally Sweden

2012-02-12 - 19:08:51
Igår var det dags att dra ut på årets svenska rally. Det har hållt på sen i torsdags och varit fullt pådrag och ovanligt mycket folk i stan hela veckan. Det blir verkligen en folkfest!

Sov hos min moster i Kil natten till lördag, eftersom jag och Andreas + två av hans kompisar skulle dra till sträckan vid 05:00. Det blev Vargåsen, SS11/SS15, vid Colins crest (hoppet). Helt sjukt bra drag i år igen, det finns nog inget jag älskar så mycket som rally. När vi kom till Vargåsen var det fortfarande nattsvart ute, så vi fick bära alla grejer ett par kilometer i totalt mörker, det enda man såg var ljuset från pannlamporna som några hade på sig, vi kom då på att det kanske kunde varit en bra idé att ha det, haha. Orutinerat?

 

Vid 08 gick första starten, alla bilar hade kört förbi efter ca 1½ timme kanske, sedan var det bara att vänta på nästa start som var vid kl 14. Men tiden går fortare än man kan tro, kan ju kännas mycket att bara sitta i skogen och vänta i drygt fyra timmar. Men det finns så mycket annat att se på, bland annat massa galna människor från en hel rad olika nationaliteter. Grilla korv och ha det mysigt. Det ÄR verkligen mysigt. Och helt galet roligt. Hade ju turen att få åka med tre assköna killar, som gjorde dagen ännu lite bättre. En av dom, Sebastian, stod med en grogg i handen när den norsken Eyvind Brynildsen körde förbi, och vi stod så nära vägen man fick, när det plötsligt säger "plupp". Sebastian har lyckats få en sten i sin grogg från Brynildsens förbikörning, haha, oddsen för det tack.

 

Längsta hoppet i colins crest i år var 32 meter långt, av föraren Ott Tänak. Att jämföra med förra årets längsta, Ken Block med 37 meter. Colins crest är ett minne till rallyföraren Colin McRae, som dog i en flygolycka 2007. Han själv flög över krönet (som då inte hette colins crest utan bara var ett vanligt krön) typ 40 meter, och hamnade visserligen i diket, men blev ännu en tydlig bild av vilken våghalsig förare han var. Det är verkligen en fin gest att ge hoppet namnet efter en av världens bästa rallyförare. Och tänk att hans minnesmärke finns i värmladsskogarna!

 

Bildkälla: http://www.rallysweden.com/bildgalleri-2012

 

Träffade två klockrena norska (vuxna) män som bjöd grabbarna på "toddy". Vi frågade vad det var för något så svarade han "solbergssirap (typ oblandad saft tror jag) och 96% hembränt" som han hade värmt och förvarade i en termos. Sebastian kunde inte gå tillbaka till bilen sen, benen vek sig på honom, haha! Men dom var hur trevliga som helst, försökte bjuda mig på både öl och sprit, men försökte förklara att jag inte fick dricka, haha.  Plus två norska funktionärer som också var jätteroliga, berättade att dom typ bara hade haft svensk tv hemma när dom växte upp, en av dom sa "Mitt första minne av barnprogram är 'Rädda Joppe'" och så hämrade han rösten "RÄDDA JOPPE, DÖD ELLER LEVANDE!" Haha, så himla söt.

 

Lägger in lite bilder från gårdagen. Har varit på prisutdelningen idag på Stora Torget i Karlstad, lägger in bilder på det senare.

Heia Norge!

Det världsberömda krönet

 

Per och Andreas

 

Sebastian (och groggen) och Per.

 

Upptäckte precis att jag fått med en av norskarna med den 96% spriten på den här bilden. Han med röd jacka längst till höger, seriöst den snyggaste mannen över 40 jag har sett.

 

Rätt bra med folk ändå, och detta är ju ändå bara på den enda sidan av vägen vid Colins crest. Längst bort står vi, med utsikt över hela hoppet och raksträckan och sedan en kurva där (bara) en bil körde av. Bildkälla: http://www.rallysweden.com/bildgalleri-2012

brilleorm?

2012-02-09 - 22:05:31
Sitter och tittar på Angel på TV4+ och mina gamla briller har åkt på. Kan inte minnas när jag använde dom senast, men jag vet att mycket av min huvudvärk beror på att jag inte använder glasögon. Det är så tråkigt att ha briller, dom är bara ivägen och så ser jag så blurrigt på långt håll med dom på. Borde ha sånna där progressiva glas i, så jag har på mig dom jämt. Ja jag borde nog ha glasögon jämt, ser ju faktiskt nästan intelligent ut med dom på. Kanske kan leva upp lite till mina naturar-ambitioner.

Maria och jag hittade en helt underbar outlet butik i Karlstad idag. Den har funnits i typ ett år tydligen, men vi upptäckte den idag, haha. Fyndade två bikiniöverdelar, men kunde ha handlat typ hela butiken. Sjukt. Hittade ett par skor också som jag funderar på att gå tillbaka och köpa imorgon.

en långtråkig dag hemma

2012-02-08 - 20:47:05
Har legat hemma idag. Något konstigt med magen så jag var uppe och yrade inatt och hade lite panik. Nu har det dock släppt. Vet inte vad det kan berott på, något jag ätit kanske.

Haft besök av en kille från Anticimex idag. Han var här och besprutade typ hela lägenheten mot silverfisk (småkryp). Hade en jobbig upplevelse i badrummet där jag lyfte på en hink och myrornas krig (fast med silverfisk) bröt ut. Uhh, mår dåligt bara jag tänker på det. Men nu hoppas jag att dom ska hålla sig borta ett tag. Vidriga djur!

Imorgon får det bli skola, oavsett hur jag mår. Har ett matteprov + att jag måste sitta kvar efter att jag har slutat och plugga inför nationella på tisdag. Suck.

älskade Krunegård

2012-02-08 - 16:24:55


Där lärde jag mig gilla "Everybody hurts".
Jag lärde mig vad lurad betyder och hur ont det gör.
Jag lärde mig att änglar bara finns i snö.
Där lärde mig att gilla ”Everybody Hurts”.

Varv på varv i ett elljusspår, samla fart i flera år.
Såg på när ni drog iväg. Såg på när vi växte isär

Där centrum är dödens väntrum.
Där tiden går mellan Fonus o Konsum.
En kasse mat en vässad kniv, ett helt liv.

är du fortfarande arg?

2012-02-07 - 18:22:03
Hej du, det va' ju ett tag sen, sex hundra dagar, men vem räknar precis.
Och jag tänkte jag skulle höra av mig och säga att allt är fint.
Jag har träffat en annan nu, han behandlar mig bra, jag går och nynnar hela tiden.
Och jag har färgat håret och jag har fått pollenallergi och är du fortfarande arg?

Och är du fortfarande arg? Är du fortfarande trött?
Önskar du fortfarande att vi aldrig hade mötts?





http://open.spotify.com/track/3ppHZZwJ5E95KMzUbBcdLF

sjukt imponerande

2012-02-05 - 20:20:58

fin helg

2012-02-05 - 16:12:26
Haft en superbra helg med hela min släkt! I torsdags kom min familj till Kil. Och i fredags åkte jag också till Kil och umgicks med dom hemma hos min moster Anette. I lördags så åkte jag, min familj och hela min släkt upp till Sunne och åt mat och hade mysigt för att fira farfars 80-års dag. Sen fortsatte firandet hemma hos farmor och farfar i Kil med tårta och massa skratt, helt störd släkt jag har, haha! På kvällen gick jag till Killingen (typ enda krogen i Kil) och träffade finaste Nikolina som var här och hälsade på! Så otroligt kul att träffa henne, haft en så jäkla bra helg med massa goa människor!

Nu har mamma, pappa och bröderna åkt tillbaka till Uppsala, och jag är tillbaka i Karlstad. Känns som vanligt lite tungt, men det går över.

(och här skulle jag egentligen lägga upp massa bilder från min iphone, men eftersom den inte går att koppla till datorn av någon konstig anledning så blir det inte som jag har tänkt. håller istället på att uppdaterar den till nya ios, vilket inte heller går bra)

how it's gonna end

2012-02-02 - 21:57:45
I will move on like a hurricane. And I will dance upon my grave.
Were you were ment to lay beside of me, were we should sleep until the world have blown away.
And I know that you think that I'm running away, but running is just a another way of travelling.



http://open.spotify.com/track/5wmWJX82yQ0ea66A58jdyj

bra dag!

2012-02-01 - 19:14:27
Haft en ganska bra dag idag. Försökte gå upp lite tidigare imorse för att fixa mitt hår, men det gick inte.. Blev jättestressigt så jag missade bussen och fick gå till sjukhuset och ta bussen där ifrån. Hann inte ens äta frukost hemma, tur att det finns på skolan!

Vid tre i eftermiddags drog jag och mina kära UF'are till Karolinen och träffade fotografen Simone. Hur trevlig och rolig som helst. Vi skulle fotograferas inför UF mässan som är i Karlstad i april, där alla UF-företag ska ställa ut sina produkter (men vi ska vara med i marknadsföringen inför mässan). I den här marknadsföringen är det blandade bilder på ungdomars produkter men även på ungdomarna själva (som det var i vårat fall). Eftersom vi inte har någon prototyp att visa upp ännu så fick dom helt enkelt ta kort på oss istället, eftersom dom gillade vår affärsidé så mycket. Så vi skulle vara "dom tuffa entrepenörs-tjejerna" så vi skulle ta en bild där vi såg grav-allvarliga ut, haha... Gissa om det var svårt! Men vi fick även larva oss lite och ta lite glada bilder, så vi får se vilken bild hon väljer till slut. Det var hur kul som helst att bli fotograferad av en riktig fotograf, förstår verkligen hur jävla svårt det är att vara "modell" och försöka förstå vad fotografen säger och menar, och så sjukt varmt det blir! Känns skönt att man redan har kunnat nå ut med sin produkt, nu gäller det bara att få ihop pengar till prototypen. Sugen på att köpa riskkapital, någon?

RSS 2.0