Rally Sweden

2012-02-12 - 19:08:51
Igår var det dags att dra ut på årets svenska rally. Det har hållt på sen i torsdags och varit fullt pådrag och ovanligt mycket folk i stan hela veckan. Det blir verkligen en folkfest!

Sov hos min moster i Kil natten till lördag, eftersom jag och Andreas + två av hans kompisar skulle dra till sträckan vid 05:00. Det blev Vargåsen, SS11/SS15, vid Colins crest (hoppet). Helt sjukt bra drag i år igen, det finns nog inget jag älskar så mycket som rally. När vi kom till Vargåsen var det fortfarande nattsvart ute, så vi fick bära alla grejer ett par kilometer i totalt mörker, det enda man såg var ljuset från pannlamporna som några hade på sig, vi kom då på att det kanske kunde varit en bra idé att ha det, haha. Orutinerat?

 

Vid 08 gick första starten, alla bilar hade kört förbi efter ca 1½ timme kanske, sedan var det bara att vänta på nästa start som var vid kl 14. Men tiden går fortare än man kan tro, kan ju kännas mycket att bara sitta i skogen och vänta i drygt fyra timmar. Men det finns så mycket annat att se på, bland annat massa galna människor från en hel rad olika nationaliteter. Grilla korv och ha det mysigt. Det ÄR verkligen mysigt. Och helt galet roligt. Hade ju turen att få åka med tre assköna killar, som gjorde dagen ännu lite bättre. En av dom, Sebastian, stod med en grogg i handen när den norsken Eyvind Brynildsen körde förbi, och vi stod så nära vägen man fick, när det plötsligt säger "plupp". Sebastian har lyckats få en sten i sin grogg från Brynildsens förbikörning, haha, oddsen för det tack.

 

Längsta hoppet i colins crest i år var 32 meter långt, av föraren Ott Tänak. Att jämföra med förra årets längsta, Ken Block med 37 meter. Colins crest är ett minne till rallyföraren Colin McRae, som dog i en flygolycka 2007. Han själv flög över krönet (som då inte hette colins crest utan bara var ett vanligt krön) typ 40 meter, och hamnade visserligen i diket, men blev ännu en tydlig bild av vilken våghalsig förare han var. Det är verkligen en fin gest att ge hoppet namnet efter en av världens bästa rallyförare. Och tänk att hans minnesmärke finns i värmladsskogarna!

 

Bildkälla: http://www.rallysweden.com/bildgalleri-2012

 

Träffade två klockrena norska (vuxna) män som bjöd grabbarna på "toddy". Vi frågade vad det var för något så svarade han "solbergssirap (typ oblandad saft tror jag) och 96% hembränt" som han hade värmt och förvarade i en termos. Sebastian kunde inte gå tillbaka till bilen sen, benen vek sig på honom, haha! Men dom var hur trevliga som helst, försökte bjuda mig på både öl och sprit, men försökte förklara att jag inte fick dricka, haha.  Plus två norska funktionärer som också var jätteroliga, berättade att dom typ bara hade haft svensk tv hemma när dom växte upp, en av dom sa "Mitt första minne av barnprogram är 'Rädda Joppe'" och så hämrade han rösten "RÄDDA JOPPE, DÖD ELLER LEVANDE!" Haha, så himla söt.

 

Lägger in lite bilder från gårdagen. Har varit på prisutdelningen idag på Stora Torget i Karlstad, lägger in bilder på det senare.

Heia Norge!

Det världsberömda krönet

 

Per och Andreas

 

Sebastian (och groggen) och Per.

 

Upptäckte precis att jag fått med en av norskarna med den 96% spriten på den här bilden. Han med röd jacka längst till höger, seriöst den snyggaste mannen över 40 jag har sett.

 

Rätt bra med folk ändå, och detta är ju ändå bara på den enda sidan av vägen vid Colins crest. Längst bort står vi, med utsikt över hela hoppet och raksträckan och sedan en kurva där (bara) en bil körde av. Bildkälla: http://www.rallysweden.com/bildgalleri-2012


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0