slutet har just börjat mellan dig och mig

2012-04-29 - 17:20:06
Det har blivit svårt att älska, när all kärlek lett till besvikelse.

Håkan Hellström – Klubbland

hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar

2012-04-29 - 17:08:08
jag vill slå dig så hårt att mina händer spricker. jag skulle vilja fråga så mycket som jag vill veta, få svar som jag måste ha. jag orkar inte leva mitt emellan hela tiden. jag vill vara lycklig. det är det enda. oavsett om det är med dig eller inte. det kvittar. jag bryr mig inte. den enda jag tänker på är mig själv, hur egoistiskt det än låter. och jag vägrar bli utnyttjad. det får räcka med det. innerst inne vill jag bara skita i allt ihop, radera ditt nummer och glömma allt ihop. men någonstans, en liten del av mig, vill fortfarande att du hör av dig, vill fortfarande vara med dig, vill fortfarande tro. men jag klarar inte av att det jag inte vet något om förstör mina bra stunder.

Jag har haft en fantastisk helg, det var allt jag ville säge egentligen. Ute i Kil, med mina kusiner och kusinbarn. Samlat kraft och trodde jag var untouchable. Men sedan sätter mina tankar igång, och det kan förstöra så mycket, ta så mycket energi. Det har jag inte tid med. Jag har ingen lust. Inte nu.

ett inlägg om förkyldning

2012-04-24 - 21:03:01
"Jag är aldrig sjuk" var det någon som sa för någon vecka sen. Denna person fick äta upp detta ordentligt i fredags.

Spenderade helgen + måndag i Kil. Åkte till min faster i fredags och på kvällen fick jag feber och mådde allmänt konstigt. Kunde inte sova på natten och sprang på toa var tionde minut då min kissblåsa tydligen hade krympt av någon märklig anledning. Eller så var det allt kaffe och cola som tog ut sin rätt. Hela lördagen bara låg jag, gjorde inte mycket nytta men ändå skönt att vara bland folk och få i mig ordentligt med mat.

I söndags åkte jag till farmor och farfar och spenderade en natt där. Förkyldningen dämpade sig en aning men tog verkligen omtag på måndag eftermiddag då jag kommit hem till lägenheten. Låg däckad hela dagen med feber och hosta. Stannade hemma från skolan idag och jag tror det gjorde nytta. Känner mig bättre och febern är nog borta.

Nu ska jag kolla på Erik och Mackan och sedan plåga mig igenom ett bad tror jag. Är egentligen för rastlös för att bada, men det skulle nog vara nyttigt ändå.

I make no apologies how I chose to repair what you broke

2012-04-17 - 23:43:52






grey's anatomy ♥

slutspurt och studentresa

2012-04-17 - 22:38:23
Pengarna på mitt konto. Imorgon ska resan till Ayia Napa betalas. Studentresan som kommer bli legendarisk, tillsammans med två av dom skönaste människorna jag vet. Kan komma på mig själv med att le när jag tänker på resan. Ser fram emot det mer än själva studenten. Min första utlandsresa utan "vuxen".

Nu är det dags. Det sista andetaget tas nu. Allt pumpas ut. Kurser tar slut. Gymnasiet har kommit till ända. Känns både bra och dåligt. För några månader sen hade jag grov ångest för att sluta och lämna klassen och skolan. Men för varje dag som går känns det bättre och lättare. Allt har sin tid. Jag har klarat det en gång förut, när jag slutade grundskolan.

this will be the best time of my life. det måste det bli. det ska jag se till. ingen ska få förstöra detta.

mitt liv <3

2012-04-16 - 23:01:33
Såhär ser mitt liv ut fram till studenten. Jag mår bra. Känns som att jag kanske borde skaffa mig en hobby, en fritidssysselsättning. Förslag?



nostalgimusik

2012-04-14 - 12:40:31
It's funny you just changed, the boy that I ones knew.
Started acting strange. I didn't know just what to do.
It seemed I had no choise but turnaround and leave.
And though for sure I cried, it took some time but now I see.

I'm surviving this for sure, to win my love takes so much more.

Anna Maria Espinosa – To Win My Love - Lugn Version

Tryggheten.

2012-04-13 - 16:25:50

Är i Värmland igen, med blandade känslor. Pappa är här med mig.

Sitter hos farmor och pratar om livet. Studenten. Framtiden. Mig. Berättade för henne att jag sökt universitet i Karlstad, bara i Karlstad. Att det skulle kännas som ett steg tillbaka att flytta tillbaka till Uppsala. Om jag flyttar hem till mamma och pappa kommer jag aldrig att ta mig där ifrån igen.

"Det är bra. Jag förstår dig. Du måste lyssna på dig själv." Sa hon. Jag förstod vad hon menade. Hon om någon vet hur det är, hon om någon vet hur det är att lämna "hemma". Hon om någon vet, som har upplevt finska vinterkriget och lämnat allt hon hade som barn. Hon berättad en gång hur hon förlorade sin älskade docka, sin största trygghet, i flykten till Sverige. Hon vet, hon har också lämnat allt för att börja om, på något bra och fint.

Jag är hemma här. Det bara är så. Hur långt jag än springer så är det här jag vill vara. Om jag någon gång lämnar Värmland så kommer jag alltid att komma tillbaka. Om jag får barn ska dom växa upp här, här i min största trygghet.

haft lov från allt - även bloggen tror jag

2012-04-13 - 00:54:22
Kanske dags att uppdatera läget lite..

Är fortfarande hos mamma och pappa i Alunda. Varit här sedan i fredags, och åker till Karlstad imorgon eftersom pappa ska till Karlstad, så jag passar på att åka med. Mycket skönare att åka bil dessutom. Dock rätt så drygt att vi måste dra härifrån vid 06.

Har inte gjort så mycket under tiden jag varit här. Kollat på massa Big Brother-avsnitt som jag har missat eftersom jag inte har tv11 i lägenheten. Så nu är jag bara två veckor efter! Haha. Träffat två gamla klasskompisar, Ida och Jakob, och pratat och ätit pizza. Vi har planerat en helg i Karlstad i mitten på maj, dom ska följa med på en studentfest på Nöjesfabriken. Kommer bli så himla roligt att få ner dom till Karlstad, tänk att det har tagit snart tre år innan vi lyckades ordna upp något i Värmland.

Har ätit massor med mat (som vanligt) och bara göttat mig. Har haft ett helvette faktiskt med skolan veckorna innan lovet med allt som skulle hinnas med. Nu kommer det bli lättare. Har bara två kurser som pågår, samhäll och estetisk verksamhet, plus projektarbetet som typ är klart, och en mattekurs jag ska göra en prövning i. Så det känns helt okej nu. Är till och med ledig på måndagar nu fram till studenten, så jag klagar verkligen inte! Pratade med Jakob om det och han avundas mig verkligen, medans han har dom absolut tyngsta kurserna en naturare kan ha, nu på slutet.

Måste nog sova lite nu. Försöka i alla fall. Kommer försova mig imorgon, jag vet det. Jag gör alltid det när jag ska upp tidigt och har sovit lite. Minns inte ens att jag stänger av alarmet, för att jag är så himla trött. Haha. Helt seriöst så är det ett problem, försov mig på dagen vi skulle ha mässan med företaget, det kunde ha slutat riktigt illa och jag kunde ha blivit rejält opopulär, haha.

Jävla känslor

2012-04-11 - 14:11:45

Jag lär mig saker nästan varje dag. Och för varje dag som går så förstår jag mer och mer hur dåligt jag hanterar känslor.

När jag blir arg blir jag så in i helvettes förbannad, skriker, slår och förstör för mig själv. Oftast har jag en bra anledning till att bli sådär riktigt arg, men ibland kan det hända för minsta lilla, att bägaren rinner över. Och då får jag ofta ångra mig efteråt, som nu ungefär...

När jag blir ledsen är jag otröstlig. När jag är missnöjd är jag så jävla missnöjd som någon bara kan vara och hatar mig själv, vill ge upp allt, bara dö. När jag är nöjd får jag ångest och börjar tänka på hur jag ska göra det ännu bättre nästa gång. När jag får ångest slutar det i panik. Och när jag är riktigt jävla lycklig så blir jag passiv, rädd för att förlora, rädd för att bli ledsen.

Det finns inget tillstånd i mig som är idealiskt och perfekt, det finns bara bra och mindre bra tillstånd och känslor. Och det är så svårt att aldrig kunna vara kompis med sina känslor. Leva i nuet. Det är svårt att vara oberäknelig och svårt för mina nära när jag kan få utbrott eller känslosvall.

Varje dag önskar jag att jag var någon annan. Men för varje dag som går inser jag att det är såhär det är. Det är såhär det kommer vara. Alltid.

Stoffe 2.0

2012-04-10 - 02:39:58



Grabben i plugget gör det igen. Kommer bli galet att ta studenten ihop med honom.

Rent utav tragiskt utseende numera

2012-04-09 - 23:04:02

Alltså, ser ni vad jag ser? Ser ni ett allergiskt öga, ett ansikte totalt förstört av mediciner och en hy i stort behov av solljus? Isåfall ser vi samma, tragiska ansikte.

Snälla, låt det vara över snart.

mänsklig värme, snälla kom närmre

2012-04-09 - 14:10:54
Gör en lista över sånt som jag vill ha, och sånt som jag mår dåligt av.
Det är mycket som måste bort, många som måste bort.

Och lyssnar man riktigt noga kan man nästa höra kan man nästa höra hur Stockholm trummor slår, ängsligt utan mål.




Markus Krunegård – Korallreven & Vintergatan

blundar

2012-04-08 - 13:37:52

Det är när jag blundar i tystnaden som jag verkligen kan se mig själv, känna mig. Ibland kanske man måste ta sig den tiden. Egentid. Låta själen få ta lite plats. Låta ditt ensamma hjärta gråta ut i dina händer, låta det andas, låta det må bra. Att tillåta sig själv vara lycklig och må bra är det största man kan göra.

Någonstans måste det finnas luft som inte gör ont att andas. Någonstans måste det finnas plats för mig och mitt hjärta att leva. Må bra. Skratta. Ta plats.

A

2012-04-07 - 23:47:04
Läser gamla facebookmail. det är inte bra för mig. det gör alldeles för ont.


den 10 november 2010

"jag saknar dig med, vet du det?"

påskhelg

2012-04-07 - 17:23:22
Sitter hemma hos mamma och pappa i Alunda, kom hit igår, och har inte gjort speciellt mycket än. Mest sovit. Internet fungerade inte här igår kväll så jag blev irriterad och la mig i sängen och somnade. Vaknade typ tre timmar senare, fortfarande inget internet, så jag gick och la mig ganska direkt och sov igen. Helt sjukt hur mycket jag har sovit dom senaste dygnen.

Kollar på sista semifinalen SAIK-AIK. Väntar på att mamma ska komma hem från jobbet och göra mat, jag är hungrig. Försöker göra det sista i historia A kursen som ska vara inlämnat imorgon, men allt känns bara så hopplöst. Varför måste jag alltid vara så jävla överambitiös? Min lärare sa till och med, på sista lektionen i torsdags: "allt handlar inte om betyg". Nej, okej, tänker jag. Så kommer jag hem och vill fortfarande ge allt jag äger och har, spendera nätter och dagar med att klura ut det som krävs för att få ett 100%igt betyg. Det sitter i huvudet på mig, jag vill bli nöjd, jag vill vara bäst på något.

Åh, nu kom mamma! Hejdå. Och glad påsk!

hinna med sig själv

2012-04-06 - 10:47:48

Just nu känns det som om jag springer bakom mig själv och försöker få fatt i ryggen på min egen tröja. Men jag är för trött, har mjölksyrade ben och hon där framme springer för fort.

Jag sätter mig vid sidan av vägen och väntar.

Någon gång kommer hon väl tillbaka.

sår

2012-04-03 - 22:59:01

Vissa sår är ytliga, sånna man bara kan sätta ett plåster på. Men andra sår är djupare, och kräver mer än bara snabba åtgärder. Och ibland måste man dra av plåstret, låta det andas, och ge det tid att läka. Oavsett hur ont det gör.

idag handlar det om tomhet

2012-04-01 - 01:53:44

Så mycket att älska, så mycket att tycka om och bry sig om. Så mycket att vara lycklig över, så mycket att vara tacksam över. Men fortfarande finns ett tomrum. Ett tomrum jag lärt mig leva med. Ett plats över i mitt lilla hjärta som jag förstått att jag aldrig kommer fylla.

Det handlar om ensamhet. Trots att man rent teoretiskt inte är ensam. Jag hatar ordet teoretiskt.

RSS 2.0